СИНУЗИТ

Китайската медицина много успешно се бори с едни от най- разпространените и упорити заболявания каквито са хроничнага хрема и хроничният синузит. Европейската медицина препоръчва при тези заболявания-капки за нос и антибиотици.

В резултат от това лечение пациентите се :натравят , развиват алергии,увреждат си черния дроб , увреждат си далака и стомаха, увреждат си бъбреците, увреждат си слуха , а някои оглушават и т.н и т.н......... Китайската медицина има коренно различен подход :


1-никога не използва антибиотици

2-въздейства върху белия дроб и дебелото черво,като регулира посоката на енергията респективно на кръвта в тези два органа .По този начин се изравняват енергиите не само в тези два чифтни меридиана/стихия метал/,но и в меридианите на съседните стихии/стихия почва,стихия вода , стихия дърво/,а именно :стомах и далак;бъбреци и пикочен мехур;черен дроб и жлъчка. По този начин се въздейства мобилизиращо върху защитната енергия на целият организъм и се премахват всички блокажи.

Въздействието се осъществява чрез акупресура или акупунктура върху подходящите за сезона точки от меридианите на белия дроб и дебелото черво в подходящият час ,като се отчита и пълнолунието или новолунието.

Сеансите са седем на брой през шест дни, различните организми реагират ралично /едни повръщат,други имат засилено изпразване на дебелото черво или пикочният мехур ,трети увеличено потоотделяне,четвърти отделят гной ,но при всички след сеаснса се наблюдава релаксация .Освен изброените процедури могат да се провеждат и подходящи за всеки индивид упражнения по тай-чи ,които усилват лечебния ефект и увеличават физическата сила.

Китайската медицина от дълбока древност много успешно използува пчелната отрова за лечение не само на синузит и простудни заболявания,но и на такива тежки заболявания като остеопороза,множествена склероза,коксартроза и редица кожни эаболявания ,пред които съвременната медицина е безпомощна. Пчелната отрова се инжектира в съответните точки на дадения меридиан вместо да се забиват игли ефектът е много по голям от всякакви акупунктури и акупресури.

Пчелната отрова е мощен антиоксидант с подчертано регенериращо действие върху клетъчната мембрана. Пчелната отрова е много ефикасна също при всякакъв вид мускулни схващания, стягания и травми. След третиране с пчелна отрова организмът става много резинстентен срещу всякакъв вид външни въздействия било то от бактериален, температурен, психически или физически характер.При провеждането на сеансите има някои спесифични изисквания за различните полове:

1-жените да не са в месечен цикъл или да не са бременни. Провеждане на акупунктура или акупресура върху точки от , който и да е меридиан може да доведе до спонтанен аборт, това важи особенно много за една точка от меридиана на дебелото черво.При нейното тонизиране жената не може да забременее както и при прекаленото отнемане на енергия зачеването е гарантирано.

2-мъжете да преустановят всякакви полови актове по време на лечението,което е многоважно за енергийния баланс на организма .Увеличено приемане на вода:1,5-2,5л зимно време 2,5- 4л лятно време, което ще доведе до по-бърза дезинтоксикация на организма. Една от компонентите изграждащи човешкото тяло е медта наред с желязото . Медта участва активно в изграждането на костите и ставният хрущял ,медният окис унищожава всички болестотворни бактерии попаднали в стомашно чревния тракт без да засяга полезните бактерии участващи в храносмилателния процес. Ето защо древните китайски лечители са предписвали при счупени кости или проблеми със ставния хрущял настъргана на прах мед ,която се приема вътрешно с вода или мляко.Стрита на прах мед се дава при всякакви хранителни натравяния,противно на съвременната медицина,която смята медта за отровен метал . Обогатена с мед вода се дава за изхвъряне на токсични течности от стомашно-чревния тракт-водата се обогатява като в чаша с вода се потопява нагрято до червено парче мед /процедурата се повтаря няколкократно/ .

Има една важна подробност преди да се пристъпи към лечението на синузита се отстраняват всякакви болки по тялото ,ръцете или краката в противен случай лечението няма да е ефикасно.Болката според китайската медицина представлява блокиране на енергия, най-често и лесно енергията блокира в ставите на ръцете и краката/китка, лакът ,рамо,глезен,коляно,тазобедрена ,сакрална става и не на последно място ставите на пръстите/.Като правило това след навяхване, изкълчване или счупване при битова , трудова или пътно -транспортна злополука.

