Лечение с компреси

Компреси с вода

Горещите компреси (съгреваещи компреси) могат да използват за облекчаване на мускулни болки, но по-добре е да са комбинирани с Епсом соли (английска сол).

Студените компреси са ефективни при безсъние, висока температура, нервен стомах и газове, главоболие, възпалено гърло, оттоци и навяхвания.

При треска, компресът може да се сменя на всеки 10 минути, докато за релаксация може да се остави за повече време.

При безсъние и нервен стомах, поставете компреса върху корема.

Компреси с рициново масло

Тези компреси са много добри за подобряване на чревните функции и за стимулиране на имунната система, също така и при проблеми с половите жлези и пикочния мехур. Компресите с рициново масло върху корема трябва да се използват в началото на всяко лечение, особено при проблеми с храносмилането, черния дроб, жлъчка, панкреаса, артрит и рак.

Освен това, горещите компреси с рициново масло могат да се поставят директно върху слабите, болезнени или подути части на тялото, например, върху слаби очи, или очи с катаракт, схванат врат, болезнен гръб, подуто коляно, върху кисти и тумори и на СЪРЦЕТО. Постоянната употреба на компреси с рициново масло често дава прекрасни резултати, когато другите методи не са довели до успех.

Използва се само за външна употреба, подходящо за употреба е и селскостопанското рициново масло.

Внимателно затоплете известно количество рициново масло (то е лесно запалимо), намокрете с него някаква тъкан и я свийте на 3-4 слоя. Покрийте корема по-ниско от гръдния кош до лонната кост. Ако парчето плат не е достатъчно голямо, сменяйте го за следващите дни на лечение; ползвайте особено за частите на тялото с болки или проблеми, например, черен дроб и областта на жлъчката.

След това поставете найлон върху плата и отгоре поставете гореща грейка (термофор) и ако е възможно дълга кърпа, обвита и завързана добре около тялото. Ако използвате компреса в леглото, поставете допълнително найлон или старо бельо отдолу под плата.

Оставете компреса за 1 или 2 часа или за през нощта. Чувствителната кожа може да бъде почистена след това с топла вода и разтворена в нея сода за хляб. Съхранявайте компреса за последваща употреба в един и същ съд, добавяйки масло според нуждите.

Използвайте компресите в серии от 3 до 5 дни, прекъсвайте за няколко дни и повтаряйте толкова често, колкото е необходимо. По време или след използването на компресите върху черния дроб и жлъчката вземайте няколко супени лъжици зехтин преди сън, за да стимулирате изчистването на жлъчката.

Компреси с Епсом соли (английска сол)

Те са препоръчителни при артрит, неврит, паралич, болки в гърба, гастрит, колит, инфекции и бъбречни проблеми. Разтворете английска сол в гореща вода, за да направите наситен разтвор, напоете някаква тъкан с него и го сложете горещ. Отгоре поставете грейка (термофор), за да го поддържате топъл.

Алтернативно, английска сол можете да разстелите обилно на горещо влажно парче плат и тогава да поставите компреса. Оставете за 1 или два часа; повтаряйте, колкото е необходимо.

Компреси с каменна сол

Горещите компреси с едра каменна сол са подходящи за облекчаване на мускулни болки, особено болки в гърба/ кръста. Покрийте грейка (термофор) с влажно парче плат, поръсете дебел слой с едра морска сол и легнете с болезненoто място върху това или го поставете върху болезненото място, ако е по-удобно. Дръжте го толкова горещо, колкото можете да издържите в продължение на час или два. Подновете солта, ако е необходимо да повтаряте компреса.

Компреси с лук

Те са добри за разкъртване на храчки, слуз, астма, бронхит, настинки и пневмония. Обвийте голям лук в алуминиево фолио и го запечете, докато стане мек. Направете на каша лука в неговия сок и го разнесете върху горната част на гърдите и областта на гърлото. Покрийте го с найлон или някакъв плат и дръжте топло в продължение на час с термофор. Повтаряйте, колкото е нужно.

Компреси с картофи

Компресите със сурови картофи са много добри при раздразнени и слаби очи, също и за слепота и катаракта. Настържете охладен картоф - за предпочитане е да използвате външната част на стар картоф, органично отглеждан. Покрийте очите в продължение на 30-60 минути, можете да поставите картофа в някаква марля.

Компреси със зелеви листа

Пресните външни листа на зеленото зеле имат огромен лечебен ефект, когато се използват върху слаби или възпалени части на тялото. Можете да държите едно или две зелеви листа върху корема или черния дроб с кърпа, завързана около талията. Правете това често по време на вашето възстановяване на здравето. Можете да навиете зелевото листо около бутилка, за "гладене" по ребрата, особено, ако ще се използва при чувствителна кожа. Ако не разполагате с външни листа, също така можете да използвате по- бледо зелените вътрешни листа. Но, увехналите листа са безполезни.

При по-сериозни състояния поставяйте зелеви листа за 24 часа на ден, сменяйте на всеки 4-6 часа. При рак, например, поставяйте листа около мястото на тумора, а също върху корема и черния дроб.

