Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции
Нежелани лекарствени реакции
Интервю с бивш създател на ваксини - Джон Раппопорт

Д-р Марк Рендъл е псевдоним на изследовател на ваксини, дълги години работил в лабораториите на големите фармацевтични компании и правителствения Национален Институт по здравето. Марк се е уволнил през последните десет години. По неговите думи, той изпитал омерзение от това, което е открил за ваксините. Както знаете, от началото на излизането на моите «Безлъжливиновини» («Nomorefakenews») аз се боря срещу ненаучните и опасни твърдения относно безопасността и ефективността на ваксините. Марк е един от моите източници на информация. Той не е голям любител на говоренето, даже под прикритието на своята анонимност, но в светлината на последните опити да се направи ваксинирането задължително, той реши да наруши мълчанието си. Той живее комфортно от пенсията си, но както и много от моите източници на информация, е започнал да се отнася осъзнато към това, което е правил по-рано. Марк прекрасно е осведомен за размаха на дейността на медицинския картел и неговите планове за депопулация, контрол над умовете и общо отслабване здравето на населението.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 11 Юли 2010 09:36 )
 
Tea Polyphenol capsules

Продукт с търговско наименование Tea Polyphenol capsules с парт. № 20081202, разпространяван за продажба по интернет, съдържа лекарственото вещество Sibutramine, което участва в състава на някои лекарствени продукти, подлежащи на разрешаване за употреба по ЗЛПХМ*  и отпускането им се извършва по лекарско предписание.

http://www.bda.bg/

Последна промяна ( Понеделник, 31 Май 2010 22:19 )
 
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръчва прекратяване на разрешението за употреба на лекарствените продукти, съдържащи буфексамак-Mastu S и Mastu S Forte,

Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHМP) към ЕМА препоръчва прекратяване на разрешението за употреба на всички лекарствени продукти, съдържащи буфексамак и оттеглянето им от фармацевтичните пазари на територията на Европейския съюз (ЕС), поради високата честота на контактни алергии при употребата им.

Буфексамак е нестероидно противовъзпалително средство (НПВС), което се прилага за лечение на кожни заболявания (екзема и дерматит) и някои проктологични състояния като хемороиди и анална фисура. Буфексамак-съдържащите лекарствени продукти са налични на Европейския пазар още от 1970 г. под различни търговски наименования: Parfenac, Bufal, Calmaderm, Fansamac, Mastu S, Parfenoide, Proctosan и като следните лекарствени форми – крем, ректална маз и супозитории. В Р. България са разрешени за употреба следните продукти: Mastu S и Mastu S Forte, които се отпускат без лекарско предписание.

продължава> Последна промяна ( Петък, 20 Май 2011 18:10 )
 
Kлопидогрел

Изявление на Европейската агенция по лекарствата
относно взаимодействие между клопидогрел и инхибиторите на протонната помпа
Съвместната им употреба е непрепоръчителна

Европейската агенция по лекарствата (ЕМЕА) насочи вниманието си към клинични проучвания, които поставят подозрението, че клопидогрел може да бъде по-малко ефективен при пациенти, получаващи лекарства от групата на инхибиторите на протонната помпа (PPI).

продължава> Последна промяна ( Петък, 22 Юли 2011 12:32 )
 
(Pseudoephedrin)

Сироп за настинка води до инфаркт

В Германия ще го продават само с рецепта


Лекарства против настинка може да доведат  до инфаркт, а мехлемчета за отпушване на  нослета за деца - до задушаване. Изводите са на Федералния институт за лекарствата в Германия. От института са категорични, че много лекарства срещу настинка може да изчезнат от аптеките на Федералната република, защото нанасят повече вреди отколкото полза, пише в. "Ди Велт".

 

продължава> Последна промяна ( Неделя, 04 Април 2010 14:29 )
 
Regranex (бекаплермин)

Европейската агенция по лекарствата (EMA)  препоръчва въвеждане на ново противопоказание за употребата на Regranex  гел при пациенти с анамнестични данни за раково заболяване.

След като завърши прегледа на цялата налична информация, свързана с данните за възможен риск от развитие на раково заболяване при пациенти, които употребяват лекарствения продукт Regranex гел на фармацевтичната компания  Janssen-Cilag International N.V., ЕМА стигна до заключението, че този продукт не трябва да се употребява от пациенти, страдащи от какъвто и да е вид раково заболяване. Досега съществува рестрикция, при която противопоказанието се отнася само за пациенти с кожен рак, разположен в непосредствена  близост до мястото на самото приложение на гела.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 18 Април 2010 20:15 )
 
Важна информация за безопасност за лекарствените продукти, съдържащи нимезулид за системна употреба

С оглед намаляване на риска от чернодробни увреждания по време на лечение с лекарствените продукти, съдържащи нимезулид за системна употреба, по-долу е предоставена важна информация за безопасност, включително нови препоръки за продължителността на лечение и нови противопоказания и предпазни мерки.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 04 Април 2010 14:15 )
 
ТИСАБРИ (натализумаб)

Eвропейската агенция по лекарствата препоръчва допълнителни мерки за по-добро управление на риска от прогресивна мултифокална левкоенцефалопатия (PML) при употреба на ТИСАБРИ (натализумаб)

Рискът от PML се увеличава след двегодишен период на лечение, но ползата от Тисабри продължава да бъде по-голяма от рисковете при пациенти с високоактивна пристъпноремитентна форма на мултиплена склероза.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 16 Юни 2011 11:50 )
 
Лекарствени продукти, съдържащи сибутрамин

Европейската агенция по лекарствата препоръчва суспендиране (временно преустановяване) на разрешението за употреба на всички лекарствени продукти, съдържащи сибутрамин

Агенцията препоръчва лекарствени продукти за понижаване на телесното тегло, свързани с повишен сърдечно-съдов риск, да бъдат оттеглени от всички фармацевтични пазари на територията на Европейския съюз


Европейската агенция по лекарствата завърши прегледа за безопасност на лекарствените продукти, съдържащи сибутрамин. Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHМP) към Агенцията стигна до заключението, че рисковете от тяхната употреба надвишават ползите и препоръча суспендиране на всички разрешения за употреба на сибутрамин -съдържащи продукти на територията на Европейския съюз.

Лекарствените продукти, съдържащи сибутрамин са разрешени за употреба в Европейския съюз от 1999 год. и са налични на Европейския пазар под различни търговски наименования: Reductil, Reduxade, Zelium, Afibon, Ectiva, Lindaxa, Meissa, Meridia, Minimacin, Minimectil, Obesan, Sibutral, Sibutril, Siluton, Sitrane, Zelixa и други.

В Р. България са разрешени за употреба продуктите: Reductil; Lindaxa; Sibutramin Sandoz и Meissa.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 07 Май 2014 20:39 )
 
Reductil 10 mg и Reductil 15 mg

Важно съобщение!!!
Актуално становище на Европейската агенция по лекарствата във връзка с провеждащия се в момента преглед на безопасността на сибутрамин.

 

продължава> Последна промяна ( Неделя, 31 Януари 2010 15:34 )
 


Страница 18 от 26