Вие сте тук:

Начало Знаете ли че.. АКО ИМАТЕ НУЖДА ОТ АНТИОКСИДАНТ, КАФЕТО ЛЕСНО МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ ЧЕРВЕНОТО ВИНО

АКО ИМАТЕ НУЖДА ОТ АНТИОКСИДАНТ, КАФЕТО ЛЕСНО МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ ЧЕРВЕНОТО ВИНО

Според израелски експерти, черно кафе, заедно с месо - универсална комбинация ,която намалява с 50-80% навлизането в кръвта на вредни вещества от месото.

 

В действителност, кафето  може да замени виното, тъй като и в тази напитка се съдържат полифеноли, пише "NewsRU Израел".

Не е тайна, че хората ,които често ядат месо може да се сблъснат със заболяване на кръвоносните съдове (атеросклероза), инсулт, рак, диабет.
Виното частично премахва негативния ефект, но алкохолът не винаги е приемлив. Затова кафето е по-достъпен вариант.

При експериментални условия, учените тествали дали кафето възпрепятства окисляването на мазнините от месото, като по този начин намалява абсорбцията на малондиалдехиди  (продукти на оксидативния стрес) в кръвта . За тази цел е събрана група от 10 души, на които се предлагало да се хранят четири пъти с определен набор от ястия (на всяко хранене се предлагало говежди котлет и черно натурално кафе, разтворимо кафе или напитка).

Веднага след хранене доброволците давали кръв. Оказало се, след хранене скачало нивото на малондиалдехидите, но 200 грама черно кафе правели чудеса - степента на усвояване на вредните съединения е намаляла с повече от 50%.  Полифенолите влизали в заимодействие със  съединенията, не давайки им да попаднат в кръвта  в пълен обем.

http://www.meddaily.ru/
Март 18, 2013

Последна промяна ( Петък, 12 Септември 2014 14:06 )