Вие сте тук:

Начало Други Статии ДИЕТА НА ЙОАННА БУДВИГ/ ПРОТИВОРАКОВАЯ ДИЕТА ДЖОАННЫ БАДВИГ

ДИЕТА НА ЙОАННА БУДВИГ/ ПРОТИВОРАКОВАЯ ДИЕТА ДЖОАННЫ БАДВИГ

Йоанна Будвиг (1908 - 2003 г.) е фармацевт, дипломиран химик с докторска степен по химия и физика, главен консултант по лекарствата и мазнините в Германия номинирана 7 пъти за Нобелова награда .

Проф. Будвиг през 1951 година е съставила първата диета с ленено масло и през 1990 година отново я е изследвала. Д-р Dan Roehman, онколог и кардиолог, който в своите съобщения е написал: “Тази диета представлява  най-успешната противоракова диета на света”!

Будвиг твърди, че нейната диета осигурява двете неща: предпазване и лечение. Казва, че недостига от линолова киселина (обикновено при нашия начин на хранене) е отговорен за продукцията на оксидаза, която провокира растежа на раковите клетки и тумори и е причина за много по-нататъшни хронични заболявания.

Благоприятните ферменти са унищожавани от температурната обработка или прегряването унищожава мазнините в храната, също и нитратите използвани за консервирането на месото са пагубни и т.н.

Теорията казва, че използването на кислорода в организма чоже да бъде стимулирано от протеиновата смес съдържаща и сяра, която улеснява, дава възможност за разтварянето на мазнините във водната среда на организма ни.

Сярата се съдържа още в сирената, орехите, луковите и празовите зеленчуци, като например в праза, кромид лук, чесъна и особено в изварата.

Ферментите на клетъчното дишане са тясно свързани с високо ненаситени мастни киселини, които тук са задължително необходими за съвършеното окисление.

Основният предполагащ момент е използването на нерафинирани, получени чрез пресовани по студен начин масла с високо съдържание на линолова киселина, например от ленено семе, слънчоглед, соя, мак, орехи, зърнени семена и др.

ОБЩИ ПРАВИЛА
Пациентът първия ден не приема никаква друга храна освен 250 мл. ленено масло с мед и прясно изстискани плодови сокове, без да се подсладяват със захар.
В случай, че болният е много зле може първият ден вместо сок да се прибави шампанско, смесено с лененото масло и мед.
Шампанското е лесно усвоимо и има тук важна роля.

1). Захарта е абсолютно забранена!
За подслаждане на другите прясно изстискани сокове може да се прибави сок от грозде .

2). Между останалите забранени неща принадлежат:
* всички животински мазнини
* всички готови сосове вкл. и майонеза
* всички видове пресни меса (съдържат химия и хормони)
* масло
* маргарини
* консерви – месо, колбаси (консервантите блокират обмяната на веществата активирана от лененото масло)

3). От пресните изстискани зеленчукови сокове са подходящи - морков, керевиз, земна ябълка и червена ряпа.

4). Три пъти дневно е задължително да се приема топъл чай! Подходящ е от мента, Шипка, подсладен с мед.

ДНЕВНОТО МЕНЮ
Преди ядене изпийте чаша кисело мляко или сок от кисело зеле.

Закуска - мюсли (от обикновени зърна) поляти с 2 супени лъжици (30 мл.) ленено масло и мед.

Пресни плодове според годишното време - череша, кайсия, праскова, настъргана ябълка. Да се редуват.

Яжте орехи и ядки. Без фъстъци!.
Пийте билкови чайове.
Една порция SPREAD (виж по-долу обясненията)

Закуска в 10 часа - изпийте чаша пресен морковен сок или сок от ябълка или комбинация от керевизов сок и сок от червена ряпа.

Обяд- сурова салата с кисело мляко и ленено масло (виж обяснението по-долу). Към зеленчуковите салати - настъргана репа, моркови, репички, бял алабаш (земна ябълка, гулия), кисело зеле, цветно зеле и др. За вкус може да се посипе със ситно настърган хрян, див лук или магданоз.

Варени ястия: - може да се приготвят на пара зеленчуци, картофи, или ориз, просо, гречка (елда). Към това прибавяйте SPREAD или MAYO- за вкус и повишени дози ленено масло.

