Вие сте тук:

Начало Други Статии РАКЪТ,НАЙ – ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА! Ноел Батън-4 ч.

РАКЪТ,НАЙ – ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА! Ноел Батън-4 ч.

ВРАТЪТ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ОТГОВОРНОСТТА, РАЗБИРАНЕТО И ПОСТИЖЕНИЯТА В ЖИВОТА
Вратът – или шийната част на гръбначния стълб – реагира на всяка повишена активност на мозъка по време на сън, причинена от (не)справянето с нашите отговорности, дали оставаме верни на истината, дали успяваме да тръгнем по правилния път, за да постигнем своите цели в живота. Ние използваме врата си, за да направляваме зрението си, слуха и говора си така, че да постигнем разбиране, мъдрост и лични успехи. Разочарованието в (някоя от) тези области може да причини мускулно напрежение, достатъчно за разместване от едната страна на гръбначен прешлен извън линията на гръбначния стълб, което да провокира проблеми с ръцете и/или мозъчни разстройства като например загуба на памет, полимиалгия, деменция, епилепсия, множествена склероза, мозъчен тумор, болест на Алцхаймер или Паркинсон

ОБЛАСТТА НА ПЛЕШКИТЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ СЪРДЕЧНИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ.
Областта на плешките – или горната торакална част на гръбначния стълб - реагира на всяка повишена активност на мозъка по време на сън, причинена от способността ни да даваме и получаваме любов, кого допускаме до сърцето си и кого държим на разстояние. Разочарованието в (някоя от) тези области може да причини мускулно напрежение, достатъчно за разместване на гръбначен прешлен, което да провокира проблеми с ръцете/сърцето/белите дробове.


ДОЛНАТА ТОРСОВА ЧАСТ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ПРОБЛЕМИ С НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И СЕМЕЙСТВОТО, ОТ КОЕТО ПРОИЗХОЖДАМЕ, И ДОКОЛКО ПРИЕМАМЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА.
Пъпната или долната торакална /на гръдния кош/ част от гръбначния стълб реагира на всяка повишена активност на мозъка по време на сън, свързана със способността ни да вземаме решения по отношение на възможностите за работа и напредване в живота, за да зарадваме своите родители с това. Напрежението, създавано от събитията и хората, които приемаме в своя живот, влияят върху смилането и усвояването на храната в стомаха. Разочарованието от решенията, с които в крайна сметка нарушаваме семейната хармония, щастие и благополучие, създават неравномерни напрежения в пъпната област, водят до размествания на прешлен(и), което възпрепятства работата на нервните сигнали, които поддържат тънките черва, дебелото черво, черния дроб, жлъчката и далака.
ТАЗОВАТА ОБЛАСТ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ПРОБЛЕМИ, СВЪРЗАНИ СЪС СЕМЕЙСТВОТО, КОЕТО ИСКАМЕ ДА СЪЗДАДЕМ, КАКТО И С УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО, КОЕТО МОЖЕМ ДА ПОЛУЧИМ ОТ НЕГО.
Тази част на гръбначния стълб реагира на всяка повишена активност на мозъка по време на сън, причинена от добрите или лошите ни решенията относно възможностите ни да създадем семейство и от способността ни да получаваме удовлетворение от семейството в дома си. Състоянието на на нашите крака, бедра /ханш/ и полови органи.се влияе пряко от разочарованието и безсилието от неуспеха с ролята на баща и съпруг или майка и съпруга, и несправянето със задачата да създадем наше собствено семейсвто, радващо се на хармонията и лично удовлетворение.
Разочарованието от неуспеха и чувството на безсилие, когато не успяваме да открием пътя към някого, когото обичаме и вярваме, че е нашият надежден пристан, или обратно – не успяваме да се отделим от този, с когото вече не е възможно да създадем семейния уют, можем да предизвикаме размествания в долната лумбална част на гръбначния стълб. Възможно е да се получат и размествания при бедрата – вследствие чувството на безсилие, когато искаме да избягаме от ситуацията – причина за безизходицата.
Накратко казано – тази част на гръбначния стълб е под влиянието на нашата неспособност да изпълняваме ролята на баща и съпруг (майка и съпруга) в брака и да чувстваме удовлетворение от себеизразяването си като мъж или жена. Тук влиза и успехът в обществото, който е свързан със семейния кръг. Много хора, които се чувстват потиснати от факта, че не успяват да скъсат с неуспешния си брак, страдат от артрит поне в единия крак /бедро/ – причина за това е изкривеният под влияние на емоционалното напрежение гръбначен прешлен, който притиска нервите около себе си.
ПРЕКАЛЕНО АКТИВНИЯТ МОЗЪК ВИНАГИ ПОРАЖДА ПОВИШЕН НАПРЕЖЕНИЕ В МУСКУЛИТЕ НА ВРАТА
След като разбрахте как повишената мозъчна активност в двете полукълба, които съставят предната част на мозъчната кора, влияят върху различните части на гръбначния стълб, сега е важно да осъзнаете факта, че каквато и да е причината за повишената мозъчна активност по време на сън, тази ускорена дейност винаги води до пренапрежение във вратните мускули, което улеснява появата на размествания. С други думи – когато човек страда от автоимунно заболяване, той има поне две размествания на гръбначния стълб. Защо поне две? Ето защо – поне едно изкривяване във вратната област (следствие от повишената мозъчна активност по време на сън) и поне още едно изкривяване в някоя част на гръбначния стълб, която съответства на причината за тази повишена активност.

