Вие сте тук:

Начало Други Статии РАКЪТ,НАЙ – ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА! Ноел Батън-2 ч.

РАКЪТ,НАЙ – ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА! Ноел Батън-2 ч.

Официално е установено, че омразата е причина за рака на гърдата
В резултат на собствения си опит с болестта и физиологичните последици от емоционалния стрес, които съм установил в моите пациенти, често съм виждал да се случват най – удивителни физиологични въздействия. В търсенето на истории, разкази, свидетелства и книги, написани от самите пациенти, се натъкнах на историята на младо момиче, на което изведнъж пораснал много голям бюст, когато изживявала пубертета. Около три години тя била преследвана от момчетата в гимназия и в резултат на натяквала на родителите си и ги убеждавала да й позволят да си намали гърдите оперативно. След като родителите й накрая се съгласили на операцията, тя била направена, но за нещастие, когато хирурзите я оперирали, открили, че това младо момиче има рак на гърдата.

Медицински изследвания са установили, че ракът на гърдата може да бъде породен от чувството на омраза, особено при жени, които мразят собствените си гърди. Едно такова медицинско списание, в което е документирана тази причина е: “Списанието за обучение и консултация на пациенти”, 1999 година, том 36, книга 1, страници то 33 до 45. /“The Journal Of Patient Education And Counselling” 1999, volume 36, book 1, pages 33 to 45./. Не искам дори да зная, колко много млади момичета в действителност развиват рак на гърдата, защото потискат чувство на омраза към техните гърди години наред, само защото гърдите им се развиват и растат твърде бързо, и те не могат да се справят с непоносимите забележки и коментари на похотливите грубияни в обществото. Ако мразим някоя част на тялото си, имунна система автоматично ще изпрати токсини и отпадъчни вещества в тази област, за да я използва като терен за отпадъци, тъй като, и чувството на омраза, и токсините и отпадъците са вещества и неща, които тялото ни е програмирано от природата да изхвърля.

ЗЛОБАТА И ЯДЪТ СА ПРИЧИНА ЗА РАЗВИВАНЕТО НА ТУМОРИ
“Списанието за обучение и консултация на пациенти”, 1999 година, том 36, книга 1, страници то 33 до 45. /“The Journal Of Patient Education And Counselling” 1999, volume 36, book 1, pages 33 to 45./
ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАЙ (Тревър, 65 годишен. Тумор, предизвикан от гняв.)
Тревър постъпи в болница за премахване на тумор от стомаха му и когато излезе от операционната зала, беше поставен в реанимацията, където неговия син, мой личен приятел, чакаше търпеливо той да се събуди. След като ефекта на упойката премина Тревър започна да говори нещо смутолено за омраза и задържане на гнева.
Когато най – сетне отвори очи и видя сина си да седи до него, Тревър погледна сина си с блеснал поглед през полуотворените си клепачи, и каза “сине, никога не задържай гняв, никога не кътай злоба”.
Кинезитерапевтите обясняват, че това, което Тревър е говорил несвързано за задържането на злобата е било предизвикано от премахването на тумора, тъй като самият тумор е бил първоначално причинен от задържането на омраза, поради което спомена за нея е бил съхранен в тумора. Когато хирурзите са използвали оперативна намеса за тумора, те са предизвика спомена за злобата на се върне обратно в мозъка чрез връзката, която осъществява хипоталамичния нерв. Дълги години наред Тревър е задържал огромен гняв срещу японците заради начина, по който са се отнасяли към него, когато е бил военопленник.
Първоначалните отрицателни мисли на обида и негодувание са причинили напрежение в областта на хипоталамуса, който обработва това чувство, и го е препратил в съответстващия орган на тялото, който го е съхранил като унищожаващ спомен.
След възстановяването му от операцията, Тревър извървя дълъг път, за да освободи гнева, който беше носил в себе си, и няколко години по – късно, раковото му заболяване премина в ремисия. Когато хирурзите го оперираха, те откриха, че 75 % от стомашната му обвивка е обхваната от рака, но при последваща диагноза след няколко години, установиха, че ракът му е намалял и стомашната му обвивка се е излекувала почти докрай и изцяло.


ПОСТОЯННИЯТ СТРАХ ОТ БОЛЕСТ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА РАЗВИТИЕТО Й
Ирисологочни снимки “преди” и “след” демонстрират като постигнатото чрез разтоварваща терапия удовлетворение подобрява здравето
ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАЙ (Даян, 42 годишна. Страх от рак на белия дроб.) Обсъжданите тук снимки “преди” и “след” са на Даян, 42 годишна жена с младежки дух, която дойде при мен с оплаквания от безсъние и очевидно неспособност да си почива. Тя страдаше от стягане в гръдния кош само от дясната страна и леки стомашни спазми от дясната страна, което показваше, че нейният лявото полукълбо на нейния мозък е свръхактивно по време на сън.
Стягането в гръдния й кош беше импулс, породен от страха й от рак на белия дроб, за който тя смяташе, че е наследствено заболяване, характерно за семейството й. След като проверих здравословната й история и проведох диета, и т. н., аз установих, че всичко е нормално, но все пак открих, че тя е имала криза в отношенията си с мъж в нейното семейство две години преди да ме посети и отказва да говори за това.
Тъй като нейното безпокойство и безсъние са започнали 12 месеца след тази криза, никой не е подозирал, че тя е стаила в себе си потиснатост, достатъчно силна да предизвика болките в гръдния кош, които тя понякога изпитваше, заедно с безпокойството и безсънието.
Очевидния напредък, който претърпя Даян след промяната на диетата й, часовете и консултациите за разтоварване, включваха и край на напрежението в дясната част на гръдния кош и белите дробове. Даян описваше членовете на семейството си като хора с много лош начин на общуване, които потискат нейния стрес и повечето от тях пушеха, за да се  справят с раздразнителността, от която страдаха.
За нещастие, това са характеристики на личността, които предразполагат белите дробове към рак, поради което много членове на семейството бяха в ужасно тежко здравословно състояние. Аз я уверих, че само по себе си пушенето не може да причини рак на белите дробове, в противен случай, всеки пушач би заболял от някаква болест на белите дробове, но все пак я предупредих, че пушенето със сигурност допринася за това.
СГЪСТЯВАНЕТО НА ИРИСОВИТЕ ВЛАКНА СЛЕД РАЗТОВАРВАЩА ТЕРАПИЯ И КОНСУЛТАЦИИ
В снимката на дясното око на Даян “преди”, има изтъняване на ирисните влакна в областта на десния бял дроб и дясната част на гръдната кухина, причиняващо черни петна зад влакната, които се забелязват. Това показва наличието на напрежение в областта на белите дробове и болни клетки.
Тъй като не се забелязваха аналогични знаци за областта на белия дроб в лявото око, а пациентът нямаше гръбначни изкривявания или предишни заболявания, причиняващи този проблем само в едната страна, аз предположих, че знаците за стрес са породени от потискането на кризата, свързана с мъжа.


Лявото полукълбо на мозъка се отнася към дясната част на тялото,  потискането на доверието към мъжа /или мъжката увереност/, спокойствието
ПРЕДИ

Д Л

Шест седмици “СЛЕД”
Тъмните области на стреса изчезват, което показва, че областта на белите дробове и гръдния кош оздравява.

Максимален стрес в дясната част и Минимален стрес в лявата част на областта на белите дробове.
Това можеше да бъде бял дроб, предразположен към болест, ако Даян беше пренебрегнала симптомите и да започне да пуши, за да се справи със стреса. Сгъстяването на влакната, което се вижда в снимката “СЛЕД” на дясното око отчита намаляване на тъмнините, които се виждат, което показва оздравяване на белия дроб.
Това се случи след две консултации и шест седмици на разтоварване, които премахнаха напрежението в гръдния й кош и стомаха й и разрешиха проблемите й със съня. Намаляването на бронзовия цвят се дължи на промяна в диетата и упражнения за стомашно издуване и отпускане с моята техника на горещо-студената баня.


РАКЪТ НЕ Е НАСЛЕДСТВЕН, НО НЕУДОВЛЕТВОРЕНАТА ЛИЧНОСТ, Е ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА КЪМ РАКА,
Страхът от рак на белия дроб в семейство, в което е имало болни от рак на белия дроб, е често срещан случай, въпреки множеството изследвания, доказващи, че раковите заболявания не се наследяват. По – точно е да се каже, че характерните черти на личността, които предизвикват болестта са наследствен факт, а не самата болест, и е важно да се започни, че докато генът Р53 може да допринесе за рака, генетичните структури се контролират от реакциите на нашата личност и  характер.

НАУЧНИ ОТКРИТИЯ

МНОГОБРОЙНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ РАКЪТ СЕ ПРИЧИНЯВА ОТ ПОТИСНАТО НЕУДОВЛЕТВОРЕНИЕ И РАЗСТРОЙСТВО, ПРЕДИЗВИКАНО ОТ ГНЯВ И УГНЕТЕНОСТ, РАЗВИТИЕ В РЕЗУЛТАТ НА НИСКО САМОЧУВСТВИЕ И ЛИПСА НА САМОУВАЖЕНИЕ.
Множество изследвания установяват данни, показващи, че ракът се причинява от свръхвисоки в сравнение с нормалните нива на хормона “кортизол” /cortysol/ и ненормалните защитни реакции от страна на имунния серум “IgA” и генът Р53. Голяма част от експертите също са потвърдили, че всички тези фактори са свързани с липсата R.E.M. сън, раздразнителност, угнетеност /депресия/ и потиснатост. Един от тези експерти е д-р Дейвид Кисен, световно признат белодробен специалист, който разкрива резултатите от изследванията на приблизително 3.000 пациенти, болни от рак на белия дроб, и неговите открития са подробно описани в няколко медицински списания. Британското списание за медицински психология, том 37, 1964 година /British Journal of Medical Psychology Volume 37 1964/, цитат от страница 213: “колкото по – слабо и ефективно се освобождават чувствата, толкова по – малко е необходимото влияние на цигарен дим, за да се предизвика рак на белия дроб.” Кисен е написал и статия за съня и тютюнопушенето в Хроники на Академията на науките на Ню Йорк, 1969 година, том 164, страница 476.

НАШИТЕ ЦЕЛИ ВЛИЯЯТ ЗНАЧИТЕЛНО НА ЕФЕКТИВНОСТТА И КАЧЕСТВОТО НА СЪНЯ НИ НИЕ МОЖЕМ ДА СПИМ ЩАСТЛИВО, САМО АКО ИЗПИТВАМЕ ЩАСТИЕ, КОГАТО РАБОТИМ ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ, И НИКОГА НЯМА ДА ОСТАРЕЕМ ТОЛКОВА, ЧЕ ДА НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОСТАВЯМЕ ЦЕЛИ

След като приключим един ден, отдаден изцяло на работа, на която “сме се наслаждавали”, в нашето тяло има изобилие едновременно от ацетилхолин и допамин, който впоследствие предизвиква превключването във второто състояние на отделяне на разтоварващи хормони, предизвикано от залязването на слънцето. Наличието на тези два хормона в кръвния поток в края на работния ден всъщност умножава неколкократно ефикасността на превключването ни във фазата на отделянето на разтоварващи хормони, защото нашата нервна система също е изморена и се нуждае от разтоварващия хормон мелатонин, за да се възстанови.