Така също сместта SPREAD с картофи е специално здравословно ядене. Прибавяйте кимион, магданоз или други билкови подправки.

Десерт - смес от пресни плодове различни от това, което е било на закуска със SPREAD, този път вместо мед използвайте лимонов крем, ванилия или касис.

Закуска в 16 часа - изпийте малка чаша вино (без химия, домашно) или шампанско или пресен плодов сок разбъркан с 1-2 супени лъжици ленено семе смелено прясно и разбъркано с мед.

Вечеря - до 18 часа
Пригответе топла храна от елда (гречка), овесни или соеви колачета (кейкове), грис от елда (гречка) е напълно най-доброто и може да се прибави към зеленчукова супа или в по-твърда форма като колаче с билки.

Лечебна сила може да се прибави и от SPREAD. За подслаждане може да се използва само чист природен мед или гроздов сок.

Да не се употребява никаква бяла захар или кафява захар!

Могат да се използват само прясно изстискани сокове, НЕ сокове от магазин затворени в кутии или шишета! Всичко трябва да бъде чистоприродно.

КАК СЕ ПРИГОТВЯ "SPREAD"

В миксера сложете 250 мл. ленено масло, прибавете 450 гр. 10% извара и 4 супени лъжици (60 мл.) мед. Размиксирайте всичко това и прибавете само толкова нискомаслено мляко или вода, за да се получи съвършено разбъркана смес като цяло. Пет минути се приготвя до пудингов вид, има за резултат че не се усеща никакъв вкус на масло,( а в съда на миксера не трябва да се вижда никакъв мазен кръг, когато се изплаква). Алтернативно може да се използва кисело мляко вместо извара в количество 30 грама кисело мляко на 1 супена лъжица (15 мл.) ленено масло и мед. Всичко да се разбърка, както е обяснено по-горе.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Тази смес от ленено масло не предизвиква разстройство и то дори да се приема в по-големи количества, защото маслото химически реагира със (серните) протеини на изварата, киселото мляко и др.

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ "MAYO" (МАЙОНЕЗА)

Разбъркайте на едно място 2 супени лъжици (30 мл.) ленено масло, 2 супени лъжици (30 мл.) мляко и 2 супени лъжици (30 мл.) кисело мляко 1 кафяна лъжичка (2,5 гр) горчица или се прибави някаква билкова подправка като копър и др.

След това прибавете 2 или 3 пласта от зеленчук най-добре домашно консервиран(не от готова консерва, за да няма консервантни вещества) и щипка билкова сол. Такава майонеза с голямо количство горчица и няколко размиксирани банана е много апетитна.

Заключителни бележки на д-р Roehman: - бих си пожелал всички мои пациенти да имат докторат по биохимия и квантова физика, за да си обяснят и разберат с каква висока степен на специализираност е тази създадена диета. Това е чудо.

Прибавката на шампанско дава възможност за лесно усвояване и доказва да постави отново на крака и някой, който е почти на смъртно легло.
Клизма против запек от 250 мл. ленено масло е по-нататъшния път как да се постигне отлично жизнено подпомагане чрез добавяне на масло богато на електрони до тялото. Масло може да бъде също апликирано върху кожата за трансдермално усвояване. Ще трябва постоянно да държите тази диета за добри 5 години и така вашият тумор може напълно да изчезне!
При хора, които нарушават правилата, както пише проф. Будвиг (яли са например консерви -месо, салами, още сладкиши и т.н.) понякога се проявяват рязки влошавания и повече не може да се помогне, защото болният се е върнал към любимите "бон-бони", което в този случай означава па-па.
През 1967 година проф. Будвиг при разговор по радиото в Германия казала следната мисъл подтикваща вероятните нейни бъдещи пациенти след неуспешни операции или лъчетерапия: " Разбира се и в тези случаи е възможно за няколко само месеца да се възстанови здравето , в действителност казано в около 90% от случаите".
Противораковото лечение може да бъде простичко, но много успешно, както разбрахте. Интересите на "канцерогенната" промишленост обаче са такива, че не искат да знаете това. Може ли някой от вас, който страда от тази болест вкл. и ваши близки, приятели да са скривали от вас тази проста информация, която са знаели така дълго?
Няколко важни бележки Лененото масло бързо се разваля от присъствието на кислород, топлината и светлината. Затова се използва в художественото рисуване. Пожълтялото, гранясало масло е увреждащо здравето и затова трябва да бъде внимателно получено масло, добре складирано, опаковано под азотна атмосфера, в непрозрачни съдове и на студено, до времето докато се употреби. Трябва да се използва толкова прясно, колкото е възможно повече и да се стабилизира с протеини SPREAD и т.н. веднага след отваряне на шишето.
Може също да се използват ленени семена, които трябва да бъдат размляти в миксер или в кафемелачка.
Нуждаете се от три пъти по-голямо количество семена, за да получите еквивалентно количество ленено масло.
Семената са висококалорични, така някой може да качи килограми.
Семената имат също високо съдържание на разтворими влакнести вещества - влакнини, така заедно с течност имат склонност да образуват втвърдяващ се расол. Прясно размлетите семена прибавени към мюсли и веднага изконсумирани имат отличен вкус.


