Действие на магнигното поле на Земята

МИКРОВОЛНОВАЯ ПЕЧЬ

Науката отдавна потвърди това, което прекрасно са знаели древните мъдреци и лечители: човекът не завършва там, където завършва неговата материална обвивка физическото тяло. Крехкият механизъм на нашето тяло грижовно и надеждно е скътан в защитния пашкул на биополето, за чието съществуване едва ли някой днес ще се наеме да спори. В биополето са вградени сложни структури, които управляват всички процеси в организма на човека и реализират неговите естествени способности за саморегулация и самовъзстановяване.

Научно действието на магнитното поле може да бъде обяснено по следният начин:
В следствие на магнитните сили капилярните стени се отпускат, което довежда до по-голям приток на кислород,
В Русия лекарите рутинно използват

Здравото биополе - това е надежден фундамент за нормален живот на човека.Нашето биополе е в непрекъснат контакт с магнитни сили генерирани от земното ядро.Особено силно то “страда" , когато гледаме телевизия, работим на компютър. ползваме микровълнова печка или говорим по GSМ-а, пътуваме в трамвая, или в метрото, летим в самолет или се трудим в заводския цех. Навсякъде, на работа и в бита, ни обкръжават електронни прибори и силово оборудване.

Воденето на модерен начин на живот най-често включва пребиваване в сгради с високо съдържание на метал, който намалява естествените магнитни сили генерирани от земното ядро.Всички тези фактори водят до така нареченият синдром на магнитен дефицит (MFDS), дефиниран от д-р Накагава. Това е състояние, чиито симптоми се изразяват в безсъние, умора, обездвижване и болки в раменете, гърба, врата, гърдите, главоболие, апатия.

Научно действието на магнитното поле може да бъде обяснено по следният начин: при нараняване независимо дали от артрит, скъсан мускул или друго състояние, мястото обикновенно се "обгражда" от инфекция, или казано по друг начин се повишава киселиността на мястото (нормалното ниво на pH на тялото е 6.0 - 6.8). Увеличаването на кислорода и кръвният поток увеличават алкалността. Това неутрализира киселиността, позволявайки на тялото да започне самостоятелно възстановителните си дейности. Магнигното поле на земята позволява на организма по-лесно и по-бързо да достигне до състоянието в което да може самостоятелно да се справи с проблемната област. Вследствие на магнитното поле йоните в кръвта, променят състоянието си като атомните частици започват да се въртят вътре в клетката (познато като ефекта на Хел). Това кара тялото да стимулира собственият си бета-ендорфин (система в тялото за намаляване на болката). Като цяло очакваният ефект е релаксация на тъканите.

В следствие на магнитните сили капилярните стени се отпускат, което довежда до по-голям приток на кислород, чрез увеличената циркулация на кръвта, което води до верижна реакция от метаболитни реакции:

* Нивото на pH се нормализира до неутрално, което освобождава кислорода до своята свободна молекулярна форма;

* Кислорода се транспортира до клетките за регенерация на тъканите;

* Намалява нивото на свободните радикали от енергизиращите ензими (свободните радикали до голяма степен са отговорни за нивото на стреса и стареенето);

* Произвежда се енергия от аденозин трифосфата в клетките;

Токсините образуващи се в следствие на метаболизма се изхвърлят от клетките;

Задържането на течности се намалява.

Ето защо всеки прекаран час сред природата представлява своеобразен курс на лечение без лекарства и диети.

Европейските и американските учени получават добри резултати при използването на електромагнитни полета за лекуването, както на язва, така и на сериозни изгаряния. Меките тъкани, костите и ставните връзки реагират най-добре при лечение с магнитни полета. В Русия лекарите рутинно използват магнити за ускоряване на лечението след операции, за подобряване на циркулацията и за заздравяване на костите. Д-р Джак Принс - американски зъболекар успешно прилага магнити на акупунктурни точни за намаляване на кръвотечението и болката. Той открил, че магнитите допринасят за мигновенното намаляване и дори спиране на хроничните болки в челюстта, както и при главоболия и зъбобол.

Още...