По този начин природата се уверява, че ние продължаваме да сме продуктивни, защото ако не следваме желанието си за работа, когато слънцето изгрява, и не се наслаждаваме на работата, няма да отделяме достатъчно ацетилхолин и допамин, които да предизвикат впоследствие превключването от работната в разтоварващата фаза на отделяне на хормони, която да ни помогне да се отпуснем дълбоко, за да се излекуваме, подмладим и обновим. С други думи, нашето тяло е устроено така, че ако не сме щастливи от труда си по време на деня и слънцегреенето, няма да заслужим щастието на пълноценното отпускане, с което да постигнем дълбок обновителен сън, когато слънцето залезе. Тази черта на нашето устройство се споменава и в библията: (Еклесиаст 5:11) “Сладък е сънят за оногова, който се труди, - ял той малко или много;”
По този начин природата налага и друг свой закон: ако полагам усилия за постигане на целите си, когато слънцето грее, ние автоматично ще се почувстваме уморени от вливането на мелатонин, когато слънцето залезе, за да не продължаваме да работим и да се изтощим.
КОГАТО СЛЪНЦЕТО ЗАЛЯЗВА, СЕТИВАТА И СЕНЗОРИТЕ НА НАШАТА КОЖА И НАШИТЕ ОЧИ КАЗВАТ НА МОЗЪКА ДА ПРЕВКЛЮЧИ ВЪВ ФАЗАТА НА ОТДЕЛЯНЕТО НА РАЗТОВАРВАЩИТЕ ХОРМОНИ
Когато слънцето започне да залязва, нашата кожа регистрира постепенното падане на температурата, и в резултат на това, хипоталамусът в нашия мозък /централния контролен механизъм на тялото/ постепенно намаля количеството на активните хормони, които се отделят в нашата система, за да ни помагат да изпълняваме дневните си физически задачи.
Така както хипоталамусът реагира на намаляването на температурата, нашите очи регистрират намаляването на дневната светлина, което още повече предизвиква намаляването на тези хормони на активността. Всъщност, наблюдаването на залеза ни помага да превключим в състоянието на отделяне на отпускащи хормони, за да породи внезапни чувства на разтоварване, тъй като тези цветове предизвикват отделянето на хормоните на съчувствие, съпричастие и отпускане.
ЗАЛЕЗЪТ НА СЛЪНЦЕТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН СЪЩО ДА ОСВОБОЖДАВА НАПРЕЖЕНИЕТО В МУСКУЛИТЕ, КОЕТО НАТРУПВАМЕ ОТ РАБОТАТА
Ако доброволно се подготвим за отпускане при залез и по този начин освободим  мелатонин, ние също така освобождаваме нашето умствено напрежение и напрежението в мускулите си, което сме натрупали по време на работа. Ако, освен това, се “наслаждаваме” на отпускането, продължаваме да отделяме допамин, който ни поощрява да смиламе ефикасно вечерята си и да дишаме ефективно по време на сън, за да помогне на тялото ни да се излекува и подготви за очакващия ни нов ден.
Ако никога не се отпускаме, мускулното напрежение се натрупва ден след ден, и когато се натрупа и увеличи около белите дробове, те вероятно ще привикнат да дишат все по – малко и по – малко, и това е причината, поради която болните от рак трябва да “научат” белите си дробове да се разширят отново до задоволителното ниво, необходимо за дишането.
Обичта към работата ни през деня и обичта към почивката през нощта кара тялото ни да продължава да произвежда и отделя допамин по време на превключването, който ни помага да смиламе и поемаме храната и да дишаме ефективно, за да удовлетвори нашата нужда от излекуване по време на сън.

Всичко зависи от способността ни да се освободим от стреса, който натрупваме през деня, и да започнем да обръщаме внимание на разтоварващите и чувствителните неща, които наистина влияят на способността ни да спим и се лекуваме в подготовката за утрешния ден. Няма по – важен аспект за нашето здраве от способността да дишаме добре и ефективно, така че да се отпуснем достатъчно, за да постигнем R.E.M. сън.

МЕДИЦИНСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТРЕПЕРЕНЕТО ПРИ БОЛЕСТТА НА ПАРКИНСОН ИЗЧЕЗВА СЛЕД ДОБЪР И ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

Треперенето при болестта на Паркинсон почти винаги изчезва след добър сън. Добрият сън може да бъде постигнат само, ако умът е спокоен и тялото е обилно снабдено с кислород, тъй като покоя на ума и кислорода регулират способността ни да си почиваме и разтоварваме. “Списание за хомеостазиса в здравето и болестите” /”Journal of Homeostasis in Health and Disease”,1999, volume 39, pages 107-111/, 1999 година, том 39, страници 107-111
ОСВЕН ТОВА МУСКУЛИТЕ НА ВРАТА НИ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТРИ ЧАСА, ЗА ДА СЕ ОТПУСНАТ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА ИМАМЕ ДЪЛБОК ОБНОВИТЕЛЕН СЪН
Дори и да сме удовлетворени от постиженията си през деня и животът, който водим, все пак на нашите вътрешни нерви и вратни мускули им е необходим до три часа, за да се отпуснат и отпочинат достатъчно, за да бъде възможно постигането на дълбокия стадий на R.E.M. съня, необходим за възстановяването на нашите клетки и за да могат нашият черен дроб и мускули да съхранят гликоген за енергия и гъвкавост.
БЪДЕЩАТА НИ ЛИЧНОСТ ЗАВИСИ ОТ СПОСОБНОСТТА НИ ДА СЕ ОТПУСКАМЕ И РАЗТОВАРВАМЕ И ОТ ТОВА ДАЛИ СМЕ ПОЗИТИВНИ И ДОБРЕ НАСТРОЕНИ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО СИ СЛЕД ЗАЛЕЗ СЛЪНЦЕ
Как се чувстваме емоционално, когато слънцето залезе, влияе на начина на развитие на личността ни, тъй като усъвършенстването й и прогресивното й се ръководи от мислите, с които редовно заспиваме. Хората, които продължително във времето заспиват с мисли на угнетеност и депресия, се превръщат в хора, които не могат да преодолеят депресията.
Хората, които през продължителен период заспиват с нежеланието да ходят на работа, се превръщат в хора, които лесно губят интереса от работата си, независимо колко са я искали първоначално. Хората, които винаги са гневни и сърдити, са хора, които постоянно заспиват без да са простили и да са се облекчили с чувството на опрощение, което дават, а това чувство е човешка реакция, за която е създадена поговорката: никога не заспивай с мисъл за спор и обида.
НИЕ СМЕ СЪЗДАДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ ОТ И СЪС СВЕТЛИНАТА И СИЯНИЕТО НА СЛЪНЦЕТО ПРЕЗ ДЕНЯ, И С РАДОСТТА И СВЕТЛИНАТА НА ЛЮБОВТА, СМЕХА, ДОБРОНАМЕРЕНОСТТА И ПОКОЯ НА УМА ПРЕЗ НОЩТА.
Всички хора, страдащи от автоимунни заболявания, в началото сами са създали болестта, като не са живели по правилата на природата на нашето същество, които изискват ние да живеем чрез и със сиянието и радостта на слънцето през деня, и светлината и жизнеността на мислите, изпълнени с любов, смях, покой на ума и положителна гледна точка през нощта.
Така иска от нас да живеем Бог. Всичко това е толкова просто и всичко е записано в библията. Бог ни е дарил с всичко, от което бихме могли да имаме нужда на земята, за да можем да се храним, но повечето от нас са толкова заети да преследват собствената си опашка, че пропускат да го осъзнаят.

Бог дори е предвидил различните видове плодове и зеленчуци да са сезонни, за да доставят хранителни вещества на нашия организъм, от които да произвежда ензими, хормони и антибактериални вещества, защитаващи ни срещу климата и бактериите, характерни за съответния сезон. За нещастие, голяма част от нас консумират замразени зеленчуци и бутилирани плодови сокове, които са загубили тези естествени елементи, и после се обръщат към фармацевтични лекарства, витамини и билки, и т.н., за да преодолеят здравословни проблеми, които изпитват в резултат на дефицита на естествените вещества. (Псалтир 102:5) “насища се с блага твоята твоето желание: подновява се като на орел твоята младост.”
ФАРМАЦЕВТИЧНО ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ЛЕКАРСТВА, ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ ИЛИ БИЛКИ НИКОГА НЯМА ДА КОМПЕНСИРАТ ТАЗИ ЕСТЕСТВЕНА НУЖДА НА НАШАТА ПРИРОДА
Ако страдате от автоимунно разстройство, рак или друга болест, можете да приемате всякакви фармацевтичти лекарства или добавки с витамини, които поискате, но няма да постигнете дълготрайно намаляване на рака, докато не започнете да живеете живота си според естествените правила на нашата природа.
Природата в нас е устроена да ни помага да поддържаме баланс между две напълно различни състояния на отделяне на хормони, които произвеждат /добиват/ атмосферната оргонна /органичната/ енергия, помагаща да се стимулира самата сила на нервната система, която ни поддържа живи.
ПРЕЗ ДЕНЯ НАШЕТО СЪЗНАНИЕ, ХОРМОНАЛНА СИСТЕМА И НЕРВИ СА УСТРОЕНИ ДА СЕ ЗАХРАНВАТ ОТ ЕСТЕСТВЕНАТА СВЕТЛИНА, КОЯТО ПРИВЛИЧА ЕНЕРГИЯ ОТ АТМОСФЕРАТА
Нашият ум, хормоналната ни система и нервите ни са устроени така, че винаги трябва да получават светлина, за да могат да се възстановяват и да останат здрави. През деня ние получаваме светлина от слънцето, но през нощта сме заобиколени от тъмнина. Очевидно е, че получаваме светлина от нашата система за електрическа светлина, но за разлика от слънчевата, този вид светлина не привлича енергията от атмосферата, от която се нуждаем, за да поддържаме живота.
ОРГОННАТА /ОРГАНИЧНАТА/ ЕНЕРГИЯ /НА ОРГОНА – ORGONE/ ОТ АТМОСФЕРАТА СНАБДЯВА НЕРВИТЕ НИ С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИСКРИ /СВЕТЛИНА/
Австрийският учен в областта на медицината – Вилхелм Райх, през 1930 година открил това, което наричаме “Енергия на Оргона” /Orgone energy/ от атмосферата, която е в най – голямо изобилие там, където се срещат едновременно земята, водата и слънцето. Неговите експерименти показват, че тази оргонна енергия създава и поддържа живот във всички организми. Аз я наричам енергия на Светата Троица /или на триединството/, тъй като е съчетание на трите най – съществени елементи на земята, които помагат на живота да процъфтява. Доктор Райх обуздал тази енергия и я използвал успешно за освобождаване на напрежението, за да помогне на хората да се разтоварват и преодоляват болести като рака, и е документирано, че има множество свидетели на неговите дейности, а освен това са заснети на микрофилм като доказателство, което всички да видят.
Тази енергия в атмосферата е съществената разлика между изпълващите и стимулиращи лъчи на слънцето и без – енергийните лъчи на електрическата светлина, и тя е причината, поради която нашите телесни клетки се съживяват, когато нашата кожа и очи осъществят контакт със слънчева светлина. Освен това, тя е причината хората, които живеят предимно в затворени помещения на електрическа светлина сами, вероятно страдат от изтощение, нервни проблеми, честа промяна на настроението и дезориентация.