Книгата за Йохана Будвиг е популярна и у нас .Това, което избирам от сайта на виртуалната клиника, носеща нейното име, е подбор от много лесни, много леки и напълно възможни хранителни рецепти. Те са еднакво полезни и за онкоболните , и за здравите хора от всички възрасти.

ПЛОДОВ МИКС ОТ АНАНАС И ЯГОДИ:
* 1,5 чаша изстуден сок от ананас

* 2 супени лъжици студено пресовано ленено олио “Биосан” /у нас- вариантът „Шнеекопе”, продава се във всички магазини за диетично хранене-б.а./

* 4 супени лъжици нискомаслено (обезмаслено) кисело мляко

* 10 замразени ягоди

* кубчета лед

* поставете отделните съставки в блендер (кухненски комбайн или миксер/ в последователност, в която са изброени по-горе, като количеството кубчетата лед е по личен вкус. Изсипете получения плодов шейк във висока чаша и се насладете на напитката!

ДРЕСИНГ С ПОРТОКАЛОВ СОК И СУСАМОВО СЕМЕ:
* 1/2 чаша портокалов сок

*1/2 чаша студено пресовано ленено олио “Биосан”

* 3 супени лъжици сусамово семе

* разбийте енергично съставките в подходяща купа, шейкър или блендер. Полученият дресинг е подходящ за заливане на салати или към прясно нарязани плодове.

КЕКСЧЕТА С ЛЕНЕНО СЕМЕ И ТРИЦИ:

* растителна мазнина за готвене

* 1 чаша брашно

* 1,5 ч.лъжичка бакпулвер

* 1,5 ч.лъжичка сода бикарбонат

*1/2ч. лъжичка сол

* 1,25 ч. лъжичка канела

* 1/2 чаша маргарин

* 1/2 чаша кафява захар

* 2 яйца

* 1/2 чаша меласа

* 1 чаша обезмаслено прясно мляко

* 1, 5 чаша трици

* 1/3 чаша стафиди

* 1/3 ленено семе

* Напръскайте съдинките за печене на кексчетата с растителната мазнина. В средно голяма купа поставете, като пресявате заедно, брашното, бакпулвера, содата и солта. След това добавете канелата и оставете настрана сместа. В голяма купа разбийте на крем маргарина, кафявата захар и яйцата.

Добавете меласата/ кафява тръстикова захар, продава се и у нас - б.а. /и разбъркайте енергично получената смес. После добавете млякото и останалите три съставки - трици, стафиди и семе - като хубаво разбъркате. Най-накрая прибавете сместа с брашното и разбъркайте докато брашното поеме.

* Напълнете с получената смес предварително подготвените съдинки за печене на кексчета до 2/3 от обема им. Пече се на 400 о (Фаренхайт ) за около. 17 минути или докато кексчетата получат леко кафяв загар.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ С ЛЕНЕНО СЕМЕ:
* 1,25 чаша смляно ленено семе (“Вита Флакс”- у нас се продава най-често марката „Шнеекопе”-б.а.)