Компреси със зелени листа

Докато зелевите листа имат специален оздравяващ фактор, другите ядливи пресни зелени листа могат също да се използват върху проблемните области -цели или на каша. За да покриете прясна рана, например, можете просто да сдъвчете някаква прясна (ядлива) трева и да поставите сочната каша върху раната.

Компреси със средства, предизвикващи изприщване

Тези средства и кожни дразнители (предизвикващи зачервяване) дават много бърза помощ при артрит и сходни възпалителни състояния. Принципът е в изтегляне на токсините и натрупаната енергия от вътрешността към повърхността. Мехлемите могат да бъдат използвани с компреси и лепенки. Подходящи средства са: кантаридинови лепенки, паста от синап (горчица) или много лют червен пипер, чесън, масло от Gaultheria, растителен терпентин, керосин и бял сок от папая или смокиня.

Първоначално те могат да предизвикат зачервяване на кожата, което може да доведе до някакво облекчение, но ако се прилагат за много дълго време в концентрирана форма, те могат да предизвикат изприщване, което се явява много по-ефективен лечебен ефект.

Ако кожата не е чувствителна, то по-ефективно ще бъде преди прилагане на дразнещото средство да се раздразни кожата чрез убождания или механично. Покрийте с плат или найлон, докато се получи изприщване. Големите мехури трябва да се дренират. Течността от мехурите е прекрасно хомеопатично средство. Покрийте изприщените области с пресни листа от зеле. При хронични състояния изприщването е желателно да се повтори няколко пъти. При много сериозни състояния обработката на мехурите трябва да се провежда от специалист.

В народната медицина се използват и други форми за изприщване от типа на нажулване с коприва, излагане на проблемното място на многочислени ухапвания от комари, поставяне в мравуняк или ужилване от пчели при артритни стави.

Компресите с керосин са също особено подходящи като допълващо средство за изприщване, като те имат и много силен антибиотичен ефект. Компресът с керосин е много добър за всички видове тумори, подути лимфни жлези, скованост, инфекции или възпаления. Добри са и за прилагане около врата при възпаления и инфекции в тази зона или за стимулиране работата на щитовидната жлеза. Напоете някакво парче плат с керосин и сложете върху тумора, докато усещането за изгаряне на кожата стане непоносимо. Това обикновено се случва за около 30 минути, но може да продължи и до час, ако кожата ви е нечувствителна. Колкото повече издържите, толкова по-добре. Кожата ще стане много червена и ще се лющи няколко дни след това, също както при слънчево изгаряне. Повтаряйте, докато е необходимо през една или две седмици.

Белият сок от дребна млечка (Euphorbia peplus) е много добро средство срещу рак на кожата и нечувствителни вътрешни тумори. Ракът на кожата може да бъде унищожен чрез неколкократно прилагане на капка от 35% водороден прекис (кислородна вода), препоръчва се защита на кожата около образуванието с крем.

Изгарящи (разяждащи) средства

Най-ефективният начин, обаче, за премахване на рак на кожата, меланома и тумори близо до кожата, възможно е и при рак на гърдата, се състои в използването на "изгарящи" средства. Това са средства, от типа на каустик, най-често това е цинков хлорид и билката очеболец (Potentilla tormentilla), като основни съставки. Можете да си ги закупите от дрогериите. Ракът на кожата може да се възпали само за няколко дни и тогава да образува суха гной, която пада след около 10 дни.

За да се достигне до тумора под кожата, например, при рак на гърдата, може да бъде необходимо да се остави пастата в мястото за 2 или 3 дни и да се намаже с прясна паста няколко пъти след изчистването на произведената гной. Дръжте мястото покрито с намазана с вазелин превръзка, която трябва често да сменяте. Обикновено това води до много силно локално възпаление с подуване на гърдата, зачервяване и болка за няколко дни. Колкото по-големи са гърдите и по-дълбоко е разположен тумора, толкова по-трудно е да се създаде достатъчно дълбок отвор, така че “изгарящото" средство да го достигне, освен това ще се наложи многократно приложение. Предимството на този метод пред хирургичната намеса, е, че не се появяват вторични тумори в съседните органи. Можете да намалите дискомфорта по време на лечението чрез болкоуспокояващи и противовъзпалителни мерки.

Компреси с месо

Народно средство за изтегляне на отрови от тялото, е поставянето на прясно сурово накълцано месо под ходилото за няколко часа или за цяла нощ. Сменяйте месото няколко пъти, ако е необходимо. Месото е вече отровено, не го докосвайте, изгорете го или го закопайте. Можете да използвате като допълнение към други средства- в случаите на инцидентно отравяне или ухапване от отровни змии или насекоми. Суровото месо може също да бъде поставено върху злокачествени тумори за изтегляне; отново - не го докосвайте, след като го махнете.
Автор Walter Last
http://www.nanocom-bg.com

„Ние сме трима: ти, аз и болестта. Чиято страна вземеш, тя ще победи.“-Авицена


8-Триграми

Последна промяна ( Четвъртък, 26 Декември 2013 23:02 )