ЕЛЕКТРОСМОГ

Той не се вижда , не мирише, но е навсякъде. Хората са изложени на него дори когато включват бързоварчето. " Опитите показват, че магнитното поле причинява рак на млечната жлеза. " твърди проф. д-р Волфганг Льошер от Ветеринарния медицински институт в Хановер. Резултатите от изследванията на екипа му са толкова категорични, че предизвикват повторни изследвания в САЩ и Швеция. При опити с плъхове е доказано, че при стойности до 100 микротесла епифизната жлеза произвежда по - малко мелатонин (хормон с противотуморна активност). 50 % от третираните животни са развили рак на млечната жлеза. Естествено опиги с хора са недопустими, но по принцип дребните животни са по - устойчиви на вредни въздействия. В същото време шведски учени съобщават за увеличаване на левкемията сред деца, живеещи в радиус до 50 м до далекопрово-ди. Учени от Канада, Япония, САЩ и Норвегия почти едновременно алармират за въздействието на компютрите върху бременни жени - аборти, преждевременни раждания, малформации на плода. Институтът за защита на околната среда в Кьолн предупреждава за риска от катаракта като резултат на промяна в мозъчните токове при често използване на мощни мобифони. Всичко това вече предизвиква яростни спорове сред учени, общества за защита на потребителите, търговци и дори политици. Някои от обвиненията сигурно ще отпаднат, но и тези, които остават не са малко. Европейското законодателство се ориентира към допустима горна граница 100 микротесла. Това е хиляди пъти по - малко от вълните на напрежение в които се къпем ние в България.


Стойностите на електросмога в бита в микротесли, вариращи в зависимост от техническите характеристики и качеството на уреда:
Сешоар - 6 - 2000
Бормашина - 400 - 800
Миксер - 60 - 700
Електрическа фурна - 10 -180
Ютия - 8 - 30
Електрическа самобръсначка - 15 - 1800
Прахосмукачка - 200 - 800
Микровълнова печка - 72 - 200
Пералня - 1 - 50
Бързовар от 1 квт - 12
Миална машина - 3,5- 200 и т.н.

Как да се предпазим от електросмога?
-Изключвайте всички електроуреди, които не са ви необходими в момента. Ако щепселът остане в контакта, остава и полето.
- Сравнително безопасното разстояние за повечето електроуреди е 1 м. Не стойте без нужда до включената готварска печка, хладилник, пералня.
- Таблото с бушоните е източник на особено силно електро-магнитно поле. Креслата и диваните да са на минимум 3 м от него.
- Внимавайте с електроуредите в детската стая. Трансформаторите за играчки като детска железница - на минимум 1 м от тялото на детето.
- Антената на мобифона - на минимум 5 см от главата.
Автомобилните мобифони - на минимум 40 см.
http://lechebnik.net/
Oщe...

РЕГУЛИРАНЕ НА МАГНЕТИЗМА И ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Веднъж, когато стана въпрос за лечебни методи, Учителя каза:
Човек трябва да знае, че болестите в живота са спирачки в неговия път - по този начин той се възпира от извършване на някое зло. Болестите произтичат от няколко външни причини: недоимък на въздух, на храна, на светлина и пр., но има и вътрешни причини, с които бъдещата медицина ще се занимава и ще разработи методи за тяхното преодоляване.
Човек, когато премахне болестта, ще покаже че притежава силна воля и права мисъл. Има три важни центъра в човека, които трябва да се пазят да не изстинат: вратът, кръстът и петите. Кръстът е важно място и там се намира един съществен център. При болки в кръста някой друг трябва да потъпче или да масажира болния. Някои чувствителни хора преди да се изсипе дъжд изпитват налягане и не могат да дишат свободно, получават известен задух. Те се освобождават от това състояние чак след като се развали времето, но ако употребят чаша гореща вода, тя ще смени състоянието им.
Всички вие имате един уред, един барометър, който струва десет хиляди франка и който показва дали ще бъде студено, дали ще има сняг, дъжд, дали зимата ще е дълга и пр. Например, някой път ви се обади болежка в коляното или в рамото, друг път - в кръста или във врата, в гърлото или в зъба; това е все от вашия барометър, който показва какво ще бъде времето. Вие искате да се освободите от барометъра, но това не е болест, а е временно напрежение и в определен момент болката престава.
Има духовно въздействие на болестта върху характера на човека и когато заболее, той омеква, говори тихичко, размишлява. В известно отношение трябва да благодарим на болестите - те са Божии благословения и ако не бяха те, какво ли щеше да бъде човечеството?

Една сестра попита: "Намерих в беседите, че е хубаво да се застава на един крак. Точно как да се прави ? "
Упражнението служи за регулиране на магнетизма и електричеството в човешкия организъм, за регулиране на електромагнитните сили, които идват от Слънцето. То ще се прави само веднъж на ден, като се застава по три минути на всеки крак - на десния и на левия. Когато човек застане на десния крак, се свързва със слънчевите енергии, а когато застане на левия крак - със земните енергии.

Човек може да се лекува и с магнетична сила, като прави паси с ръце върху болното място и след това изтръсква пръстите си настрани.