Електрическата светлина всъщност има тонизиращ и повишаващ ефект върху нашата хормонална система, която предизвиква реакция на щастливи емоции, но не повишава жизнеността на нервната ни система, като естествената слънчева светлина. Тази страна на природата също се споменава в библията. (Еклесиаст 7:11-12): “добро нещо е----, особено за ония, които виждат слънце”.

РАДОСТНИТЕ И СВЕТЛИ ИДЕИ И ДОБРИ МИСЛИ, КОИТО ИМАМЕ СЛЕД ЗАЛЕЗ, ПРИВЛИЧАТ ОРГОННА ЕНЕРГИЯ И ЙОНИ ОТ АТМОСФЕРАТА

Медицинско проучване е установило, че ако имаме добри, изпълнени с любов мисли след залез, когато вече е тъмно, тези положителни мисли продължават да предизвикват отделянето на допамин, подобно на отделянето му, предизвикано от слънчевата светлина през деня, както и отделянето на хормон, наречен простатагландин /отделян от простатата/, който увеличава потока и снабдяването с кръв в предчелната кора на главния мозък, като по този начин задържа и възпира болестни състояния като рака. Като допълнение, ние поемаме тази оргонна енергия с определени йони от атмосферата чрез кожата и чрез въздуха, който дишаме.

Това означава, че след като веднъж слънцето залезе, нашият ум и нашето тяло разчитат “изцяло” на нашите добри, изпълнени с любов мисли, да ни снабдяват с допамин за обновяването и възраждането по време на R.E.M. съня, с простагландин за ефективно кръвоснабдяване и разпространение и предчелната кора, и с оргонна енергия, за да стимулира нервите ни, и ако не получаваме тази истинска храна за живота, нашето същество ще стане предразположено към развиване на различни болести, като рак и други автоимунни разстройства, свързани с нервно изтощение.
КОГАТО НИ ЛИПСВА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА ПРЕЗ ДЕНЯ, Е МАЛКО ПО – ТРУДНО ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИМ ВЪРХУ ПРОДУКТИВНОСТТА И ПОСТИГАНЕТО НА ЦЕЛИТЕ СИ
Друго медицинско проучване е доказало, че когато облачно и мрачно, хората, страдащите от стрес, лесно стават летаргични и изпадат в депресия в следствие на забавените и летаргични хормонални реакции, които се предизвикват от недостига на слънчева светлина. Изследвания на продуктивността са документирали подробно факта, че продуктивността във фабриките е по – ниска в мрачни дни. Забелязано е също, че когато покривните прозорци са направени с цел повишено приемане на слънчева светлина в сградата и прозорците се държат отворени за проникване на свеж въздух, продуктивността нараства.
Природната ни нужда да променяме душевното си състояние към център на внимание отпускането при залез слънце и да се наслаждаваме на любов и покой на ума, е удивително и превъзходно творение, което насърчава най – ценното и най – доброто у нас, и всичко от което се нуждаем, за да се ползваме от благата му, е да подредим и организираме живота си съобразно с него.

РАКОВО БОЛНИТЕ ПРЕЗ ДЕНЯ “ТРЯБВА” ДА РАБОТЯТ ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ЛИЧНИ ЦЕЛИ, КОИТО ГИ УДОВЛЕТВОРЯВАТ, ЗА ДА ДИШАТ ЕФЕКТИВНО И ДА ОСВОБОЖДАВАТ ХОРМОНИ, ПОЛЕЗНИ ЗА РАСТЕЖА

Медицински проучвания са установили, че когато сме удовлетворени от постигнатото след продуктивна и полезна работа през деня, ние не само отделяме обилно количество мелатонин, помагащ ни да достигнем R.E.M. сън, но също така дишаме по - ефекгивно и освобождаваме големи количества хормон на растежа, и тези два ефекта едновременно помагат на тялото ни да възстановява доброто си здраве по време на R.E.M. съня.

Ако не си поставяме цели, които са предизвикателство за нас и проверяват уменията ни да разрешаваме проблеми, както и изпълват с удовлетворение при постигането им, хипофизата ни намалява способността си да произвежда хормон на растежа, както нашата жлеза substantia nigra /черно вещество, субстанция – буквално/ намалява способността си да произвежда допамин, когато загубим способността да обичаме живота.

Всеки аспект на нашето физическо и емоционално здраве зависи от целите, за които работим, и колко добре се отпускаме, за да оценим постепенния ни напредък при постигането на тези цели. Тази изключително важна страна на нашето същество е подчертана и в библията. (Притчи Соломонови 29:18) “Там където няма прозрение, народът загива:---“

Ако сме водили пълноценен и успешен живот и сме започнали да остаряваме, все още можем да постигаме същия успех и признателност, разбиране, като използваме жизнения си опит, за да учим другите. Ако страдате от рак и искате да го преодолеете, но мислите, че възрастта ви е пречка, помислете още веднъж. За вас това може да бъде времето, когато природата, или самият Бог, очаква от вас да спрете да правите това, което винаги сте правили и да промените начина и разбирането си за живота, за да станете отговорник, да работите на временно и непостоянно една по – вълнуваща работа, или да преминете курс, за да научите нещо ново или да творите, преподавате или учите младежите.
Не допускайте да си внушите, че животът е свършил, когато може би е точно времето да напуснете вашата зона на комфорт и да поемете нова и много по – вълнуваща посока в живота. По – младото поколение страда от изключителна липса на наставници, които могат да им предадат мъдростта, натрупана при преодоляването на изпитанията и мъките в живота.
Разпространено при по – възрастните е да приемат, че наученото от тях в живота не е нужно на другите, но ако сте осъзнали значението на истината, общуването, търпението, внимателното планиране, оценяването на важните неща, как да започнете пътя си към постигането на една цел ката направите първите най – трудни стъпки, как да запазите завинаги любовта в брака си, ако сте осъзнали важността на отдаването на цяло и пълно внимание на децата всеки ден, макар и за малко, как да изготвите прост домашен бюджет, как да предоставяте самостоятелни права и възможности да другите в семейството и в работата, как да започнете малък бизнес, то тогава няма да липсват хора, които искат да ви слушат. Единственото, което трябва да научите, е как най – добре да представяте и изразявате вашите съвети по увлекателен начин, доставящ удоволствие на всеки.


МОЕТО БРОНХИТНО УПРАЖНЕНИЕ
Препоръчва се за подобряване на белите дробове от Джо Уийдър, треньор на Арнолд Шварценегер

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Представям това упражнение, за да помогна на раково болните да възстановят белите си дробове и ефективното им дишане, но все пак не го препоръчвам, ако в миналото сте имали изместване /изкълчване/ на рамената, или сте на възраст, в която е трудно да заемете съответната стойка или положение на скамейката. Това упражнение е най – подходящо за физически активни хора, страдащи от рак. Предлагам също то да бъде изпълнявано по надзора на квалифициран треньор.

НЕ ПУСКАЙТЕ И НЕ СВАЛЯЙТЕ ТЕЖЕСТТА, ДОКАТО НЕ ПОЕМЕТЕ НАПЪЛНО ДЪЛБОКО ДЪХ ДО КРАЯ НА ПРЕДЕЛИТЕ ВИ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ВИ. КОГАТО СВАЛЯТЕ ТЕЖЕСТТА, ЗАДРЪЖТЕ БЕДРАТА И ХАНША СИ НАДОЛУ, ЗА ДА УСЕТИТЕ РАЗТЯГАНЕТО И РАЗШИРЯВАНЕТО НА ГРЪДНИЯ КОШ. КОГАТО СВАЛЯТЕ ТЕЖЕСТТА, ЗАДРЪЖТЕ ЛАКТИТЕ ДО ГЛАВАТА СИ ВДИГНАТИ, СОЧЕЩИ НАГОРЕ. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА ЛАКТИТЕ ВИ ДА СОЧАТ НАСТРАНИ И ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ГЛАВАТА ВИ.

УПРАЖНЕНИЕТО “РАЗТЕГЛЯНЕ С ИЗПРАВЕНИ РЪЦЕ” /STRAIGHT ARM PULLOVERS/ помага при всякакви дихателни проблеми и често помага на атлетите за победата. Положете /поставете/ раменете си на скамейка и задръжте хълбока /бедрата си/ долу ниско, за се разтегне торса, когато тежестта е спусната над гърба на пейката. Не се опитвайте да разтягате твърде много в началото. Само спуснете /свалете тежестта/ под нивото на главата през първата седмица и нещо, и постепенно разтягайте повече и повече, докато се чувствате добре и комфортно. Изберете лека тежест и дръжте тежестта пряко над раменете, когато започвате упражнението, като държите лактите наклонени само малко и “трябва” да държите лактите насочени нагоре, но не и навън, когато спускате тежестта. Преди да свалите тежестта, вдишайте възможно най – дълбоко, след това я спуснете надолу, вдигнете я и издишайте.
Направете малка пауза за да поемете отново вдишване, възможно най – дълбоко, спуснете отново тежестта, вдигнете я до върха и отново издишайте. През първата седмица изпълнете това десет пъти, направете си почивка около една минута, след което направете още десет пъти повтарящото се упражнение. През втората седмица направете три серии от десет повтарящи се упражнения, а през третата седмица три серии по петнадесет повтарящи се упражнения, като го изпълнявате така, че да чувствате как областта в долната част на гръдния кош и ребрата се разтяга всеки път, когато сваляте тежестта, докато държите белите си дробове пълни с въздух.

Ако се чувствате замаян /а/ след това упражнение, не се отказвайте. Това е само знак, че дробовете ви не са наред, починете си, но упорствайте.

НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НАИСТИНА ТЕЖКА ТЕЖЕСТ, ТЪЙ КАТО ТОВА Е САМО РАЗТЯГАЩО УПРАЖНЕНИЕ. ЗАПОЧНЕТЕ С 5 КГ И ВДИГНЕТЕ МАКСИМУМ ДО 7.5 КГ, СЛЕД КОЕТО УВЕЛИЧЕТЕ БРОЯ НА ПОВТАРЯЩИТЕ СЕ УПРАЖНЕНИЯ.