* 5 чаши топла вода

* 4 супени лъжици мек (размекнат) суров мед

* 2,5 супени лъжици мая

* 1 чаша овесено брашно

* 4 чаши нерафинирано бяло брашно /напр. вариант типово/

*1/2чаша суроватка на прах

* 2 ч. лъжички сол

* прибл. 8 чаши пълнозърнесто пшеничено брашно

* Смесете водата, меда и маята и оставете на постои така 3-4 минути.

* В отделна купа смесете овесеното брашно, нерафинираното пшенично брашно, смляното ленено семе, суроватката на прах и солта. Добавете тези сухи съставки към сместа с маята и разбъркайте добре.

* Разбивайте на ръка ок. 5 минути, след което прибавете и пълнозърнестото пшеничено брашно и разбъркайте до получаване на твърдо тесто (ако използвате машина за месене на брашно включете на висока скорост на месене за 5 мин.). Месите и оставяте да втасва за около 15 мин. След това разточете (размесете) и оставете да втасва още 15 минути. Разточете и оформете хляба (количеството е за 2 хляба)

* Оставете хляба да втаса до удвояване на обема. Пече се на 350 о (фаренхайт ) за ок. 40-45 мин.


МЮСЛИ С ЯБЪЛКИ:

* 2 супени лъжици овесено брашно

* 4 ч. лъжички вода

* 2 ябълки

* 2,5 супени лъжици пшенични кълнове

* сок от1/2лимон

*1/2чаша кисело мляко

* 1 супена лъжица стафиди

* 2 супени лъжици студено пресовано ленено олио

* 2 супени лъжици суров мед

* 3 супени лъжици наситнени орехови ядки

* Накиснете овесеното брашно във водата и оставете да престои една нощ.

* Настържете ябълките

* Смесете съставките и разбъркайте добре. Консумирайте веднага (количеството е за 2 порции).

БЪРЗ ХЛЯБ С ТРИЦИ И ЛЕНЕНО СЕМЕ:

* 2 чаши ленено семе “Биосан Вита Флакс”

* 1 чаша пълнозърнесто пшеничено брашно

* 1 чаша брашно (обикновено)

* 1 ч. л. сол

* 2 ч.л. сода бикарбонат

* 4 белтъка или 2 яйца

* настъргана кора от 2 лимона (запазете лимоните за сок)

*1/2суров мед или захар

* 2 чаши стафиди, сушени сливи или фурми (накиснете за няколко минути преди да добавите)

* Изстискайте лимоните и към получения сок добавете толкова суроватка, колкото е необходимо да се получи 1,5 чаша течност.

* Загрейте предварително фурната до 325 о Фаренхайт

* Прибавяйте съставките в посочената последователност и разбъркайте добре.

* Пригответе 6 малки тавички, намазани леко с мазнина. Разпределете сместта и печете на 325 о Фаренхайт за 40 мин.

Еще...

 

ПРОТИВОРАКОВАЯ ДИЕТА ДЖОАННЫ БАДВИГ


Джоанна Бадвиг (Johanna Budwig) родилась 30 сентября 1908 года и умерла 19 мая 2003 года. В историю науки она вошла, как крупнейший биохимик, ведущий специалист-эксперт в области биохимии жиров и эссенциальных жирных кислот, фармаколог, врач, обладатель докторской степени по химии. За свои исследования она семикратно (по некоторым источникам, шестикратно) номинировалась на лауреата Нобелевской премии.

После тридцати лет исследований Джоанна Бадвиг обнаружила, что в крови больных на последних стадиях рака, всегда без исключения, существует дефицит важнейших эссенциальгых ингредиентов, субстанций под названием—фосфатиды и липопротеины. Кровь здоровых людей всегда содержит в достаточном количестве эти эссенциальные ингредиенты. При их дефиците раковые клетки начинают безудержно размножаться.

Анализ крови у онкологических больных показывал наличие странной зеленовато-жёлтой субстанции вместо здоровой красной крови с наличием гемоглобина—транспортера кислорода, что и объясняло анемию и слабость раковых больных.

Это неожиданное открытие привело Бадвиг к её теории. Она обнаружила, что с помощью естественных продуктов в течение трёх месяцев опухоль начинала уменьшаться. Странные зеленоватые элементы в крови начинали исчезать, вместо них возвращались здоровые красные кровяные клетки с фосфатидами и липопротеинами.