Разбира се не трябва да се пренебрегва и най-дългата и сложна става- гръбначният стълб и свързаните с него ребра ,който е подложен на жестоки претоварвания и размествания било то поради неправилна походка ,поради неправилен седеж,поради неправилно вдигане и носене на тежки предмети, поради носене на тесни и неудобни дрехи ,счупени ребра и т.н.

Счупените ребра като правило не се лекуват от съвременната медицина, което от своя страна блокира на дишането , белия дроб и диафрагмата.Не случайно всички традиционни източни бойни изкуства започват и завършват тренировките си с дихателни упражнения,които хич не са кратки. По този начин се тренират междуребрените мускули , наместват се ребра и прешлени и премаxват всички вътрешни контузии причинени от удар или падане по време на тренировките. Древната китайска медицина лекува много успешно не само счупените ребра но отстранява много успешно и последствията,които често са много по тежки от самото счупване. В рамките на шест до девет сеанса в продължение на месец-месец и половина се премахват всички болки и се възстановява нормалното дишане ,което от своя страна спомага за цялостно тонизиране и възстановяване на организма.При много тежки случаи пчелната отрова върши чудесна работа.Сеансите с пчелна отрова могат да се провеждат всеки ден или през няколко дни зависи от възрастта и общото състояние на пациента ,като броят им зависи от тежестта на случая.Не винаги основната причина за синузита се крие в белите дробове,в повечето случаи той е следствие от бъбречно заболяване.В този случай първо трябва да се лекуват бъбреците т.е. основното заболяване, след което ако са останали някакви симптоми на синузит се лекуват и те. Според древните китайски лечители и философи студът и влагата нанасят своите поражения в най-долната част на организма като част от тялото това са краката,а като вътрешен орган това са бъбреците ето защо като част от лечението им спадат процедурите за загряване на краката с последващо препотяване на цялото тяло като по този начин се изхвърлят токсините от организма без да се използуват и без това блокираните бъбреци.

Следващият етап от лечението включва въздействие върху подходящите за сезона точки от меридиана на бъбреците в подходящо време от денонощието. Броят на сеансите е седем като те се извършват през шест дни.

След около месец ако се наложи цикълът от сеанси се повтаря като се променят точките върху които се въздейства за да се избегне привикване на организма към процедурите . Много е важно да се отстрани първопричината довела до сегашното здравословно състояние на пациента.

Провеждане лечение с антибиотици в повечето от случаите ще има пагубен за пациента ефект. Приемането на големи дози антибиотици блокира бъбреците, нарушава перисталтиката на червата , което от своя страна води до задълбочаване на вече съществуващите проблеми и до появата на нови получава се омагъосан кръг ,от който няма излизане . В нашата практика имахме куриозен случай пациент с калцирали вени в областта на лактите от многобройни венозни инжекции -вените в тази област бяха станали непробиваеми и медицинските сестри бяха вдигнали ръце от него ето защо той беше принуден да потърси алтернативно лечение и така дойде при нас за помощ . В някои случаи на нашата практика причината за синузита се оказа черепно-мозъчна травма най-често от детските години. В тези случаи се провежда скалпо-терапия също древен метод с много мощно въздействие не само върху главата но и върху цялото тяло.Инжектирането на пчелна отрова върху определени зони на скалпа доведе не само до премахването на синузита ,но до подмладяване на целия организъм ,възвръщане на загубен слух,а също така и на загубено зрение/загубени преди десетки години/.Всичко казано до тук важи само при едно единствено условие ,че няма извършена преди това оперативна интервенция-не може да се възстанови нещо,което го няма! Когато енергията бъде  блокирана в белия дроб тогава в бъбреците спира да постъпва енергия / метала поражда водата/вседствие на, което спира отделянето на урина от организма.При този случай вместо да се лекува белия дроб за да се отблокира енергията,която не достига до бъбреците, официалната /некитайската/ започва да предписва отводняващи медикаменти в резултат на,което нивото на енергия в бъбреците намалява още повече и организмът спира да реагира на всякакви отводнявящи медикаменти.Започва пълно задържане на урина като вината за това бива прехвърлена върху простатата /при мъжете/ след ,което тя се отстранява оперативно и резултатът става още по лош -нямаме простата , но нямаме и отделяне на урина. В резултат на тази интервенция пациента е вече с един крак в гроба въпрос на време е да стъпи и с другия. Като резултат от неправилната диагноза проблема се превръща образно казано "от нищо в нещо". Белодробните проблеми /блокаж на енергия в белия дроб/ като правило рефлектира още и върху:

 

1:черният дроб /метала руши дървото/-излишъкът от енергия в белия дроб действа подтискащо върху дейността на черния дроб

2:сърцето /огънят топи метала/-излишъкът от енергия в белия дроб предизвиква засилена дейност на сърцето /учестен пулс и повишено кръвно налягяне/за да се намали енергията в белия дроб

3:далакът/почвата поражда метала/-излишъкът от енергия в белия дроб намалява дейността на далака /липса на апетит влошено храносмилане/. Много често наши пациенти са се опитвали да практикуват медитация за да се отърват от този досаден синузит, като резултатот това положението става още по - лошо. Медитирането е много специфичен процес , който не е понятен за европееца медитацията като правило се практикува под ръководството на опитен учители на усамотено място .Тук в България липсват и двете ,не може да правиш нещо без да знаеш за какво става дума. Книгите които описват техниките за медитиране са превод от английски,а преводачът и хабер понятие си няма от тази материя поради, което смисълът на превода няма нищо общо със действителността. Погледнете в края на всяка такава книга и ще видите надпис с големи букви, че редакцията не носи никаква отговорност за евентуални лоши последствия при изпълнение на упражненията описани в книгата.

Не прекалявйте и с капките за нос защото проблемът не е във вашия нос, проблемът се намира на съвсем друго място, а именно в белия дроб . Секретите,които отделя вашия нос не са причина за вашето заболяване,те са следствие от хронично заболяване на белия дроб,когато го излекуваме с методите на традиционната китайска медицина, секретите ще изчезнат от самосебе си и не само това- организмът ще заякне , ще стане устойчив на всякакви простуди,грипове и прочее , настроението и самочувствието ще се подобрят. Това, което може да направите  ,е  няколко загряващи процедури завършващи винаги с обилно изпотяване .По този начин вредоносната енергия,която се е натрупала в белия дроб ще напусне тялото заедно със потта.

Загряването на тялото може да стане по много начини зависи от възрастта, настроението и предпочитанията на пациента като започнем с поставяне на краката до коленете в топла вода - 42 -44 градуса по Целзий /между15мин.и 30 мин./, минем през топла вана на цялото тяло-40-42 градуса по Целзий и стигнем до разтриване на целия гръб и гърдите с загряващо вещество /камфоров спирт ,балсам златна звезда , тигрова мас и т.н.. изборът е ваш/ след тези процедури задължително тялото се увива дебело докато се препоти. Желателно е след такива процедури да се пие и аспирин, което ще доведе до по пълно загряване на тялото.

Китайската медицина препоръчва също така да се консумират храни с лютив вкус, тъй като лютивото стимулира белия дроб и ускорява неговото излекуване.

Докато не се излекува напълно белия дроб ходете винаги топло облечени. Никога не правете парни бани на лицето и носа това води до изнежване на горните дихателни пътища и влошаване на общото състояние.Помнете при синузит проблема не е във вашият нос или вашите синуси проблемът е в белия дроб секретите,които отделя вашият нос са следствие на белодробния проблем. Друг е въпросът ,че при възпаление на носната лигавица задължително се възпаляват и очите ,и ушите, които трябва да се лекуват едновременно с капки за уши и капки за очи .Отделяйте голямо внимание на ушите - често пъти бактерии ,които са проникнали там от носната кухина и гърлото могат да доведат до остри възпаления на очите. Профилактично след прекарване на остра хрема или синузит капвайте ушни капки за да се изчистят каналите от случайно попаднали там бактерии .За тези от вас,които имат страх от игли съществуват и друг тип въздействия върху енергийните точки почти не отстъпващи по ефективност на убождането с игла -натиск нокът. За тези ,които не се страхуват от игли ще подчертая дебело-иглите са стерилни и са за еднократна упореба. Лечебният процес на синузита/и не само на него/ е строго индивидуален - определянето на броя на точките ,на меридианите върху , които се въздейства ,типа на въздействие, брой на процедурите,време на провеждане на сеансите, пауза между два сеанса -всичко това се определя от моментното състояние на пациента, натурата на организма ,възрастта , сезона в даденият момент и цикъла на луната .