Моят списък с предложения за подпомагане на раково болните да постигнат спокойствие на съзнанието и мозъка преди заспиване
• Независимо на каква възраст сте, трябва да извършвате някакъв вид стимулираща дейност, представляваща предизвикателство, за да възбуждате вашата радост и удоволствие от себеизразяването и личностно осъществяване. Винаги планирайте каква дейност ще извършвате така, сякаш можете да постигнете повече, отколкото понастоящем смятате, че сте способни. Целите, които ни помагат да изживеем обновителен сън са тези, които ни карат да се чувстваме нервни и неспокойни в началото, които пораждат очакване на утрешния ден, когато заспиваме, и ни изпълват и заливат с радост, когато успеем. Осъществяването на цел, която ви въвлича в състезание, ще стимулира удовлетворението. Ако никога не сте имали способност да говорите публично, се опитайте да изнесете малка реч за нещата, които сте направили в живота си, добавете малко хумор и говорете по – начин, разбираем за всеки. Например, можете да говорите за начина, по който сте предложили женитба, или как са ви предложили женитба, за да се накарате хората никога да не забравят значението на любовта и брака. Този свят отчаяно се нуждае от доказателства, поощряване и разбиране в тези области.
•Трябва да сте сигурни, че с новата ви дейност вътре дълбоко не изграждате затвор, който да пречи на очите ви да виждат слънчевата светлина и на кожата ви да чувства въздуха.
• Ако ракът ви е в напреднал стадий, няма да имате достатъчно много енергия да работите цял ден, така че изразходвайте свободното си време в четене на книги и гледане на документални филми, които да ви помогнат да научите нещо повече за новата дейност, която искате да започнете. Проучването и постоянното изучаване или разговори с други, които вече са ангажирани с вашия нов интерес ще възбуди вашите чувства на мотивираност да израствате докато вървите напред в начинанието си.
• Не правете нищо, изискващо физически или умствени усилия, след залез слънце. Това е време да вършите доставящи ви удоволствие, разтоварващи, свързани със смях или любовни чувства неща, за да предизвиквате възбуждането на вашето състояние на отделяне на разтоварващи хормони, така че да се отпуснете ефективно, за да постигнете дълбок обновителен сън.
• По време на заниманията ви през деня, особен след като сте вършили нещо изморително и напрегнато, се съсредоточете върху вътрешността на тялото ви и освободете напрежението, което ще натрупате от вашата умствена и физическа активност. Оставете напрежението да бъде изпускано от вътрешността на вашия стомах редовно през деня.
• Prepare to sit out on your porch just before sunset to watch it going down and do deep breathing exercises and some inner release relaxation, as you feel happy from the sunset colours lighting up the sky. Don’t eat your evening meal while watching the sun go down as I want you to concentrate on relaxation, then after your stomach is relaxed you can consume your evening meal. And only think loving, positive thoughts. (Proverbs 15:17)

Подгответе се за момента да седнете на вашата веранда точно преди залез, за да го наблюдавате и да изпълнявате упражнения за дълбоко дишане и някакъв вид упражнения за вътрешно освобождаване и отпускане, докато се чувствате щастливи от цветовете на залеза, осветяващи небето. Не яжте вечерята си, докато наблюдавате как слънцето залязва, тъй като трябва да се съсредоточите върху отпускането, и когато стомахът ви е отпуснат можете да консумирате вечерята си. И изпълвайте ума си само д любящи, добронамерени, положителни мисли. (Притчи Соломонови 15:17).

• Премахнете от живота си всичко, което ви безпокои и дразни, и обърнете внимание на връзките, които могат да бъдат поправени и възстановени. Премахнете картините, обзавеждането, украсата и предметите в къщи, които не пораждат положително, повишаващо тонуса чувство във вас, и заместете с нещо ново, което ви вдъхновява.
• Не допускайте в главата си мисълта, че животът е свършил, или че не си заслужава да се живее. “Научете” ума си да ражда младежки мисли, които ви вълнуват и създавайте нови приятелства, особен с млади хора, които можете да учите и мотивирате. Никога не обяснявайте на децата колко тежък е живота, а им кажете колко е прекрасен и те ще останат до вас и ще го виждат прекрасен. Никога не показвайте и не демонстрирайте пред децата си колко изтощителна е борбата ви, а им разкажете колко силна ви е направила, и те ще останат до вас и ще станат силни с вас. (Притчи Соломонови 23:7 и 13:22). Организирайте гостуване, бъдете домакин и канете хората на барбекю веднъж месечно, за да общувате и да бъдете положително настроени и щастливи. Организирайте среща – пикник със стари приятели. Изобретявайте и измисляйте неща, различни от нормалните, които да създават въодушевление и удовлетворение във вас. Вярвайте, че ще живеете още петдесет години, радвайки се максимално на живота.
• Преди да си легнете, направете списък с нещата, които трябва да свършите утре на подложка, която държите до леглото си, после оставете ключовете на колата на тази подложка, така че умът ви ще знае, че няма да забравите този списък на сутринта. Това ще помогне на мозъка и съзнанието ви да се освободи от отговорностите за постигане и изпълнение на нещо и да се наслади на истинското удовлетворение от постигнатата цел, за да изпитате добър и полезен R.E.M. сън.
• Всички раково болни имат проблем с щитовидната жлеза, който пречи на усвояването на калций, и т.н. Научете вратните си мускули да се отпускат чрез масаж на врата, горещ душ, последва от хладен или студен душ, и поставянето на бутилка гореща вода на врата ви за няколко минути преди лягане, и след като преодолеете напрегнатостта във врата, ще преодолеете проблемите с щитовидната жлеза. Спете на отворен прозорец, за да дишате обилно свеж въздух по време на сън, тъй като кислородът успокоява свръхактивния ви мозък и съзнание и помага за преодоляването на проблемите с щитовидната жлеза.
• Напълнете хладилника си с плодове и зеленчуци и се отървете от храните – боклуци и храните, пълни с консерванти.
• Купете си няколко леки тежести и оборудване за физически упражнения и го подредете вкъщи в добре проветряващо се помещение, което има хубав изглед към двора, и го оставете в готовност да го използвате четири дни в седмицата, за да го виждате и да се чувствате горди всеки път, когато минавате покрай него.
• Намерете ваши снимки от по – младите ви години, когато сте постигнали нещо, което ви вдъхновява, когато си спомняте за това време или преживяване.
• Открийте начинание или проект, който ще ви стимулира да изследвате природата и да правите проучвания, за да научите възможно най – много. Когато правите изследването, се шегувайте с хората, с които работите и си взаимодействате, за да преоткриете чувството си за хумор и умението да общувате.

ГЛАВА ВТОРА

ПЕТ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОДОБРИТЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА КРЪВТА

Нашето съществуване и качеството на живота ни зависят от кръвта
Нашият живот и нивото на качеството му зависят от качеството на кръвоснабдяването и протичането на кръвта, от степента на замърсеност на кръвта, и качеството на смилането и усвояването на хранителните вещества, които тялото ни пренася в кръвта, и нивото на кислород, който съдържа. Следователно, ако пречистим кръвта си, ако правим упражнения за да подобрим ефективността на потока на кръвта и кръвоснабдяването, ако постоянно отпускаме вътрешните си нерви, за да позволим на кръвта да протича ефективно, и ако изпълняваме упражнения за дълбоко дишане, за да доставим на кръвта обилно количество кислород, и увеличаваме ефективността на смилането и усвояването на храната, ние ще направим възможно най – доброто, за да поддържаме добро здраве.
След като ви представих моето бронхитно упражнение в предходната глава, а в следващата ще разгледам храносмилането и усвояването на храната, в тази глава ще се занимава само диетата за прочистване на кръвта, упражнения за подобряване на кръвния поток и кръвоснабдяването, и Вътрешно-душевно освобождаване и отпускане.
“ЗАКОНЪТ НА КРЪВТА И ЖИВОТА”
Нашата кръв съдържа частици от всяко нещо, от което сме създадени, и състоянието ни зависи от състоянието на кръвта ни, а това, което чувстваме, е това, което нашата кръв ни е накарала да почувстваме, вследствие на хормоните, които мозъкът ни отделя в нея по време на сън. Ако в съня си носим потиснатост, страх, гняв, мъка и неспособност да прощаваме, нощното състояние и модел на отделяне на хормони ще потисне възстановяването на здравето ни по време на сън и ще породи емоционална дисхармония.
Кислородът е основният фактор, който поддържа кръвта чиста и пренасяният от нея кислород въздейства на съвършените функции на всички органи и клетки. Свръхповишеното напрежение на вътрешните автономни нерви причинява стягане на органите и жлезите, което пречи на кръвоснабдяването им, а това е предпоставка за заболяването им. Всеки човек, изпълнен с богата жизненост, е получил тази жизненост чрез активната кръв и основното условие за този резултат е да се поддържа кръвта чиста, да се поддържа нормалния й поток през отворени артерии и да бъде изобилно богата на кислород и хранителни вещества. Някои химически препарати за пръскане, като селскостопански препарати и фармацевтични лекарства остават в кръвта за цял живот, освен ако не бъдат използвани диета за пречистване на кръвта и упражнения за кръвния поток, за да бъдат неутрализирани.

Хората, на които е прелято голямо количество кръв, често изказват и предават мисли, които не са техни /не им принадлежат/, и чувства, които са им чужди, в резултат на хормоните, съдържащи се в прелятата кръв. Тези странични ефекти обикновено не продължават дълго, особено ако реципиентът /получателят/ на кръвта се упражнява редовно и консумира голямо количество плодове и зеленчуци, които помагат на тялото да възстанови кръвта в съответстващото на собственото й тяло нормално състояние. В някои случаи, когато се прелива огромно количество кръв и след това реципиентът води лош начин на живот, тези странични ефекти, които може да включват и потиснатост /депресия/, могат да продължат години наред.

ДВЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА КРЪВТА, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ

Редовните упражнения, особено упражненията за ефективността на потока на кръвта с гимнастически уреди, ще помогнат на тялото да прочисти по – маловажните отпадъци и токсини от кръвта. Резултатите от такива упражнения ще доведат до умерено временно увеличаване на размерите в упражняваните мускули, показващи, че общата ефективност на кръвоснабдяването и кръвния поток е подобрена. Прочистваща диета, една чаена лъжица оцет дневно и приемането на определен вид билкова пречистваща микстура, през периода на такива упражнения, ще подсили този резултат.

За да бъде постигнат още по – голям напредък при пречистването, е необходимо да изпълните диета с плодове и зеленчуци, която трябва да бъде под наблюдението на специалист в хранителните диети или терапевт, специалист в лечебното хранене. Докато преминавате през пречистваща диета е изключително важно да  развивате чувство на удовлетворение, тъй като това подпомага функциите на тялото да работят ефективно. Освен това е важно да наблюдавате кръвното налягане и нивото на възстановяване на сърцето, за да сте сигурни, че по този начин не влошавате други съществуващи заболявания.

