Вие сте тук:

Начало Други Статии ОКОЛО ИБУПРОФЕНА ВИТАЯТ ТРЕВОЖНИ СЛУХОВЕ

ОКОЛО ИБУПРОФЕНА ВИТАЯТ ТРЕВОЖНИ СЛУХОВЕ

Д-р Daniel Annequin, шеф на центъра за лечение на мигрената при деца към болницата Арман – Трусо, заяви че е “шокиран от тревожните слухове около прилагането на ибупрофена при деца (Le Monde от 11.09) и от начина,по който някои вестници са разнесли тези слухове.

Получихме десетки запитванияот паникьосани родители”. Д-р Annequin припомня, че съгласно указанията на френския регулаторен орган за употребата на медикаменти (Френската агенция за санитарна сигурност на здравните продукти), ибупрофенът не се употребява по начало при висока температура само “в случай на варицела или на съмнение за варицела”.
Световната литература, вкл. два мета анализа при деца от 2004 г. също потвърждават тази официална препоръка, допълва д-р Annequin . “ Няма разлика между парацетамола и ибупрофена по отношение на токсичност и обезболяващ ефект, но по отношение на високата температура, ибупрофенът дава по-добър ефект” счита д-р Annequin. За него, “медикаментите срещу болка и висока температура от първи ред са добре поносими, но все пак има медикаменти с нежелани странични ефекти”.

Източник: LE MONDE | 03.11.04

Автор: Групата по Обща педиатрия към Френското педиатрично дружество

Последна промяна ( Сряда, 04 Юни 2014 23:56 )