Времето за лечение се съкращава многократно ако се инжектира пчелна отрова. Като цяло се подобрява състоянието на целият организъм-сухожилия,стави и мускули , регулира се теглото,възвръща се жизненият тонус. Белият дроб единствен от всички плътни органи /сърце, далак, бял дроб, бъбреци и черен дроб/има директен контакт с обкръжаващата ни среда и съответно е подложен на директна атака от страна на патогенните фактори, като - топлина, влага, сухота,студ,вятър, и всякакъв вид вируси ,които чрез вдишвания въздух попадат директно вътре в него. Един от начините да се укрепи белия дроб са излетите в планината или на открито. Друг начин да се отделят храчките и секретите от белият дроб, носоглътката и носа е консумирането по време на ядене салата от кромид лук.

Кромидия лук е много тачен в китайската,индийската и тибетската медицина заради своите поразителни качества, той се сравнява с антибиотиците само, че за разлика от тях той не натравя организма и благоприятства очистването на белия дроб гърлото и носа.Никога не правете парни инхалации с каквито и да са билкови отвари , никога не загрявайте лицето и носа с кварцови лампи или с открити реотани - при синузит това не помага само изнежвате допълнително кожата на лицето и раздразвате лигавицата на носа. Никога не правете промивки на носа с воден разтвор на морска сол тази йогистка процедура се прави при здрав нос за да се закали лигавицата на носа.
ПОМНЕТЕ ВИНАГИ проблема не се крие в носа и синусните кухини, синузита не е причина той е следствие на друго заболяване.

Още...

БОЛЕСТИ НА ДИХАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ

Общи упътвания

Хигиена на дихателните органи.
Важно условие, за да се запазят тези органи от заболяване, е да се диша винаги чист въздух. Затова е необходимо да се прекарва повече на открито сред природата, да се проветряват редовно помещенията, където се пребивава, да се избягват помещения със замърсен въздух, препълнени с много хора. При топло време да се спи на отворен прозорец. Полезно е да се правят телесни упражнения, особено дихателна гимнастика, и то на чист въздух. Вдишването трябва да става през носа, а издишването през устата.
Много важно е да се създаде навик да се стои и ходи с изправено тяло, изпъкнали гърди и прибрани назад рамене. Прегърбеното положение, отпуснатите напред рамене не позволяват дробовете да се проветряват добре. Всекидневно или през ден да се правят хладни фрикции на гърдите. Въздушните и слънчевите бани са много полезни и трябва да се правят редовно. Пушенето и пиенето са вредни, мъглата също.
Всички мерки дават особено добри резултати, ако се прилагат още в детските и юношеските години, когато тялото се развива.

Общо за лечението на белодробните заболявания.
При лечение на гръдните болести много важно е да се усили съпротивителната способност на тялото и да се отстранят вредните влияния. Трябва да се осигурят здрава храна, хигиенични условия и добър сън. Наред с правилното (природосъобразното) хранене да се вземат мерки за усилване на кръвообращението и дишането. За тази цел наред с въздушните бани най-подходящи са компресите, изтриванията (фрикциите) и т. н.

Остро възпаление на глътката (остър фарингит)

Причини.
Най-често настъпва при простуда, когато в глътката попаднат болестотворни причинители. Понякога придружава общото възпаление на горните дихателни пътища и някои инфекциозни заболявания.

Признаци.
Болният усеща сухота и парене в гърлото, а понякога и болки при преглъщане. Дразненето в гърлото го принуждава да прави често опит да кашля и храчи. Лигавата ципа в гърлото е зачервена. Понякога езичето (мъжецът) е значително увеличено и болният го чувствува като храчка в гърлото.

Предсказание.
Благоприятно. Заболяването обикновено трае няколко дни.

Предпазване.
Фарингитът може да се повлияе благоприятно още в самото начало, ако се направи гаргара с хладка вода, в която има няколко капки оцет.

