Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
РАСТЕНИЯ-АНТИБИОТИКИ-Малахов Г. П. -1ч.

Различные заболевания преследуют человечество с начала времен, и оно переменным успехом борется со своими извечными спутниками, создавая все новые и новые таблетки, порошки и микстуры. Но побочное действие химически синтезированных антибиотиков - дисбактериоз, потеря слуха, возникновение заболеваний печени и желудка и многих других.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 04 Октомври 2012 19:04 )
 
КЕФИР ПЛЮС ПЪПЕШ-ЕФЕКТИВНАТА КОМБИНАЦИЯ ПРОТИВ ЗАПЕК

Пресният плод на пъпеша има и слабително действие, което го прави много подходящ при лечение на хемороиди.
Съдържащата се в него целулоза стимулира извеждането на лошия холестерол от организма.

продължава>
 
КОНСЕРВИРАНИТЕ МЕСА ВОДЯТ ДО РАК

Световният изследователски фонд по рака (WCRF) завърши свое мащабно изследване на повече от 7000 клинични проучвания насочени към връзката между диетата и рака. Заключенията направо разтърсиха медицинската общност.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 16 Септември 2012 12:38 )
 
ГРАДИНСКА ЧУБРИЦА/ЧАБЕР САДОВЫЙ/ SATUREJA HORTENSIS L.

Градинската чубрица (Satureja hortensis) е вид покритосеменни растения от семейство Устноцветни (Lamiaceae). Тя е едногодишно растение с малки зелени листа и розови цветове. Изсушените листа се използват като подправка. Често се отглежда и като декоративно растение.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 15 Август 2012 22:49 )
 
ПОЛЕЗНА ЛИ Е БИРАТА

Лято е времето е горещо и чакаме с нетърпение да дойде време за отпуската, за да се излегнем на плажа и да изпием по една бира.Но всъщност лято без бира не може.Тя е най-популярната напитка за този сезон не само в България, но и в Китай.

продължава> Последна промяна ( Петък, 21 Юни 2013 11:22 )
 
ЛИПА

Липа (на латински: Tilia) е род дървета, който включва около 40 вида.

Разпространена е в умерения пояс на северното полукълбо - Европа, Азия и източната част на северна Америка. Някои видове са диворастящи. Липите достигат височина от 20 до 40 метра, a листата им са сърцеобразни.

продължава> Последна промяна ( Събота, 30 Март 2013 22:09 )
 
ЧАЙ ОТ ДЖОДЖЕН ПРОТИВ ПРЕКОМЕРНО ОКОСМЯВАНЕ

МЯТА/Мята колосистая

Поетите от отминалите епохи пламенно са възпявали гъстите и дълги коси на своите любими. И макар че, тези творби продължават да будят възхищение, от тогава до днес еталонът за красота е претърпял бурни промени. Днес разкошната грива съвсем не е задължителен атрибут на женствеността и днешните Лаури и Жулиети с лека ръка се разделят с „богатството”, за да освежат имиджа си или просто да се сдобият с най-актуалната прическа.

продължава> Последна промяна ( Събота, 17 Май 2014 17:33 )
 
Метличина/Василёк синий/Centaurea cyanus

Едногодишно тревисто растение до 85-90 см. Цветовете са в сини. Цъфти май-юни.

Плевелно растение.

Синоними: дива метлица, модрика, соколче

продължава> Последна промяна ( Сряда, 20 Юни 2012 23:15 )
 
ЧАГА (ЧЕРНЫЙ БЕРЕЗОВЫЙ ГРИБ)-FUNGUS BETULINUS

Эмпирические поиски средств против рака ведутся на протяжении столетий. Мимо этого грозного заболевания не прошла и народная медицина, которая широко использует различные вещества природного происхождения — растительные, минеральные и др.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 06 Юни 2012 19:11 )
 
ЛЕЧЕНИЕ КРАПИВОЙ И ЛОПУХОМ- Юлия Владимировна Рычкова

ЛЕЧЕБНАЯ СИЛА РАСТЕНИЙ

Растения употреблялись в лечебных целях с глубокой древности. В настоящее время, несмотря на большие достижения в области медицины, применение лекарственных препаратов на основе растений не утратило своей актуальности. Объясняется это тем, что растения, состав которых трудно воспроизвести искусственным путем, обладают мягким действием, практически не вызывают побочных эффектов, что очень важно при лечении детей и пожилых людей.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 13 Май 2012 21:54 )
 


Страница 8 от 42