Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции
Нежелани лекарствени реакции
ДЕЗИНФЕКЦИРАЩИ КЪРПИЧКИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ “TRIAD GROUP”, САЩ

В ИАЛ е получена информация за блокиране на медицински изделия - напоени със спирт дезинфекциращи кърпички на производителя “TRIAD GROUP”, САЩ.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 21 Февруари 2011 11:20 )
 
ОТНОСНО КОНТРАСТНИТЕ СРЕДСТВА ЗА МАГНИТНО РЕЗОНАНСНА ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА, СЪДЪРЖАЩИ ГАДОЛИНИЙ И РИСК ОТ НЕФРОГЕННА СИСТЕМНА ФИБРОЗА

ОСНОВНА РЕГУЛАТОРНА ПРЕПОРЪКА

Комитетът за лекарствени продукти в хуманната медицина (СНМР) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) разгледа проблема за връзката между употребата на контрастни средства за магнитно резонансна образна диагностика, съдържащи гадолиний и риска от Нефрогенна системна фиброза (НСФ).

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 12 Януари 2012 12:04 )
 
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ПРИ ИМУНИЗАЦИИТЕ, ВКЛЮЧЕНИ В НАЦИОНАЛНИЯ ИМУНИЗАЦИОНЕН КАЛЕНДАР

Приложение № 4 към чл.10, ал.1
от НАРЕДБА № 2 от 27 април 2000 г. за видовете имунизации в Република България и сроковете за извършването им (Обн. ДВ бр. 38 от 2000 г.)

продължава> Последна промяна ( Сряда, 23 Ноември 2011 12:02 )
 
ДОКЛАД НА EBA EUROPHERESIS GROUP

В ИАЛ е получен окончателният доклад на EBA Europheresis Group с информация за обсъдени възможностите за промяна на свързването на линиите за различни разтвори към системи за афереза, наложили се като резултат от инцидент през 2009 г. във Франция. В съпровождащата документация от френския компетентен орган са посочени следните производителите, чиито изделия са налични във Франция: Bioluz Laboratore Pharmaceutique (France), CardianBCT (USA), Fenwal Europe (Belgium), Fresenius Vial (SA) (France), MacoPharma (France).

продължава> Последна промяна ( Сряда, 23 Ноември 2011 13:19 )
 
САЩ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА ОТРОВНО ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕКАРСТВО-TEETHING TABLETS

Teething Tablets се приема под формата на таблетки срещу болки в зъбите

Американската агенция за лекарствата FDA призова потребителите да изхвърлят хомеопатично лекарство за деца, което се намира в свободна продажба.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 23 Декември 2010 12:14 )
 
THELIN (SITAXENTAN)

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че фармацевтичната компания Pfizer ще изтегли от фармацевтичните пазари на Европейския съюз (ЕС) лекарствения продукт THELIN заради случаи с непредвидими, сериозни увреждания на черния дроб.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 21 Февруари 2011 11:31 )
 
ТО, ЧТО ВАМ НЕ ГОВОРЯТ ОБ ОПАСНОСТИ ПРИВИВОК, МОЖЕТ УБИТЬ ВАС ИЛИ РАЗРУШИТЬ ВАШУ ЖИЗНЬ-Д-р Рассел Л. Блейлок (США)

Перевод Екатерины Слинько (Москва)

Д-р Расселл Л. Блейлок, нейрохирург, автор книги Excitotoxins: The Taste that Kills.

Сайт д-ра Блейлока — www.russellblaylockmd.com

продължава> Последна промяна ( Вторник, 21 Декември 2010 17:12 )
 
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръчва употребата на фибратите/ Lipanor, Fibranor , Lipanthyl , Lipanthyl Supra, Lipanthyl 267 М , Bezalip, Cedur, Eulitop и Befizal, Lopid/като средство на втори терапевтичен избор

Съотношението полза/риск на липидо-понижаващите лекарствени продукти от групата на фибратите продължава да бъде положително, но употребата им като средство на първи терапевтичен избор не се препоръчва.

продължава> Последна промяна ( Петък, 22 Юли 2011 12:45 )
 
Суспендиране на лекарствения продукт OCTAGAM

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча временно прекратяване на разрешението за употреба (суспендиране) на лекарствения продукт Octagam

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 30 Март 2015 11:04 )
 
Avandia, Avandamed и Avaglim, които съдържат розиглитазон

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) започва преглед* на антидиабетните лекарствени продукти Avandia, Avandamed и Avaglim, които съдържат розиглитазон, с цел да установи дали новите данни за риск от сърдечно-съдови проблеми могат да имат отражение върху техния профил полза-риск.

Прегледът на Комитета за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHМP) към ЕМА е вследствие на скорошни публикации от допълнителни проучвания върху сърдечно-съдовата безопасност на розиглитазон.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Януари 2021 12:10 )
 


Страница 17 от 26