Истинското изкуство на живота започва с игнорирането на емоционалното напрежение преди да се отпуснеш в леглото, мозъкът ти да бъде спокоен и зареден с обич към живота. За връзката между спокойния мозък и правилно подредената костна система се споменава дори в Библията (Колосяни 2:19)
“И не се придържа о главата – Христа, от Когото цялото тяло, поддържано и свързано чрез стави и свръзки, расте с растене по Бога.”
(Бог ни дава Свои правила, които ни помагат да поддържаме покой на ума, както казва тази строфа, запазва мозъкът ни разтоварен, костите на мястото им и тялото ни захранено).
Освен разместванията, пренапрежението във вратните мускули може да потисне действията на нерви, които задвижват телесни органи и крайници, а може да доведе и до автоимунни заболявания дори и без да е налице изкривяване в костната система.
Най-често гръбначните размествания възникват тогава, когато мускулите от едната страна на гръбначния стълб са пренапрегнати, а срещуположните им мускули са в отпуснато състояние. Възможно е да има пренапрежение и в една двойки срещуположните мускули – тогава най-често няма размествания на гръбначния стълб, но е налице потискане на нервите в съответната област.
НЕПОСТОЯННИ, ПОДВИЖНИ РАЗМЕСТВАНИЯ
При някои хора се срещат непостоянни размествания на гръбначния стълб – или ако трябва да използваме правилната терминология, “свръхподвижност на гръбначния прешлени”. Това означава, че гръбначният стълб ту е изправен, ту е изкривен – в зависимост от напрежението в срещуположните мускули, които го поддържат. Този ефект може да настъпи много лесно  когато настъпят драстични промени за един ден в емоционалното напрежение.
За да разберете по-лесно какво представляват непостоянните, подвижни размествания, ще ви запозня със историята на едно малко момиченце – Хелга – която беше изпратена от Ню Йорк за двуседмично лечение с цел възстановяване от синдром, наречен “Long QT heart syndrome” /синдром на продължително спиране на сърцето/. Това е синдром, който причинява внезапни припадъци, а в някои случаи дори смърт – поради внезапните спирания на сърцето.
ЕПИКРИЗА /ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАЙ/ – ХЕЛГА, НА 8 ГОДИНИ
Хелга беше само на 8 годинки, когато през 2003 при мен я доведоха втората й майка (мащеха) Барбара и настойникът й Брайън я доведоха при мен с молба да й помогна за възстановяването от синдрома на спиране на сърцето /“Long QT heart syndrome”/, който може да бъде причинен от размествания на гръбначния стълб между прешлените С1 (в основата на черепа) и Т5 (в зоната на плешките).