Това може да прави върху себе си или върху някой друг нуждаещ се. И в двата случая да изговаря някоя подходяща формула. Разбира се, болният трябва да има вяра и това е важно условие. С магнетичната сила могат да се унищожат плазмодиите на маларията, бацилите на туберкулозата, също така и раковите клетки и пр. Здравият, когато концентрира мисълта си, може да унищожи болестите с магнетизъм за няколко минути или за няколко дни. Казваш: "Господ да му помогне", но Бог чрез теб ще помогне.

Друго средство за лекуване е чрез дъждовни магнетични бани.

Лятно време, когато вали дъжд, облечи се с по-тънки дрехи и излез да те накваси. Това е една хубава дъждовна баня. После веднага се преоблечи и пий топла вода. Дъждовната вода, като минава през атмосферата, се напоява с магнетизъм, който ти приемаш.

Друго средство за лекуване е отстраняване на отровите от тялото чрез потни бани.

Има няколко начина за потни бани. Един от тях братята и сестрите практикуваха през лятото на 1928 г: облечени с дебели дрехи, те носеха вода с една или две стомни от чешмичката при Дианабад. Първият ден донесоха вода един път и когато се върнаха, обляха се с вода, затоплена на слънцето, и се преоблякоха. Вторият ден ходиха два пъти до извора и след това се обляха с водата, за да се преоблекат. И така на десетия ден те вече носеха вода десет пъти и чак тогава се обляха и се преоблякоха. След това си дадоха десет дни почивка, а после който както желаеше можеше да повтори упражнението за още десет дни.

Друг начин на изпотяване е чрез ечемик. При лекуване на някои болести, при които нищо не помага, се препоръчва това средство.

То се прилага така: сварява се много ечемик в голям съд и докато е още горещ се поставя върху една постеля, където болният ляга гол, покриват го и отгоре с горещ ечемик, завиват го добре, само главата му да се вижда. Ечемикът е набъбнал от топлината и се употребява докато е още влажен и горещ дотолкова, доколкото може да търпи човек. От горе трябва да се натрупат много завивки, за да не се губи топлина; така болният ще се изпоти много добре и ще оздравее. Той толкова много ще се изтопи, че чаршафът, на който е легнал, щом се изстиска, ще пусне вода.

Друг начин на лекуване е с пиене на гореща вода: болният приема литър и половина гореща вода на ден.

В болния има бацили и когато се вкара такова количество топла вода в тялото му, те умират.
Това като се прави двадесет дни, болестта си отива. Тогава средата, в която живеят микробите, става негодна за тях и те умират.

Друг начин за лекуване е чрез носене на вода.

Старите трябва да носят голямо количество вода от чешмата и ще видят как се лекува ревматизъм. Който го пробожда сърце, крак и пр. да прави това и, като носи вода, ще оздравее. Който дойде при нас и се оплаква от сърце, ще му кажете: "Ние имаме цяр". Ще носите бурета с вода: бурето се поставя върху количка и болният я тегли.

Друг начин на лекуване е с млечно жито.

Достатъчно е да се храниш десет дни с млечно жито, докато зърната не са още узрели, а са млечни. Млечните житни зърна имат много лечебни сили. Трябва да се употребява по половин килограм на ден.

Бог иска да живеем дълго време щастлив живот, а ние с болестите си създадохме робство. За да оздравеете, трябва да имате предвид следното: вярвайте, че в светлината има абсолютна сила да лекува болестите, вярвайте, че във въздуха има абсолютна сила да лекува болестите, вярвайте, че във водата има абсолютна сила да лекува болестите, вярвайте, че в храната има абсолютна сила да лекува болестите, защото Бог присъства в тях.

Друг начин на лекуване е чрез сребро и злато:

Хубаво е болният да има при себе си злато и сребро. Златото дава живот, а среброто действа здравословно. Среброто и златото лекуват чрез еманациите, които изпущат. Нервните хора трябва да употребяват сладки храни, а флегматичните - кисели.

Една сестра попита: "Учителю, Вие бяхте казал, че знаете да церите с лайкучка петнадесет болести. Ще ни ги кажете ли? "
Ако ви ги кажа, ще направите пакост с това. В Природата всичко е в ред и порядък и ако харчиш енергиите безразборно, ще те питат къде си ги изхарчил.
Една сестра лекуваше рамото на друга и после заболя на същото място и от същата болест, а именно от силни ревматични болки. Болната оздравя, но аз трябваше да лекувам сестрата-лечителка.