КАК ДА ИЗПЪЛНИТЕ 14 – ДНЕВНАТА ДИЕТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА КРЪВТА
14 – дневна диета за пречистване на кръвта, основана на принципа на калия и натрия, създаден от доктор Мах Гърсън /Джърсън/
Имал съм многократен успех при прилагането на тази диета с високо съдържание на калий и ниско съдържание на натрий, която предизвиква естествено дезинтоксикация на тялото. Съществуват 22 вида плодове и зеленчуци с високо съдържание на калий и ниско – на натрий, и когато се храните единствено с тях за 14 дни, тялото ще събере прочисти голямата част от токсини и отпадъци от организма. Такова прочистване обикновено се състои от диария /разстройство/ и продължава само около час – час и нещо.

ТОВА СА 22-ТА ВИДА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПОДПОМАГАЩИ ЕСТЕСТВЕНОТО ПРОЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО:
ТИКВА, КАРФИОЛ /ЦВЕТНО ЗЕЛЕ/, БРОКОЛИ, БОБ, ЧЕРВЕН ПИПЕР /ЛЮТА ЧУШКА ЗА ЧЕРВЕН ПИПЕР/, МАГДАНОЗ, МАРУЛЯ, БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ, ПРАЗ – ЛУК, ПАЩЪРНАК, ЧЕСЪН, ЛУК, РЕПИЧКА, КАРТОФИ, ЧЕРЕШИ, КАЙСИИ, ЯГОДИ, КРАСТАВИЦА, АСПЕРЖИ, ПРАСКОВИ, ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ.


Полезно е да пиете билков чай и таблетки В комплекс за нервите, докато прилагате тази диета. Предлагам храненето с тиквена супа всяка вечер, допълнена с нещо от посочения списък, но в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЛАГАЙТЕ КОНСЕРВИРАНИ СУХИ БУЛЬОНИ И ХРАНИ.

Предлагам също сок от моркови и ябълки всяка сутрин и нещо друго от списъка. Колкото повече практикувате упражненията за “ВЪТРЕШНО – ДУШЕВНО” освобождаване през тези 14 дни, толкова по-ефективно ще бъде пречистването. (Метода на Вътрешнодушевно освобождаване и отпускане е описан подробно на страница 50).

При напредналите форми на рак, не може да настъпи ефективно пречистване без използването на кофеинови клизми три пъти на ден. Диетата пречиства токсините и отпадъците и ги пренася в червата, а кофеинът ги изхвърля навън оттам. Ако не бъдат използвани клизми, диетата ще пренесе отпадъците в червата, но те няма да бъдат изхвърлени извън организма поради слабата активност на червата вследствие липсата на енергия и хормоналната неефективност /безполезност/, в резултата на което веднага след края на диетата, отровите и отпадъците ще се върнат обратно в кръвта. Кофеинът е също така отрова, която убива определени разрушителни паразити, които се развиват и разрастват в червата, и когато към промивката бъде добавен пелин, това подпомага много унищожаването на повечето разрушителни /вредни/ паразити.
Предлага промивка от една супена лъжица кофеин и 30 капки пелин в 200 мл вода. Напълнете тази 200 милилитрова смес в пластмасова бутилка или в торбичка за промивки и оттам я влейте в дебелото си черво с действието на тежестта й /по посока на земното притегляне/. Полегнете за десет минути на лявата страна, за да влеете промивката в низходящата част на дебелото черво, а след това легнете по гръб за десет минути и масажирайте цялата област на дебелото черво. Не вливайте твърде много течност в дебелото черво или ще се почувствате препълнени и веднага ще я изхвърлите, особено при първите ви няколко опита.
Когато вливате промивката за първи път, вероятно ще се сте склонни към да се напрягате навсякъде, ако досега не сте правили никога клизми. Опитайте се да го избегнете, защото колкото по – напрегнати сте, толкова повече дебелото ви черво ще иска да изхвърли промивката обратно. През първия ден след първата ви клизма ще се почувствате леко уморени, в резултат от това напрягане в цялото тяло, но след като я направите втори път и се разтоварите /отпуснете/ малко по – добре, няма да чувствате тази умора. Някои хора не чувстват тази умора, защото се отпускат наистина добре още от първата си клизма.
Раково болни пациенти, които следват тази кръвопречистваща диета и не използват кофеинови промивки, не постигат дълготрайна ремисия и възстановяване от рака, затова аз препоръчвам на “всички” раково болни да използват промивки, докато са на тази диета. Не се плашете от това, защото не е толкова неприятно, колкото вероятно предполагате и е полезно за повишаването на енергията ви, и няма да съжалявате.


КАК ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ УПРАЖНЕНИЯТА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КРЪВНИЯ ПОТОК И КРЪВОСНАБДЯВАНЕТО
Изпълняването на упражнения за подобряване на кръвоснабдяването с цел преодоляване на рака
Упражненията за кръвоснабдяване се изпълняват със сравнително леки тежести /гири/, тъй като основната цел е просто да се стимулира кръвоснабдяването и кръвния поток, което се случва между всяка серия от десет или петнадесет повторения на упражнението. За да постигнете максимално количество на кръвоснабдяване и вливане на кръв в тренираните мускули, е най – добре да сменяте и разнообразявате броя на повторенията и упражненията и времето за почивка между сериите, за да сравните резултатите от /на/ увеличаването на кръвта с измервателен уред /с метър/.
Някои хора имат нужда от по – голям брой повторения на упражненията и по – дълга почивка, в сравнение с други, за да постигнат максимално увеличаване на кръвоснабдяването. Раково болните, които са млади и все още активни и в работоспособни могат да използват малко по – тежки гири и ще постигнат увеличаване на кръвоснабдяването по – лесно от тези, които са по – възрастни и не са толкова активни. Натоварвайте се само до пределите на вашите собствени възможности и на задоволяващото ви състояние. Не се насилвайте и не се претоварвайте, тъй като това въобще не е необходимо, за да се постигнат желаните резултати.
БРОЯ НА ПОВТОРЕНИЯТА И СЕРИИТЕ
Предлагам да започнете с изпълнението на една серия от десет повторения с тежест, която чувствате удобна, използвайки две различни упражнения в три непоследователни нощи на седмица, през първата седмица, и да направите две серии от десет повторения два пъти в седмицата през втората седмица. След това на третата седмица опитайте да направите по три серии от десет повторения два пъти в седмицата, и по три серии от десет повторения три пъти в четвъртата седмица. Не забравяйте да задържате напълно дъха си през цялото време на упражнението и усилието, защото повишаването на кислорода е много важен аспект на тази форма на упражняване.
След като свикнете с упражненията през този четириседмичен период, сменете режима, като правите едно различно упражнение всяка вечер преди лягане, само през пет дни от седмицата, и изпълнявайте упражнения, които подобряват кръвоснабдяването в областта, която е раково болна. Описал съм различни упражнения, стимулиращи снабдяването и изпълването с кръв в различни части на тялото, за да изберете подходящите от тях. Може би е необходимо да обсъдите тези упражнения с фитнес инструктор, ако не сте запознат и не разбирате моите описания, или да поискате от инструктор да ви научи на повече упражнения, които да разнообразят режима ви. Всички фитнес и гимнастически инструктори са обучени и знаят какви упражнения стимулират увеличено снабдяване и поток на кръвта в определени части на тялото.
СНИМКИТЕ ОТДОЛУ ПОКАЗВАТ ПОВИШАВАНЕ НА КРЪВОСНАБДЯВАНЕТО СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРЕСА НА КРАКАТА
За да ви демонстрирам получения резултат от упражненията за кръвоснабдяване, изпълних три серии от петнадесет повторения на преса за краката и потокът на кръвта в бедрения ми мускул предизвика разширение /увеличение/ от седем/осми от инча (22 мм). Тази голяма разлика е резултат от моето редовно практикуване на тази процедура за кръвоснабдяване. Повечето раково болни ще изпитат твърде малко подобрение на кръвоснабдяването, когато за първи път започнат тези упражнения, но в края на краищата при упоритост и постоянство ще настъпи увеличаване на размерите и подобряване на гъвкавостта на мускулите.


РАЗЛИЧНИТЕ УПРАЖНЕНИЯ СТИМУЛИРАТ ПОДОБРЯВАНЕ НА КРЪВОСНАБДЯВАНЕТО В РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО
Трябва да правите поне едно упражнение, което стимулира повишаване на кръвоснабдяването в засегнатите от рака органи
Различните упражнения стимулират повишаване на потока и снабдяването с кръв в различните органи и части на тялото, и по този начин подпомага оздравяването на течи части, така че ако имате проблеми с определен орган, изпълнявайте поне едно специфично упражнение най – малко два пъти седмично, за да стимулирате повишено кръвоснабдяване в областта на този орган.

Ако някой лекар ви съветва да не стимулирате повишено кръвоснабдяване в органите ви, засегнати от рака, не го слушайте, тъй като от личен опит знам, че вие “трябва” да предизвиквате повишено кръвоснабдяване в раково болен орган, за да постигнете ремисия. Всеки път, когато спирах да правя моите клякания с разкрачени крака за няколко дни, защото съм се чувствал уморен, областта на ректума и сигмата на дебелото ми черво отново развиваха усещането на интензивен студ , което беше знак за липса на кръвен поток и снабдяване, отново се разви усилена болка в ректума, която изпитвах често, която ме караше да се чувствам сякаш съм бил ударен наистина тежко с чук, стомахът започна отново да се издува, а стъпалата ми, особено лявото, отново започнаха леко да се вкочаняват и изтръпват.

в рамките на две до четири сесии от упражнения, а също така докато упражненията продължаваха постигаше и поддържаше постепенно подобрение на цялостното му здравословно състояние. Подобряването на кръвообращението в засегната от рака област е единственият начин да осигурите най – добрият шанс на болния орган да се излекува и да постигне ремисия.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАК НА ОЧИТЕ, ВРАТА, УСТАТА, РЪЦЕТЕ ИЛИ РАМЕНЕТЕ
Преди да започна с това упражнение, искам да изясня нещо докрай. Раковото заболяване в очите или която и да е част на лицето, обикновено е причинена от разместване /изкривяване/ на гръбначния стълб в областта на врата /шията/, което е съществувало години наред. Гръбначния стълб “трябва” да бъде подлаган на упражнения, грижи, поправян /коригиран/ и наблюдаван, за да се преодолеят всички форми на рак, но при ракови заболявания в която и да е част на лицето най – големи грижи трябва да се полагат за врата. Упражненията за извиване /завъртане/ на врата /шията/ ще подпомогнат кръвообращението, като използвате ремък /лента, каиш/, за прикрепване на умерена тежест за главата и изтласквате /натиснете/ главата си към гърба на възглавницата на кушетката /леглото/,  а ако не можете да намерите ремък за главата, изтеглянето /протягането/ на главата назад и напред също ще помогне.
СВИВАНИЯ НА МУСКУЛИТЕ, СВИВАНИЯ НА РАМЕНЕТЕ И РАЗТЯГАНЕТО НА ТРИЦЕПСИТЕ СЪЩО ПОМАГА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕТО НА ТРЕПЕРЕНЕТО НА РЪЦЕТЕ
По – специално, свиването на раменете е упражнение, което стимулира кръвообращението и потока на кръвта през устатата, врата и раменните мускули, което помага за преодоляването на рака в тези области, и може също така да помогне за преодоляването на треперенето на ръцете при болестта на Паркинсон. Началото на упражнението е да задържите две леки гири отстрани на тялото си и да отпуснете надолу ръцете си изправени, през цялото упражнение. Задръжте раменете и ръцете си, колкото можете напред, помете дълбок дъх и вдигнете разменете си нагоре, колкото можете по – високо, след което ги завъртете назад, колкото повече можете, за да издадете напред гръдите си максимално, и след това отпуснете раменете надолу, запазвайки положение на гърдите да бъдат издадени напред. След това издишайте и поемете отново дълбоко дъх и вдигнете нагоре раменете отново, изтеглете ги отново напред, и ги отпуснете надолу в началното положение, след което издишайте.
Ако се чувствате замаян, докато правите някое от тези упражнения, не спирайте; само упорствайте в рамките на собствените си възможности и граници на вашето тяло. Замаяната глава всъщност е знак, че вашите бели дробове не са използвани максимално за дишане, а това означава, че трябва да правите тези упражнения, за да подобрите състоянието на белите си дробове.