С цел да събера възможно най – много информация, наблюдавах знаците за жизненото състояние на Хелга, състоянието на гръбначния й стълб, както и емоционалното й състояние, всеки ден, за да открия какъв емоционален стрес може да е допринесъл за нейното състояние.
СЪСТОЯНИЕ НА ГЪРБА НА ХЕЛГА, ДЕН 2
Когато на втория ден прегледах гърба на Хелга, установих изкривяване на прешлен С2 – вторият прешлен надолу от основата на черепа.
(На снимката изкривяването при прешлен С2 е тъмната зона най-вдясно)
Кръгчето с кръста е една бучка в зоната на нерва на прешлен С2, който излиза от гръбначния стълб при този прешлен; бучката е причинена от изкривяването на прешлен С2, който притиска, прищипва този нерв.)
Освен това открих и частично изкривяване при прешлен С3, точно под прешлен С2.
(На снимката частичното изкривяване при прешлен С3 е тъмната зона в дясно)
Зоната с форма на банан, в която има оградено кръстче и три неоградени такива, е пренапрегната; тя продължава до върха на скалпа на Хелга.
Двете стрелки показват как двата прешлена леко са се завъртели и са се изместили от своята ос. Това е втора форма на изкривяване, която също може да притисне нерви – резултатът може да бъде изтръпване на страничните части на лицето, проблеми със слуха, зрението, преглъщането и т.н.
Открих също и подутина на нерва на прешлен С2, който излиза от гръбначния стълб при изкривяването на С2. Подутината не е достатъчно голяма, за да бъде видяна, но при внимателно опипване се напипва лесно. Когато слабо натиснах тази подутина, Хелга изпита лека болка; тя изпита същата болка и когато я помолих да докосне с брадичката си своето дясно рамо. Тази подутина на нерва показва, че прешленът е бил разместен поне от няколко месеца.
Измерих кръвното налягане на двете ръце. Показанията са:
Лява ръка: Систола – 94 mm Hg; Диастола – 56 mm Hg
Дясна ръка: Систола – 105 mm Hg; Диастола – 58 mm Hg
(Използвах цифров апарат “Omron” за измерване на кръвно налягане, батериите бяха нови.)

Ако диастоличният показател на кръвното налягане на Хелга спаднеше под 50, щеше да се наложи операция за имплантиране на дефибрилатор в гърдите й.
Вечерта на първия ден, в който Хелга беше при мен, прекарах пет часа, в които наблюдавах как спи. Сънят й беше неспокоен, освен това тя говореше нещо неразбираемо.
СЪСТОЯНИЕ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ И КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ, ДЕН 3
На следващата сутрин проверих състоянието на гръбначния стълб на Хелга и открих, че прешлен С2 е само частично изместен, но все още е в завъртяно положение. Установих, че прешлен С3 се е завъртял, напасвайки се към завъртането на С2; открих също така и изместване при прешлен С5 (по-надолу на врата).
Говорих с настойниците на Хелга относно нейното емоционално състояние преди заспиване. Те ми обясниха, че те не е била съгласна да спи в една стая с Брайън – искала е да спи в стаята на своята мащеха, както е било предишните вечери. Явно детето беше привързано и чувстваше своята мащеха по-близка, за разлика от Брайън.
Показанията на кръвното налягане са:
Лява ръка: Систола – 98 mm Hg; Диастола – 64 mm Hg
Дясна ръка: Систола – 108 mm Hg; Диастола – 66 mm Hg
Хелга е чувствително дете, претърпяло душевна травма на тригодишна възраст. Тогава е била отделена от майка си и дадена на Барбара, сестра на нейната майка. Барбара е много любяща и чувствителна жена, с едно малко уточнение – изглежда, че когато е подложена на напрежение в работата си, в това си състояние тя ставаше избухлива и раздразнителна.
Предполагам, че причината за емоционалното напрежение, проблемите със съня и непостоянните размествания на гръбначния стълб при Хелга се крие в непостоянната атмосфера между нейната втора майка и другото й избухливо и жестоко състояние, а не в раздялата между детето и нейната биологична майка; според мен тя се е справила с тази раздяла доста успешно.

