Вие сте тук:

Начало Биопрогноза ЖЕНЩИНЫ, КАК ПРАВИЛО, ПОЛУЧАЮТ БОЛЬШЕ РЕЦЕПТОВ, ЧЕМ МУЖЧИНЫ/АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ

ЖЕНЩИНЫ, КАК ПРАВИЛО, ПОЛУЧАЮТ БОЛЬШЕ РЕЦЕПТОВ, ЧЕМ МУЖЧИНЫ/АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ

70% АМЕРИКАНЦЕВ «СИДЯТ» НА НАЗНАЧАЕМЫХ ПО РЕЦЕПТУ ПРЕПАРАТАХ


По результатам исследований, проведённых специалистами нескольких медицинских центров США, почти 70 процентов американцев принимают, по меньшей мере, одно лекарство по рецепту.

 

Большее половины американцев принимают больше двух препаратов.  Около 20 процентов населения страны принимает по пять и более наименований рецептурных медикаментов.

«Чаще всего, когда люди говорят о состоянии своего здоровья, они подразумевают хронические заболевания вроде болезни сердца или диабета, — говорит руководитель исследования доктор Дженнифер Сове.

ОДНАКО ВТОРЫМИ ПО ПОПУЛЯРНОСТИ СРЕДИ ПРОПИСЫВАЕМЫХ ЛЕКАРСТВ ЯВЛЯЮТСЯ АНТИДЕПРЕССАНТЫ.
Это означает, что проблема психического здоровья стоит сейчас особенно остро.

ТРЕТЬИМИ ПО ПОПУЛЯРНОСТИ ЯВЛЯЮТСЯ СНОТВОРНЫЕ, ЧТО ТОЖЕ ВНУШАЕТ ТРЕВОГУ, УЧИТЫВАЯ, ЧТО ЭТИ ПРЕПАРАТЫ ВЫЗЫВАЮТ ПРИВЫКАНИЕ».

Исследование показало, что семнадцать процентов американцев принимают антибиотики, 13 процентов – антидепрессанты и ещё 13 процентов – снотворные.

НА ЧЕТВЁРТОМ МЕСТЕ ЛЕКАРСТВА, ПОНИЖАЮЩИЕ УРОВЕНЬ ЛИПИДОВ – таких, например, как холестерин (11%),

НА ПЯТОМ – ВАКЦИНА (11%).

Лекарства выписывают и мужчинам и женщинам всех возрастов, за исключением препаратов, нормализующих давление, которые редко принимают пациенты до 30 лет. Средства, лечащие ацидоз также часто прописываются больным.

 

ОДНАКО В ЦЕЛОМ, БОЛЬШЕ ВСЕГО ЛЕКАРСТВ ПРОПИСЫВАЕТСЯ ЖЕНЩИНАМ И ПОЖИЛЫМ ЛЮДЯМ.

- Вакцины, антибиотики и противоастматические препараты чаще всего принимают молодые люди, которым ещё не исполнилось и 19-ти.
- Рецепты на антидепрессанты и снотворные чаще всего получают американцы среднего возраста.
- Одна из четырёх женщин 50-64 лет регулярно принимает антидепрессанты.

«ЧЕМ СТАРШЕ ВЫ СТАНОВИТЕСЬ, ТЕМ БОЛЬШЕ ЛЕКАРСТВ ВАМ ВЫПИСЫВАЮТ, ПРИЧЁМ ЖЕНЩИНЫ, КАК ПРАВИЛО, ПОЛУЧАЮТ БОЛЬШЕ РЕЦЕПТОВ, ЧЕМ МУЖЧИНЫ» — говорит доктор Сове.

21.06.2013
http://mixednews.ru

Еще...

АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ

В медицинските учебници пише, че антидепресантът Ксанакс, благодарение на активното действащо вещество алпразолам, позволява почти моментално да се отпуснеш, да се освободиш от напрежението, да потиснеш чувството на страх и тревога. Малката таблетка може бързо да се сложи под езика в края на работния ден и моментално да се забрави и за строгия шеф, и за безкрайните служебни задачи.

„Чудотворните” свойства осигурили на изобретения през 60-те години на миналия век алпразолам бомбастична популярност - днес го пият повече от 5% от възрастното население на САЩ. Препаратът е на челна позиция в списъка с най-често предписваните лекарства на територията на страната.
Таблетките наистина работят, но те имат редица неприятни „особености“. Първо, много бързо се развива привикване към ксанакса – за достигане на същия отпускащ ефект на организма е нужен все повече и повече алпразолам.
(Препарати съдържащи алпразолам

продавани в България)

Основните жертви на антидепресантите съвсем не са холивудските звезди, за които слушаме по новините, а обикновените хора. Употребата на таблетки с познатата форма за много американци е станала навик като например чашата вино на вечеря или халбата бира в приятелска компания.

Има успокоителни, които, за да подействат трябва да се пият в продължение на седмица. Никой не иска да чака толкова и посяга към бензодиазепините. Страх те е от нещо, гълташ ксанакс и мислите в главата ти просто изчезват.
(Бензодиазепини продавани

Antelepsin 0,25 tabl. 0,25 mg x 50; ? 100

в България)

Лекарите също нямат проблем с антидепресантите. Предписват ги с лекота за щяло и нещяло. Дават стабилни дози алпразолам. Според медици днес бензодиазепини приемат повече от 16 милиона американци. При това от 10 до 25% от тях имат зависимост към медикамента и не могат да прекратят неговия прием. Рязкото спиране на приема предизвиква страшни панически атаки.

Сега специалистите по тревожни психически разстройства (например психологът от университета в Невада Стивън Хейс) все повече се обръщат към новата „терапия на приемането” Те предполагат, че вместо да се потиска тревожността, тя трябва да се приеме, като не й се позволява да поеме контрол над останалите емоции. Човек трябва да се опита да достигне будистко спокойствие и да живее живота си, без да обръща особено внимание на постоянните тревоги и дразнители.
В края на краищата, стресът ни мотивира да не седим на едно място, а да се движим, да работим и да постигаме успехи.

АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ ПРЕЧАТ НА ТРЕЗВАТА ПРЕЦЕНКА НА СИТУАЦИЯТА.

3 май 2018
http://www.lechitel.bg/

Последна промяна ( Неделя, 29 Юли 2018 15:08 )