СВИВАНЕ НА БИЦЕПСИТЕ
Дръжте две малки гири надолу отстрани на тялото си с изправени ръце, като държите гирите в същата посока сякаш държите камбана – успоредно една на друга. Поемете дълбоко дъх и свийте /сгънете/ лактите си като ги вдигате едновременно в полукръг до раменете ви, след това издишайте, спуснете гирите долу на нивото на бедрата ви и поемете отново дълбоко дъх, след което повторете упражнението.

РАЗТЯГАНИЯ НА ТРИЦЕПСИТЕ
Легнете на пода с по една лека гира във всяка ръка и дръжте едновременно двете си ръце изправени във вертикално положение над гърдите ви. Обърнете гирите в положение успоредно на тялото ви, след което свийте ръцете си при лактите и свалете двете гири едновременно надолу в полукръгово движение, завършващо до ушите ви. Вдишайте, докато сваляте гирите, и задръжте дъха им при вдигането им, докато ръцете ви се изправят отново във вертикално положение, и издишайте само, когато сте достигнали вертикално положение.
Болните от Паркинсон, страдащи от треперене на ръцете, са го получили, защото напрежението във врата ми задушава /потиска/ нервите, които възбуждат кръвообращението през техните ръце. Ако те могат да отпуснат напрежението във врата си и да наместят всеки разместен и изкривен гръбначен прешлен във врата, а след това да правят редовно упражнения за кръвообращението за ръцете им, треперенето може да бъде отстранено изцяло и постоянно.
ЗАДЪРЖАНЕТО НА ДЪХА ПО ВРЕМЕ НА УСИЛИЯТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО И СЪЩЕСТВЕНО
Изключително важно е да задържате дъха си през цялото време, когато правите усилие. С други думи, спрете и поемете дъх, преди да извършите вдигането или изтласкването, и издишвайте само, когато сте завършили съответното усилие.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ НА БРОЙ УПРАЖНЕНИЯ И НЕ ПОВТАРЯЙТЕ ЕДНО И СЪЩО УПРАЖНЕНИЕ НАЙ – МАЛКО ДВА ДНИ
Важно е да научите разнообразни упражнения, за да не изпълнявате едно и също упражнение най – малко два дни, в противен случай можете да изпитате болки в мускулите /мускулна треска/, особено ако известно време не сте поддържали физическа активност. Можете да повтаряте еднаква група упражнения всяка седмица, но трябва наистина да продължавате да учите нови упражнения, за да не ви стане досадно.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАК НА ЧЕРНИЯ ДРОБ, ДАЛАКА И БЪБРЕЦИТЕ
Страничните навеждания са добро упражнение за черния дроб, далака и бъбреците
Дръжте гира в едната ръка, поставете другата си ръка на гърба на главата ви и разкрачете леко краката си. След това се наведете надолу странично докато гирата достигне коляното ви, поемете си дъх, след това се изправете нагоре в изправена позиция и продължавайте, докато се наведете изцяло на другата страна, докато гирата се вдигне нагоре до кръста /талията ви/. Оставете ръката, която държи гирата, да виси изправена през цялото упражнение. Това упражнение стимулира кръвообращението от страната на кръста, обратна на ръката, която държи гирата.


УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАК НА ПАНКРЕАСА, ЧЕРНИЯ ДРОБ, ТЪНКОТО И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО
Диагоналното изправяне е добро упражнение за повишаване на кръвообращението в панкреаса, черния дроб, тънкото и дебелото черво
Диагоналните изправяния от легнало в седнало положение /подобно на коремна преса, но диагонално/ са упражнение за повишаване на кръвообращението в панкреаса, черния дроб, тънкото и дебелото черво. Когато се изправяте от легнало в седнало положение, извъртете левия си лакът над и към дясното си коляно на всяко  изправяне и десния си лакът към и над лявото си коляно на всяко второ изправяне. Не е нужно веднага да се падате назад на пода, ако стомашните ви мускули са слаби, а просто правете малки движения, като се съобразявате със собствените си възможности.

Можете да поставите краката си под шезлонг /кресло/, за да си помогнете, и колената ви винаги да са сгънати /свити/, докато правите упражнението, освен ако не се люшкате назад, а в този случай, ако държите коленете си сгънати, ще почувствате умерена болка и неудобство в долната част на задните части. В такъв случай, опитайте упражнението с леко свити колене с възглавница под тях. Обикновените изправяния /коремни преси/ ще подобрят кръвообращението в тънкото и дебелото черво, но все пак редуващите се диагонални преси са по – полезни за дебелото черво.
УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАК НА ГОНАДИТЕ /ПОЛОВИТЕ ЖЛЕЗИ/, ПАНКРЕАСА, ЧЕРНИЯ ДРОБ, ТЪНКОТО И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО
Кляканията също са добро упражнение за повишаване на кръвообращението в половите жлези /гонадите/, панкреаса, черния дроб, тънкото и дебелото черво
Освен ако не сте гъвкави и достатъчно силни и енергични, силно ви препоръчвам да правите само полуклякания, тъй като пълното приклякване може понякога да бъде малко изморително и напрягащо за бедрените стави, особено ако не сте се упражнявали в ранните година на живота си. Застанете пред нисък стол или пейка за тренировки, предназначена за преси на пейка, и вдишайте докато клякате надолу, докато задните ви части докосната стола или пейката, след това задръжте дъха си, докато се върнете в изправена позиция отново, и тогава издишайте. Дръжте колената си прибрани заедно, докато, докато изпълнявате упражнението и наведете напред, за да запазите баланс, докато клякате надолу към стола.
Когато се изправите докрай, раздвижете /прегънете/ задните си части и бедрените мускули, за да повишите кръвообращението в тези области. Това упражнение не само ще повиши за кръвообращението в тънкото и дебелото черво, но ще помогне също на простатата, тестисите, яйчниците, матката и маточната шийка, и поддържа бедрените стави здрави, за да преодтврати смяна на стави на старини. Препоръчвам на всички раково болни да правят полуклякания.
Разкрачените клякания, които са разновидност на нормалното клякане с прибрани колене, е упражнението, което ми помогна да се справя с опасността и страха от рак на червата. Просто трябва да разтворите краката си широко един от друг, докато правите упражнението, и кръвообращението ще се повиши малко повече в областта на слабините и ректума.

ПОВДИГАНЕТО НА КОЛЕНЕТЕ СЪЩО ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КРЪВООБРАЩЕНИЕТО ПРЕЗ ТЪНКОТО ЧЕРВО, ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО, ПАНКРЕАСА, ДАЛАКА И ЧЕРНИЯ ДРОБ

Легнете на пода по гръб с изправени крака на пода и се хванете за долната част на нисък шезлонг /кресло/ с ръцете си над главата, за да попречите на главата и раменете ви да се отделят нагоре от пода, когато повдигате коленете си. След това вдигнете краката си като свивате коленете си, докато стигнат до стомаха ви.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАК НА ПАНКРЕАСА, ЧЕРНИЯ ДРОБ, БЪБРЕЦИТЕ И БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ
Упражненията “Добро утро” – сутрешни упражнения, са полезни за подобряване на кръвообращението в панкреаса, черния дроб, бъбреците и белите дробове
Упражненията “добро утро” се изпълняват, като държите дълга пръчка или лек лост по протежението на раменете ви, докато се накланяте, навеждате до положение прав ъгъл, и после се връщате в изправено положение. Коленете трябва да бъдат леко свити през цялото време, за да се отнеме малко от напрежението в долната част на гърба. Моите бронхитни упражнения, описани на страница 35, също ще помогнат за подобряване на кръвообращението през белите дробове.
Упражненията за подобряване на кръвообращението ще постигнат покой на съзнанието
Ако не можем да намалим активността на мозъка си и да отпуснем мускулите на врата си достатъчно след залез, за да постигнем онзи дълбок сън през цялата нощ, можем да правим упражнения за подобряване на кръвообращението, които впоследствие ще ни помогнат да постигнем покой на съзнанието и отпускане на вратните мускули.
Това е като резервен план, който работи в противоположната посока при неуспех. Ако не можем да постигнем покой на ума първо, за да подобрим кръвообращението си, можем първо да работим върху подобряването на кръвообращението, за да постигнем спокойствие на съзнанието. Този ефект е не по – различен от ефекта, при който удар или намушкване в бъбрека на причинява болка в главата в тази част на мозъка, която е свързана с бъбрека, или при който злополука, причиняваща увреждане на частта от мозъка, свързана с бъбрека, може да попречи на бъбрека да функционира нормално.

УПРАЖНЕНИЯТА ЗА КРЪВООБРАЩЕНИЕТО ПОМАГАТ ЗА СПОКОЙСТВИЕТО НА УМА, ОТПУСКАНЕТО НА ВРАТНИТЕ МУСКУЛИ, ПОДОБРЯВАНЕТО НА СЪНЯ И ФИЗИЧЕСКАТА И УМСТВЕНА ЖИЗНЕНОСТ

Всяко нещо, което контролира нашето умствено и физическо здраве се управлява от кръвообращението и снабдяването на всички различни части на тялото и мозъка с кръв и качеството на кръвка, която тече в организма ни. Ако имаме добро кръвообращение през цялото тяло и мозък, но кръвта е с ниско съдържание на кислород и хранителни вещества и високо съдържание на токсини и отпадъци, няма да има голяма полза от доброто кръвообращение. Обратно, ако кръвообращението и кръвоснабдяването ни са неефективни и на лошо ниво, няма да има голяма полза и от чистата и богата на кислород и хранителни съставки кръв. За да се радваме на добро умствено и физическо здраве до старини, трябва тялото ни да е ефективно във всички области.