Лечение.
Народната медицина препоръчва, ако болният е запечен, да му се направи топла клизма с 1 л вода или пък да му се даде очистително.
Всяка сутрин да се прави парна баня на главата с чай от лайка с продължителност 5­-10 минути, последвана от гореща баня на краката (40°С за 10­-15 минути) и коремен компрес от 4 хасени парчета, натопени в хладка вода, покрити отгоре с вълнен пояс. На гърлото се поставя торбичка с топла лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, изстискан и поръсен с 1 супена лъжица ситна захар и малко царевично брашно (за отнемане на излишната влага на лапата), а отгоре фланелен бинт държи се до вечерта.
Вечер преди лягане се повтаря същото, съчетано с „шапка“ на главата от зелен лист прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет, или пък (при главоболие) от тензух, напълнена със сурови настъргани картофи, полети с една кафена чашка оцет, престояли в него 1/2 час и много добре изстискани. Отгоре се слагат вестник и вълнена шапка и се държи до сутринта.
Всеки 2-3 часа през деня се прави гаргара с хладка солена вода (една чаша вода с 1/4 лъжичка готварска сол) или с нишадърена вода (прави се както солената вода). При по-силен оток може да се прави гаргара с гореща лимонена вода. Гаргара се прави и с 2­-3 стръка от меча пита и джоджен, които се варят в половин литър вода, докато остане половината. Отварката се прецежда и се гаргари няколко пъти на ден, като се сръбва и по една-две глътки от нея.

Външно.
Полезно е да се намазва глътката сутрин и вечер с памук, натопен в лимонов сок.

Вътрешно.

Да се пие топъл чай от лайка, подсладен с мед и лимонов сок, или чист лимонов сок сутрин, обед и вечер по 2­-3 чаени лъжички преди ядене.

Диета.
Лека природосъобразна, млечно-растителна храна с повече сок от ябълки и други плодове или компот с хляб.
При лечението трябва да се спазват общите упътвания за болестите на дихателните органи.

Хронично възпаление на глътката (хроничен фарингит)

Среща се по-често сред мъжете.

Причини.
Простуда, особено на краката, дишане през устата на студен и прашен въздух, неправилно дишане, злоупотреба с алкохол и тютюн, хронична хрема или синузит, прекалено напрягане при говорене, пеене, викане.

Признаци.
Болните усещат сухота и болки в гърлото, особено при преглъщане, дразнене и парене. Лигавата ципа и сливиците в гърлото са зачервени. По тях се намират понякога малки червени и по-рядко жълти зрънца. Подчелюстните жлези са подути. В повечето случаи гласът е прегракнал и дрезгав. Често се среща дразнеща, мъчителна кашлица с жилави храчки. Гърлото става много чувствително, появява се гадене за повръщане. При все че страданието е хронично, често възникват периоди на утихване и усилване.

Предпазване.
Необходимо е организмът да се закалява от ранни години, като се правят въздушни бани, а всяка вечер да се измиват (изтриват) шията и гърдите със студена вода. Да се избягва и вредното влияние на различните дразнители (главно простуди). Да се възстанови носовото дишане.

Лечение.
Лечението се провежда както при острото възпаление.
Пушенето, алкохолните напитки и прашният въздух трябва да се избягват.
Болният да се научи да диша правилно, т. е. през носа, а не през устата.
Морският и планинският климат действуват добре, особено ако се съчетаят със слънчеви и въздушни бани и с масаж на цялото тяло, като се последват от хладка баня (3­5 минути).
Всеки 2­-3 часа се прави гаргара с хладка отварка от корените на бяла ружа (една супена лъжица корени се варят в 200 г вода 10 минути) или със слабо подсолена вода (1/4 чаена лъжичка сол в чаша хладка вода).

Вътрешно.
Отварка от раноцелебник 1 супена лъжица се запарва като чай с 300 г вряща вода. Пие се сутрин, обед и вечер преди ядене по една винена чашка. Добре действува и отварка от корените на бяла ружа една чаена лъжичка корени се варят в една чаша вода, докато остане половин чаша течност. Пие се сутрин, обед и вечер преди ядене по една кафена чашка с мед и лимон.
При сухота в гърлото се взема краве масло 100 г, мед (предварително врял 10 минути на водна баня) 100 г, бадеми счукани 100 г, бяла дъвка 10 г и камфор 1 зърно с големина колкото грахово, счукано на прах. Всичко се изсипва в чист тиган и се бърка на тих огън, докато се стопи дъвката. От тази смес се взема по 1 чаена лъжичка сутрин, обед и вечер преди ядене.
При дразнене в гърлото се препоръчва да се изпива на глътки по едно сурово разбито яйце, подсладено с мед.
При лечението трябва да се имат предвид общите упътвания за болестите на дихателните органи.