Слабость и анемия отступали и жизненная энергия возвращалась. Симптомы рака, дисфункции печени и диабета полностью устранялись.

Доктор Бадвиг открыла естественный способ восполнения жизненно важных эссенциальных кислот для больных, страдающих их дефицитом в крови.

Простое сочетание двух продуктов не только может сыграть превентивную роль в отведении угрозы болезни, но и вылечить уже заболевших.

Сочетание льняного масла холодного отжима с домашним творогом типа «коттедж» приносило успех там, где большинство классических лекарств не могло помочь. После 10 лет солидных клинических испытаний использование в диете «протокола Бадвиг», как его позже назвали, доказало свою терапевтическую ценность в предупреждении и лечении рака, инфаркта миокарда, атеросклероза, дисфункции печени, лечении язвенной болезни, артрита, кожных экзем, возрастных деградационных заболеваний и аутоиммунных болезней.

Диета, состоящая из двух столовых ложек льняного масла с чашкой творога, с успехом использовалась в Европе, а в 1990 году онколог Dr. Roehm заявил, что данная диета является наиболее успешной противораковой диетой в мире.

Бадвиг в своих исследованиях вскрыла пагубность применения «плохих» жиров для здоровья, в частности, широко применяющиеся методы гидрогенизации (пример—производство маргарина, весьма опасного продукта для людей с онкологическими рисками).

Научные взгляды и представления Бадвиг в течение всей её жизни подвергались атаке, а затем согласованному умолчанию официальной медициной, связанной взаимными интересами с фармакологической и пищевой индустриями.

Как вспоминал Клиф Бекуит (Cliff Beckwith), бывший пациент Бадвиг, в течение 10 лет, находившийся под её наблюдением по поводу рака простаты, было задокументировано около 1000 успешных историй излечения от рака.

Но фармакологическая онкологическая индустрия игнорировала все достижения Бадвиг. Кроме того, её научные выводы могли нанести серьёзный удар по пищевой промышленности в области производства жиров.

Бадвиг считала недопустимым использование каких-либо рафинированных видов масел, так называемых искусственных жиров (маргарин, майонез), получаемых в результате гидрогенизации или частичной гидрогенизации. Все эти жиры отвергаются организмом, сердечной мышцей, приводя к различным нарушениям, в том числе и на клеточном уровне. В ряд плохих жиров Бадвиг включала и широко распространённые для приготовления кондитерских изделий ненасыщенные жиры.

По её представлениям, допустимы к употреблению углеводороды, содержащие натуральный сахар: яблоки, фиги, груши, виноград. Не разрешается употребление рафинированного сахара во всех видах, макаронных изделий, белого хлеба, жирных видов мяса, жареных и консервированных продуктов.

Практически всем для сохранения нормального здоровья рекомендовалось ежедневное употребление минимально 100 грамм творога с 5 граммами льняного масла.

Согласно диете Бадвиг, завтрак мог включать мёд, смешанный в блендере с органическим маслом льна холодной отжимки (такое масло должно храниться только в холодильнике), небольшим количеством свежего парного молока, (дефицитный продукт в современной урбанистической среде) и свежего зернистого творога. Разрешалось добавление орехов (за исключением арахиса) и небольшого количества свежих сезонных фруктов.

В Германии использовался запатентованный состав под названием линомель (Linomel), состоящий из смеси свежезамороженного молотого льна, мёда и порошкового молока. Линомель с добавлением блендерной смеси, или просто блендерная смесь по вышеописанному рецепту—в любом случае продукт должен был быть съеден в течение 10 минут после приготовления. В противном случае происходило окисление продукта, и он становился вредным для здоровья.

Необходимо отметить, что Джоанна Бадвиг в случаях тяжёлых заболеваний использовала смесь в составе 42 грамма льняного масла (3 столовые ложки) на 100 грамм свежего творога. В обычной ежедневной практике применения данного сочетания продуктов в качестве превентивной меры используется меньшее количество масла льна на большее количество творога.


http://altermedicina.com/

Последна промяна ( Сряда, 02 Септември 2015 12:06 )