ВНИМАНИЕ!
Не забравяйте, можете да правите всякакви упражнения за кръвообращение, но ако имате огромно напрежение, натоварване в гръбначните мускули, което задушава и потиска нервите, излизащи от гръбнака, за да обслужват орган, който е болен от рак, или имате разместени /изкривени/ прешлени, които прищипват тези гръбначни нерви, от които зависи кръвообращението и кръвоснабдяването на нашите органи, няма да имате успех в стимулирането на увеличаването на кръвта, което ви е необходимо, за да спрете разпространението на рака, и да постигнете ремисия.

За да засилите ефекта на вашите упражнения и да получите най – силния тласък за излекуване, вие “трябва” да имате редовни хиропрактични прегледи и лечения /лекуване на болести чрез манипулации по гръбначния стълб и ставите, хиропраксис/, и да правите упражнения за дълбоко дишане преди всяко хранене, да имате редовни сесии от половин до един час за Вътрешнодушевно освобождаващо отпускане преди да си легнете нощем, и да заставяте ума си да отхвърля всички мисли на депресия, нетърпение, мъка и терзание, непростимост, самообвинение и всякакви други негативни мисли на самоунищожение.

Упражнения ЗА КРЪВООБРАЩЕНИЕ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ПОТИСНАТОСТ /ДЕПРЕСИЯ/
ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАЙ (Даниел, 19 годишна, тежка депресия.) При един случай, мой редовна пациентка, Даниел, ме молеше да й помогна да премахне депресията й “СЕГА”, тъй като не можела да издържи повече да бъде потисната. Тъй като винаги съм се старал да използвал естествени средства, за да възвърна идеалното здраве на ума и тялото, я помолих да идва с мен в местния гимнастически салон, за да тренираме. Тя отговори, че никога не е била в гимнастически салон и изпитвала страх да прави тренировки и нещо заедно с непознати. След това я попитах колко силно иска да преодолее своята депресия още “СЕГА” и тя се съгласи да дойде в гимнастическия салон след двадесет минути.

Knowing that a percentage of her depression was caused by her own confinement to the house and her duties of motherhood, I realized the best thing for her was to encourage her to interact. I also knew from personal experience, that blood flow exercising removes the feeling of depression immediately. The feeling of depression is caused by excessive amounts of the hormone cortisol in the blood and blood flow exercising helps to burn it up.

Тъй като знаех, че част от нейната потиснатост е причинена от нейното собствена ограниченост и затвореност в дома и майчинските й задължения, аз разбрах, че най – доброто нещо за нея беше да я насърча да прави нещо заедно с други хора и да взаимодейства. Аз знаех също от собствен опит, че упражненията за кръвообращение премахват чувството на потиснатост незабавно. Чувството на потиснатост е причинено от свръхвисокото количество на хормона кортизол в кръвта и упражненията за кръвообращението помагаха за изгарянето и изразходването му.

По време на тренировката й я запознах с други жени в салона, докато я обучавах на упражненията. Тази единствена тренировка не само премахна нейната депресия незабавно, “на временна основа”, но подобри нейната самоувереност да общува, която беше причината за голяма част от нейната депресия.

Нейната потиснатост беше предизвикана от преживяването на три неуспешни и трагични връзки с мъже, от които последният я изоставил като самотна майка на две деца. Аз й обясних, че липсата на самоуважение и самочувствие в нея и й позволила да се хване с първия мъж, който се е появява, всеки път, когато е била самотна, и ако тя повдигне самочувствието си, ще развие силата да бъде търпелива и да устоява на първия, за да дочака най – добрия за нея.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА КРЪВООБРАЩЕНИЕ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПАМЕТТА ПРИ СТАРОСТ
През годините често съм срещал по – възрастни хора, трениращи за добро физическо състояние и гъвкавост, да коментират как паметта им се подобрява, което е вторичен резултат от повишаването на кислорода и хранителните съставки, предизвикано от упражненията за кръвообращение.

За по – възрастните хора е важно също да не избягват напълно яйца, риба и месо напълно, защото тези храни снабдяват мозъка с холин, вещество, превръщано от мозъка в ацетилхолин, един от най – важните хормони на паметта. Много възрастни хора избягват тези храни напълно, тъй като вярват, че те са вредни за холестерола, но скоро след това изпитват затруднения с паметта. Времето навън на слънце също е важно за метаболизма /обмяната на веществата/ на хормоналната система, за храносмилането и усвояването на калций и на холестерол.

СЛЪНЧЕВАТА СВЕТЛИНА Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ДА ПОДПОМАГА ПОТОКА НА НАШАТА КРЪВ, А ТЪМНИНАТА ДА НАМАЛЯВА КРЪВНИЯ ПОТОК

При изгрев слънцето постепенно се извисява над хоризонта, нашият мозък регистрира това постепенно увеличаване на слънчевата светлина през затворените ни клепачи, докато спим, и в резултат на това нашият организъм започва да отделя хормоните на физическата активност в съответствие с постепенното увеличаване на дневната светлина. Това отделяне на хормони на активността впоследствие е причина нашият мозък да запомни същите дейности, които сме планирали предишния ден, тъй като основният хормон отговарящ на физическата активност – ацетилхолин, влияе и на паметта.

Освен паметта, той влияе на чувството на мотивация и на функциите на пикочния мехур и въздейства да разложи нежелания холестерол. Това е хормоналната реакция, поради която много хора, които са се пенсионирали и оттеглили от работа на възраст от петдесет до шестдесет години, постепенно губят чувството си за мотивация и смисъл и след това развиват проблеми с пикочния мехур и паметта и повишени показания на холестерола. Ние сме създадени да се радваме “винаги” на стимулиращите ни цели, за да повишаваме ефективността в тези области.
Друг хормо на активността е простагландин /хормон на простатата/, който се отделя, когато си спомняме за целта, върху която сме работили вчера, и започваме да мислим как да продължим оттам, от където сме спрели. Тъй като простагландинът спомага ефективното кръвоснабдяване и поток в предчелната кора на главния мозък, за да възпрепятства състояния като болестта на Паркинсон, ако нямаме цел, която да продължим да следваме, когато очите ни регистрират изгрева, ние изпитваме малко повишаване на кръвообращението и оттам липса на чувство на мотивация, а това предразполага нашия организъм към болести от вида на Паркинсон.

Простагландинът повишава ефективността на кръвния поток в предчелната кора на мозъка чрез вълнението от целите, когато слънцето изгрее, и чрез мислите на удовлетворение от постигнатото, когато слънцето залезе. И двете от тези страни на мисленето са съществени за умственото и физическото здраве при старост, поради което много хора започват да влошават здравето си, ако след оттегляне от работа започнат да водят заседнал начин на живот.

Не Бог, а човек е измислил пенсионирането и оттеглянето от активния живот, и тъй като това е против истинската природа на нашето същество, аз също съм изцяло против. Мога да приема полуоттегляне, но пълната липса на каквито и да е стимулиращи цели, определено е рецепта за гибел. Ще бъдете изненадани от големия брой възрастни хора, които имат проблеми с пикочния мехур, защото повече не са стимулирани от вълнението и тръпката да постигаш цели. Ние сме устроени да работим с хора, които се радват на работата си през деня, и се отпускат с хора, които споделят нашата оценка и разбиране за полезните резултати на нашата работа, когато слънцето залезе.

При множество изследвания на дълголетници един от най – често установените фактори е, че тези хора са продължили да работят и да постигат цели дори и на възраст деветдесет и сто години. Един пример за това е населението, живущо в долината на Лонг-лаодун в югозападен Китай. Хората от това село не вярват и не разбират оттеглянето и спирането на работа на определена възраст, както ние го разбираме, тъй като всички допринасят и участват в работната програма като екип и някои от работещите на полето са надхвърлили стогодишна възраст. Те са почти напълно освободени от болест и много от хората там са доживели възраст над сто години.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО НА ЦЕЛИТЕ РАЖДА ВЪОДУШЕВЛЕНИЕТО И ЖЕЛАНИЕТО НИ ДА СЕ СЪБУЖДАМЕ И ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ЖИВЕЕМ

Според мен, пенсионирането е признание, че сме приключили с постигането на целите и сме готови да се превърнем в странични наблюдатели, вместо участници в живота. Нашият мозък и съзнание са устроени да се вълнуват и въодушевяват от някакъв вид лични цели, които можем да отнесем със себе си в съня, за да ни дават смисъл да се събудим и да продължим. Ако нямаме такава цел и вълнението, което поражда, няма да отделяме хормоните, които помагат на паметта, R.E.M. съня, енергията и функционирането на бъбреците, сърцето и пикочния мехур.
Ако през деня не работим, нашата имунна система започва да намаля производството на хормоните ацетилхолин и простагландин, което възпрепятства способността на мускулите да се свиват и да работят, както се казва в поговорката: “използвай го или ще го загубиш.”

АКО МОЗЪКЪТ И СЪЗНАНИЕТО НИ ОСТАНАТ СВРЪХАКТИВНИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА НОЩ, МУСКУЛИТЕ НА ВРАТА НИ ЩЕ БЪДАТ НАПРЕГНАТИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА НОЩ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПОПРЕЧАТ НА КРЪВНИЯ ПОТОК И СНАБДЯВАНЕ И ЩЕ СЪЗДАДАТ ПРОБЛЕМИ В ТЯЛОТО

Следващият постепенен резултат, който настъпва в съответствие с нашата природа, е, че в момента, в който нашият мозък и ум започне да се занимава с мислите си за предстоящия ден, вратните ни мускули започват да се напрягат, за да поддържат главата /изправена/, тъй като следващото движение в този процес е да станем и да се изправим. Действията на нашите вратни мускули, целящи да поддържат главата, са в пълно съответствие с действията на нашето съзнание и мозък.

АКО НАШЕТО СЪЗНАНИЕ Е ОТПУСНАТО, НАШИТЕ ВРАТНИ МУСКУЛИ СЪЩО ЩЕ СЕ ОТПУСНАТ И НИЕ ЩЕ СПИМ ТОЛКОВА ДОБРЕ, ЧЕ НАШЕТО ТЯЛО НЯМА ДА НИ ПОЗВОЛИ ДА СТАНЕМ ОТ ЛЕГЛОТО, ДОКАТО ВРАТНИТЕ НИ МУСКУЛИ НЕ СЕ НАПРЕГНАТ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА ПОДДЪРЖАТ ГЛАВАТА НИ

Ако нашето съзнание продължи да бъде активно до времето, когато започваме да отпускаме главата си на възглавницата, в резултат на стрес, страх, яд, недоволство или някакъв друг вътрешен конфликт, това казва на
тялото ни, че можем да се върнем в изправена позиция по всяко време, което кара вратните мускули да останат напрегнати, за да поддържат главата в случай, че станем и се изправим. Поради същата причина хората, които избягват физическа активност и се разтоварват задоволително след залеза, за да постигнат спокоен ум, се радват на много отпуснати вратни мускули, когато положат главата си на възглавницата.