Един брат попита: "Как може да се избегне приемането на болестта при такъв случай? "
Да имаш Любов, да се повдигнеш нагоре, да не те е страх и след всяко лекуване да си умиваш ръцете. Тогава няма да приемаш болестта на онзи, когото лекуваш.

Болниците са напоени с неблагоприятна аура поради отрицателните мисли и тревоги на болните. Именно затова на всеки двадесет и пет-тридесет години болниците трябва да се изгарят.


И жилищата трябва да бъдат хигиенични, с достатъчно светлина, защото всички вредни микроби се развъждат във влажни места, дето няма светлина.

http://www.bratstvoto.net

МОГУТ ЛИ ВЫСОКОВОЛЬТНЫЕ ПРОВОДА ВЫЗЫВАТЬ ЛЕЙКОЗ У ДЕТЕЙ?

Дети, которые в раннем возрасте живут рядом с проводами высокого напряжения, возможно, больше других рискуют заболеть лейкозом. Английские ученые, получившие такой результат, подчеркивают, что он может быть случайным; нужно уточнить его в дальнейших исследованиях.

Лейкозом заболевает один из 2000 детей до 15 лет. Причины этой жестокой болезни точно неизвестны. По некоторым версиям, возникновение лейкоза зависит от определенных генетических особенностей, от воздействия ионизирующей радиации, от того, как часто ребенок переносил инфекционные заболеваниям. С 1979 года ученые обсуждают, может ли электромагнитное излучение стать причиной рака.

В 2001 году Международное Агенство по Исследованию Рака (International Agency for Research on Cancer) назвало влияние магнитных полей очень низких частот "возможно канцерогенным". Это утверждение оспаривали многие ученые.

В последнем исследовании участвовали 29 000 детей от 0 до 14 лет, в том числе, 9 700 детей с лейкозами. В каждом случае исследователи рассчитали расстояние между домом ребенка, где он жил после рождения, и ближайшими высоковольтными проводами.

У тех детей, которые жили в пределах 200 метров от проводов высокого напряжения, риск лейкоза оказался на 70% выше чем, у детей, живущих за 600 метров от линии. У тех, кто живет в пределах 200-600 метров от линий, риск слегка повышен.

Если применить эти результаты к Великобритании, получается, что примерно пять детей с лейкозами из 400-420 могли заболеть под воздействием электромагнитных полей. Для других видов рака такой связи не выявили.

Механизм влияние электромагнитных полей на организм неизвестен науке. Возможно, дело не в самих проводах, а в каких-то других факторах, с которыми сопряжено проживание вблизи линий высокого напряжения.

Heather Dickinson из University of Newcastle upon Tyne говорит: "Магнитное излучение от электролиний незначительно, оно составляет всего лишь 1% от магнитного поля земли, которое воздействует на каждого из нас постоянно. Маловероятно, чтобы провода высокого напряжения могли вызывать лейкоз. Вероятно, дело в каком-то другом факторе, который зависит от местности".

По материалам "British Medical Journal".

http://need2care.ru

Още...

СПЕЦИАЛИСТЫ НАЗВАЛИ МОБИЛЬНЫЕ ТЕЛЕФОНЫ "БОМБОЙ ЗАМЕДЛЕННОГО ДЕЙСТВИЯ"


Более 200 академических исследований связывают использование мобильных телефонов с серьезными проблемами со здоровьем, включая раковые опухоли-глиомы, пишет The Daily Mail. Группа британских ученых заявила в опубликованном отчете, что правительство недооценивает угрозу для здоровья, исходящую от устройств. Особенно телефоны в силу излучения опасны для детей.

Эксперты предлагают школам, магазинам, продающим телефоны, и системе здравоохранения подключиться к кампании, направленной на сокращение применения телефонов. У данной идеи, между тем, уже появились критики. По их мнению, ученые ухватились за неубедительные факты, а кампания просто спровоцирует панику в обществе.

В свою очередь, специалисты напоминают: еще в 2008 году шведские ученые доказали, что дети, использующие мобильные телефоны, в пять раз больше остальных рискуют заработать глиому. А другие научные работы говорили о негативном влиянии телефонов на количество сперматозоидов, на клетки мозга и на развитие проблем с поведением у детей, чьи матери пользовались во время беременности телефонами.

Комментирует один из авторов отчета Кевин Онил из госпиталя Чэринг Кросс: "Опухоль мозга может пребывать в латентном состоянии 30 лет. Так что, реальные последствия использования телефонов еще не очевидны". А вот профессор Денис Хеншо из Бристольского Университета выступает за введение предупреждений, похожих на те, что располагаются на пачках сигарет.

http://www.meddaily.ru

Последна промяна ( Понеделник, 09 Юли 2012 16:41 )