Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции ЦЕФЕПИМ•: ПРОМЕНИ В ИНСТРУКЦИИТЕ

ЦЕФЕПИМ•: ПРОМЕНИ В ИНСТРУКЦИИТЕ

Бяха идентифицирани неконвулсивни случаи на епилептичен статус при пациенти, получаващи цефепим ,по-рано описани в медицинската литература в "Системата за докладване на нежелани лекарствени реакции" в базата данни на FDA (Управление за контрол върху качеството на храните и лекарствата , САЩ).

Повечето случаи са били наблюдавани при пациенти с бъбречна недостатъчност, които са получили лекарството без корекция на дозата. Въпреки това, няколко случаи се наблюдавани при пациенти, приемащи медикамента с коригирана доза  в зависимост от тежестта на бъбречната им недостатъчност. Повечето пристъпи са обратими след прекъсване, и са цефепим и / или след хемодиализа.

Разделите  "Специални предупреждения и предпазни мерки  при употреба" и "Нежелани лекарствени реакции" на лекарството в момента се преразглеждат, за да се впише и този риск.

На лекарите се препоръчва да се коригира дозата на цефепим при пациенти с креатининов клирънс ≤ 60 мл / мин или спиране на лекарства, ако се появят припадъци по време на лечението с цефепим.

На лекарите и пациентите се препоръчва да съобщават за нежелани лекарствени реакции,  за "Програмата относно мерките за осигуряване на безопасност и нежелани лекарствени реакции"

По материали от сайта: www.fda.gov
07/03/2012

 

http://www.vidal.ru/

В Р.България лекарственият продукт, съдържащ само Cefepime е MAXIPIME

Последна промяна ( Събота, 04 Август 2012 22:00 )