Рани на гърлото (улцеративен фарингит)

Причини.
Те могат да бъдат най-различни: туберкулоза на гърлото, сифилис, дифтерит и други.

Признаци.
Рани в гърлото от различна големина и вид.

Лечение.
Според болестта, която ги е породила. Ако не е известна, да се търси лекарска помощ. След това или да се приложи казаното за същата болест, или пък болният да се довери на грижите на лекар специалист по същите болести.

Гърлобол (ангина)

Причини.
Простуда и попадане в глътката и гърлото на болестотворни микроби или вируси.

Признаци.
Болният усеща болки в гърлото, особено при преглъщане. Температурата се покачва, езикът побелява, дъхът започва да мирише, болният има запек, липса на апетит и обща отпадналост. Сливиците са зачервени и подути; по тях често се виждат малки жълти зрънца. След 3­-­5 дни от заболяването сливиците избледняват и спадат, гнойната материя постепенно изчезва. Температурата спада, болките изчезват и болният се чувствува по-добре.

Предпазване.
Да се избягва простудата. Да не се употребяват много студени напитки (вода, бира, вино). При студено време да се обличат топли дрехи и обувки. Добре е да не се говори и пее на студено, да не се тича, когато е студено, има вятър, нито пък да се диша много студен въздух. И да не се общува с болни от тази болест. Важно значение има закаляването на организма.

Лечение.
Провежда се както при възпаление на глътката, като се действува на сливиците и общо на цялото тяло. Освен това всеки 2—3 часа да се прави гаргара с лимонена гореща вода (20-­30 капки на чаша вода), с горещ чай от лайкучка или с горещ чай от жълт кантарион (1 супена лъжица цвят се запарва с 200 г вряща вода и кисне захлупено 1—2 часа) или пък с отварка от къпина (20 г листа и цвят се запарват с 500 г вряща вода и врят 10 минути, като изстине, се прецежда).
Много е важно след всяко хранене да се изплакват гърлото и устата с хладка лимонова или солена вода.

Самовнушение.
С общата формула: „Всеки ден във всяко отношение все по-добре и по-добре ми става.“
При лечението трябва да се имат предвид и общите упътвания за болестите на дихателните органи.

БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА - ТОМ ІII, КНИГА 1

Още...

ПЕТЪР ДИМКОВ-възпаление на сливиците

ДВЕ ТВЪРДО СВАРЕНИ ЯЙЦА, ОТДЕЛЯШ БЕЛТЪКА, НАМАЧКВАШ ГО С ВИЛИЦА И ГО РАЗСТИЛАШ ВЪРХУ ПОДГОТВЕНИЯ КОМПРЕС – КЪРПА, ТЕНЗУХ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО. ПОРЪСВАШ ВЪРХУ НАМАЧКАНИЯ БЕЛТЪК ЕДНА ПЪЛНА ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ПУДРА ЗАХАР.
СЛАГАШ КОМПРЕСА ВЪРХУ ПРЕДНАТА ЧАСТ НА ВРАТА, ТАКА ЧЕ ДА ПОКРИЕ ОТВЪН МЯСТОТО НА СЛИВИЦИТЕ. ЖЪЛТЪКА ИЗЯЖДАШ ПО ЖЕЛАНИЕ.
ТАКА ПРЕСПИВАШ С ТОЗИ КОМПРЕС. СУТРИНТА СВАЛЯШ КОМПРЕСА, ДАВАШ БЕЛТЪКА НА ГЪЛЪБИТЕ И ПРАВИШ МАСАЖ – 15 ПЪТИ.
Направих тази процедура около две седмици и оттогава до ден днешен не знам какво е това, възпаление на сливиците.

http://palitrabg.net/

Още...

Как лечить ангину.

От ангины есть простое и безвредное средство. Почувствовав обострение, возьмите лимон средней величины, ошпарьте его крутым кипятком и съешьте. Он покажется пресным, как картошка. Но температура исчезнет сразу, утихнет боль, и вашим страданиям наступит конец.

Меня мучила ангина в течение 14 лет, а выручил один съеденный лимон. Вот уже более 40 лет про ангину не вспоминаю.

http://www.imedik.info

Последна промяна ( Събота, 02 Май 2015 13:44 )