Тъй като това води до наистина дълбок и възраждащ сън, продължаващ цялата нощ, тези хора всъщност имат проблеми със ставането от леглото, тъй като нашият организъм няма да ни позволи да станем от леглото, преди нашият мозък да се активира достатъчно, за да напрегне врата ни достатъчно да поддържа главата ни. Ето защо, някои хора, които спят дълбоко могат да си разтеглят вратен мускул, ако се събудят през нощта и скочат от леглото внезапно, за да отидат до тоалетната, или будилника ги извади твърде бързо от леглото на сутринта.
Всеки отделен аспект на нашето здраве и жизненост накрая отново се свързва с въпроса какво мислим и правим след като слънцето залезе и в каква степен се успокояват нашият ум и вратни мускули преди да заспим, за да повлияе на кръвообращението ни и кръвния поток по време на сън, така че да съдейства за нашето оздравяване.

КАК ДА ПОСТИГНЕМ ВЪТРЕШНОДУШЕВНО ОСВОБОЖДАВАЩО ОТПУСКАНЕ
Значението на думата “медитация”
Думата “медитирам” /размишлявам, съзерцавам/ означава “размишлявам, отразявам дълбоко” и често се свързва с религията. Медитацията /съзерцанието/ е описана в библията във връзка с молитвата, приемането на любовта и божиите правила за живота, но при пренебрегването на много от нейните форми, някои я поставят изцяло под съмнение. Тъй като съществуват определени положителни и отрицателни духовни сили, аз лично не подкрепям други видове медитация, освен съзерцанието при молитва и освобождаването на вътрешното напрежение за лечебни цели.
МЕДИТАЦИЯ /СЪЗЕРЦАНИЕ/ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ВЪТРЕШНОТО НАПРЕЖЕНИЕ ОТ АВТОНОМНИТЕ НЕРВИ
В лечебната медитация ние изпадаме в дълбоко размишление във вътрешността на тялото и се концентрираме върху чувството на освобождаване на напрежение от определени области. За да си помогна в борбата с епилепсията, за се концентрирах върху кислорода в мозъка ми и централната ми нервна система, моята диафрагма и бели дробове, и понякога работех върху лявата и дясната част на тялото си поотделно за балансиране на нивото на отпускане.
Винаги съм изпитвал чувство на освобождаване от напрежението, когато се съсредоточавах достатъчно дълго и поддържах добра концентрация. Преди началото винаги започвах с упражнения за дишане, за да доставя на организма си обилно количество кислород. Нервите се отпускат чрез кислород. Ако сте изнервен по някаква причина, просто поемайте дълбоко дъх и задържайте дъха си, докато отброите до четири, и нервността ви ще отмине. Ние се изнервяме, когато сме разтревожени и неспокойни, което причинява повърхностно и слабо дишане.

За разлика от отпускането, често е полезно да не ползвате музика като фон, когато изпълнявате задача и имате нужда да останете концентрирани. В случая, задачата е да “почувствате” във вътрешността си освобождаване на напрежението от определени области, върху които сте избрали да работите. (Хората, изпитващи трудности при опитите си да медитират, обикновено само се опитват да останат спокойни в съзнанието и не постигат нищо като резултат, а само може да заспят).

НЕ СПИРАЙТЕ ДА ПОВТАРЯТЕ ДУМИТЕ “ОСВОБОДИ МЕ” ИЛИ “ОСТАВИ МЕ” /ИДИ СИ/, ДОКАТО СЕ ОТПУСКАТЕ
Винаги започвайте като се концентрирате върху цялата вътрешност на вашето тяло и броите бавно обратно от сто назад наум и докато  казвате всяко отделно число, изпитайте освобождаване на напрежение или “изпускане” във вътрешността на тялото. Важно е да бъдете много тихи и спокойни в съзнанието си, докато го правите, тъй като се опитвате да “чуете” органите, които се освобождават от всяко ненужно стягане.

ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕМИТЕ И ПОСТИГНЕТЕ ОПРЕДЕЛЕНО И СИГУРНО ЧУВСТВО НА “ОСВОБОЖДАВАНЕ”
ТОВА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТВАРЯ КЛЕТКИТЕ И ПОЗВОЛЯВА НА КРЪВТА, КИСЛОРОДА И ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕЩЕСТВА ДА НАВЛЯЗАТ В ТЯХ
ВЪТРЕШНО ОТПУСКАНЕ ЧРЕЗ ПРЕНАСОЧВАНЕ НА АСОЦИАЦИИ И ЧУВСТВА

Понякога е полезно да измислите разнообразни начини за насърчаване на вътрешнодушевното отпускане, за да не бъдете възпряни от отегчението и скуката. Например, можете да броите стъпките си, докато си представяте, че вървите тихо по коридора на общо спално помещение, за да проверите дали хората във всяка стая са заспали.
Представете си, че скачате с парашут, и бройте отзад напред, докато изпитвате усещането, че се спущате, и в същото време освобождавайте вътрешно напрежение. Можете да си представите, че вие лежите на огромен балон между вас и леглото ви и от него бавно се процежда вода. Бройте отзад напред, докато освобождавате вътрешно напрежение и в същото време чувствате как балонът ви спуска долу на леглото ви. В психологията това се нарича пренасочване на асоциации.

КОГАТО СМЕ ПОТИСНАТИ, ВСЪЩНОСТ СМЕ “СТЕГНАТИ” /ПРЕНАПРЕГНАТИ/
Ако следвате тези съвети, трябва да почувствате отпускащо спадане и разтоварване на вътрешността на организма, същото като разтоварването на нашите външни телесни главни мускули, когато се отпускаме. След като постигнете добър резултат в цялата вътрешност, изберете органи или отделни части, върху които да работите самостоятелно, като си поемате малко дъх между всяка част, за да сте сигурни, че нервите получават кислород.

Много хора са пренапрегнати вътрешно, макар да изглеждат твърде отпуснати външно, което може да причини затруднения при R.E.M. съня и свързаната с тях недостиг на енергия. Тези хора обикновено заспиват бързо, но без да го осъзнават, никога не достигат дълбок сън. Знакът за неспособността да се постигне дълбок сън е загубата на енергия в ранния следобед, която може да поправена чрез добре изпълнено петнадесет минутно Вътрешно Освобождаващо Отпускане преди обяд, за да се подпомогне смилането на предстоящото хранене.


ЧЕСТО ВЪТРЕШНОТО ОТПУСКАНЕ ПРЕОДОЛЯВА ИМПОТЕНТНОСТТА
Аз съм преподавал и обучавал хора да упражняват медитация за вътрешно освобождаване на напрежението и упражнения за кръвообращение и съм им предоставял няколко форми на кръвопречистващи диети, и по този начин съм постигал много чудотворни излекувания и възстановявания. Обучавах на упражнения за кръвообращение и медитация за вътрешно освобождаване един 84 годишен господин, който страдаше от високо кръвно налягане 8 години и беше импотентен през последните 5 години, и само след три седмици, сънят му се  подобри, кръвното му налягане се нормализира и той си възвърна редовните сексуални отношения със съпругата си.
Само след три седмици тренировки, няколко маловажни промени в храненето му и освобождаване на вътрешното му напрежение, той каза, че се е почувствал много по – млад, отколкото през много от последните години. Разширяването на белите дробове и задържането на три четвърти от дъха през времето на усилието във всяко упражнение е един от факторите, които пораждат тези резултати.

КРЪВОПРЕЧИСТВАЩА ДИЕТА, СЪЧЕТАНА С УПРАЖНЕНИЯ ЗА КРЪВООБРАЩЕНИЕ И ВЪТРЕШНО ОСВОБОЖДАВАЩО ОТПУСКАНЕ МОГАТ ДА ПРЕОДОЛЕЯТ НАПЪЛНО РАК НА ЧЕРВАТА

Пълно преодоляване на рак на червата

ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАЙ (Бил, 56 годишен. Непреодолян шок от срив и промяна в кариерата).
Бил дойде при мен с рак на червата и обясни, че е записан в болница в Бризбейн за операция след пет седмици, с която ще му бъде премахната основна част от голямото черво, и не очаква да получи облекчение и да бъде изписан. Той искаше да опита природолечение, за да увеличи шансовете си за оцеляване. Незабавно започнах да го лекувам с всичките пет стъпки от моята петстепенна програма, за да помогна на собствената му имунна система да преодолее рака на дебелото черво отвътре.
ПРЕЧИСТВАНЕТО НА КРЪВТА И ЕФЕКТИВНИЯ ХОРМОНАЛЕН РЕЖИМ И ГРАФИК СА НАЙ – СЪЩЕСТВЕНИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАКА
Неговата програма за пречистване на кръвта се състоеше от двуседмична противоотровна дезинтоксикираща диета с високо съдържание на калий, последвана от двуседмична междинна /преходна/ диета, като всяка от тях беше комбинирана с три кофеинови и пелинови промивки през всеки ден. (Процедурата на доктор Макс Гърсън /Джърсън/). Тъй като начинът му на живот беше лишен от всякаква организация, аз му съставих дневна и седмична програма, която да следва. Единственият начин да се стимулира ефективността на мозъчния хормонален часовник е да бъдеш организиран и да се отпускаш след залез, да се радваш на активните си действия през деня и да мързелуваш всяка неделя.
Когато за първи път дойде при мен, той страдаше от редовно кървене и загуба на течности от ануса си и наблюдаваше изстиване около ректума си – симптоми, eднозначни със симптомите на рак на червата. Това чувство на студ и изстиване се дължи на продължително напрежение на ректума и последващо намаляване на кръвния поток, което пречи на клетките да се възпроизвеждат по време на дълбокия R.E.M. сън. Тази пренапрегнатост, недостиг на кръвоснабдяване и изстиване причинява зараждането на рака в долната част на дебелото черво.


Докато му поставях диагноза, открих, че систоличното му кръвно налягане е с 12 мм Hg по – високо на лявата, отколкото на дясната ръка, левите мускули на гърба на врата му са по – напрегнати от десните, и често се оплакваше от силни и внезапни болки /пробождане/ в долната лява част на тялото си. От цялостната картина беше лесно да се разбере, че цялата му лява страна страдаше от постоянно напрежение, денем и нощем, което пречеше на тялото му да изпадне в състоянието на дълбок R.E.M. сън, за да възстановява и възпроизвежда здравето си.

Посъветвах го и го накарах да издува и масажира стомаха си в гореща вана, след което да взема студен душ и да прави упражнения за отпускане на стомаха си, преди всяко хранене и всяка нощ преди лягане. (Редуването на горещо и студено помага за отпускане на нервите). Препоръчах му също да прави упражнение за гъвкавост на ректума по веднъж преди лягане и половин час след всяко хранене, като трябваше нежно и внимателно да предизвиква раздвижване на червата си чрез въображението си, а не чрез физическо напрягане – процес, който използвах, за да преодолея собствените си здравословни проблеми.

Последна промяна ( Четвъртък, 21 Януари 2016 22:48 )