Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции
Нежелани лекарствени реакции
NIZORAL за перорална употреба - временно прекратяване на разрешението за употреба

Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча суспендиране (временно прекратяване) на разрешенията за употреба на лекарствените продукти, съдържащи кетоконазол за перорална употреба
KETOCONAZOLE


Ползите от употребата на кетоконазол за перорална употреба при гъбични инфекции не превишават риска от увреждане на черния дроб.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 10 Април 2014 16:43 )
 
ANTIEMETIN,CERUCAL,DEGAN,PRAMIDIN,REGLAN /Метоклопрамид/

Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча промени, касаещи употребата на метоклопрамид

Промените имат главно за цел намаляване на риска от неврологични нежелани ефекти

продължава> Последна промяна ( Вторник, 13 Август 2013 11:37 )
 
ZOLSANA, STILNOX, ADORMA, EDLUAR

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) започна преглед на золпидем – съдържащите лекарствени продукти*

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) започна преглед на золпидем – съдържащите лекарствени продукти. Золпидем е лекарство, използвано за краткосрочно облекчаване на инсомния, когато липсата на сън води до дистрес или нарушена функционалност,

продължава> Последна промяна ( Сряда, 09 Април 2014 10:56 )
 
PLASMA VOLUME REDIBAG, VOLUVEN, VOLULYTE, HEMOHES - временно спиране на разрешенията за употреба на разтвори за инфузии, съдържащи хидроксиетилскорбяла

Комитетът за оценка на риска в проследяването на лекарствената безопасност (PRAC) препоръча временно спиране на разрешенията за употреба на разтвори за инфузии, съдържащи хидроксиетилскорбяла

На своето съвещание 10-13. 06. 2013 г. Комитетът за оценка на риска в проследяването на лекарствената безопасност (PRAC) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), след преглед на наличните доказателства, прецени че ползите от инфузионните разтвори, съдържащи хидроксиетилскорбяла (ХЕС) не превишават рисковете и препоръча временно спиране на разрешенията за употреба на тези продукти.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 24 Октомври 2013 18:05 )
 
PRAC препоръча предупрежденията, които са направени за минимизиране на риска от артериални тромбоемболични явления при употреба на селективните инхибитори на циклооксигеназа -2 (коксиби)*да бъдат направени и за диклофенак/Diclofenac/.

На своето съвещание 10-13. 06. 2013 г. като разгледа наличните към момента доказателства, Комитетът за оценка на риска в проследяването на лекарствената безопасност (PRAC) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), стигна до заключението, че ефектите на болкоуспокояващото средство диклофенак за системна употреба върху сърцето и циркулаторната система са сравними с ефектите на болкоуспокояващите от групата на инхибиторите на циклооксигеназа 2.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 07 Май 2014 20:33 )
 
ВАКЦИНА МОЖЕТ НАНЕСТИ ЗДОРОВЬЮ РЕБЁНКА НЕПОПРАВИМЫЙ ВРЕД

«Нет оснований полагать, что манипуляции с иммунной системой путём увеличения числа вакцинаций в особенно важные для развития мозга периоды не будут иметь негативных последствий».

продължава> Последна промяна ( Събота, 12 Октомври 2013 13:50 )
 
СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ - СМЪРТ

"Лекарство без странични ефекти - това не е лекарство"
Eli Lilly

Доктор Джон Вирапен е роден 1943 в Британска Гвиана в семейство на индийски емигранти.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 19 Януари 2014 00:33 )
 
Статини ,които са опасни за здравето, предизвикват диабет. -Atorvastatin/Astat, Atoris, Voredanin, Larus, Sortis, Torvacard, Tulip, Pharmastatin, Caduet • /, розувастатин / Crestor / и симвастатин /Simvastatin,Actalipid,Vabadin,Vasilip,Zeplan,

Някои лекарства, които понижават холестерола, може да предизвикат диабет, пише Times Colonist. Учените от Торонто смятат статините с висока концентрация на активни съставки за опасни.

продължава> Последна промяна ( Събота, 12 Октомври 2013 13:53 )
 
ИБУПРОФЕН УДВАИВАЕТ РИСК СЕРДЕЧНОГО ПРИСТУПА

НПВС, по данным более 138 исследований, в которых участвовало более 140000 пациентов показало, что препараты этой группы увеличивают риск развития сердечного приступа.

продължава> Последна промяна ( Събота, 12 Октомври 2013 13:54 )
 
СУСПЕНДИРАНЕ (ВРЕМЕННО ПРЕКРАТЯВАНЕ) НА РАЗРЕШЕНИЯТА ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ, СЪДЪРЖАЩИ ТЕТРАЗЕПАМ

Комитетът за оценка на риска при проследяване на лекарствената безопасност (PRAC) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча суспендиране (временно прекратяване) на разрешенията за употреба на лекарствените продукти, съдържащи /tetrazepam/тетразепам.

продължава> Последна промяна ( Събота, 15 Юни 2013 22:59 )
 


Страница 7 от 24