ГРЪБНАЧНИТЕ РАЗМЕСТВАНИЯ И ИЗКРИВЯВАНИЯ ЛЕСНО МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИЧИНЕНИ ОТ ЕМОЦИОНАЛНО НАПРЕЖЕНИЕ

ЕПИКРИЗА /История на медицински случай/ – Лео, лимфома, но не на Ходжкин (“Non-Hodgkin’s lymphoma”).
Разместванията и изкривяванията, които виждате на следващата снимка, не са причинени от физическа травма вследствие инцидент или усилени тренировки, като например едностранно дишане при плуване – пациентът е подробно изследван за подобни факти през последните десет години. Той усеща болки във врата и гърба една година, преди да ме посети. Единственото разстройство за последните десет години при него е фактът, че е бил убит много близък негов приятел – това се е случило две години и половина преди поставянето на неговата диагноза. Моят пациент беше чувствително седемнайсетгодишно момче, което допреди нещастието е имало своя приятел за модел за подражание. Никой досега не е допускал връзка между този инцидент и симптомите на момчето, тъй като те са се появили осемнадесет месеца след нещастието, за което освен това той отказваше да говори.

Във външната част на десните мускули на врата имаше огромно пренапрежение, което предизвикваше интензивно възпаление и затопляне. Това е показател за изключително повишена мозъчна активност по време на сън.

СПРАВЯНЕ С ДЕГЕНЕРАТИВНИТЕ ПРЕШЛЕНИ
В някои случаи гръбначните прешлени притискат нервите, понеже не получават достатъчно калций – тогава прешлените всъщност се свличат върху нервите и нервните импулси не могат да достигнат до органите и крайниците. Често пъти това се случва при болестта на Алцхаймер или множествената склероза. Отстраняването на този проблем е в повторното привикване на стомаха към предишния спокоен режим на работа, за да се подобри храносмилането и усвояването на калция от храната; същото повторно привикване към успокояване се отнася и за врата, за да се освободят паратироидните /паращитовидните/ хормони, които контролират разпределението на калций из тялото. Ключът към това решение е в редовното изпълнение на упражнения за вътрешно освобождаващо отпускане след залез слънце, както и в подобряването на дълбокия R.E.M. сън с всички средства.
Ако спокойствието на ума не бъде възстановено, дори прешлените, наместени от специалист по хиропраксис /хиропрактик/, може да се разместят отново. Това означава, че болните от Паркинсон трябва да правят упражнения за врата, за да балансират равномерно напрежението от срещуположните страни на гръбначния стълб, като по този начин поддържат гръбначните прешлени на мястото им; от друга страна трябва да продължават и процедурите при специалист. След като бъде постигнат покой на съзнанието и напрежението на вратните мускули бъде изравнено помежду им, гръбначните прешлени няма да бъдат проблем и няма да се разместват.
ЗАБОЛЕЛИТЕ ОРГАНИ СА ПОКАЗАТЕЛ ЗА ВЪТРЕШНА БОЛКА, КОЯТО НЯМА КАК ДА ИЗКАЖЕМ ГЛАСНО
НБ
Разликата между различните видове рак е в това, че различните мисли и емоции предизвикват неестествени режими на отделяне на хормони при различните хормонални жлези и повишено мускулно напрежение при различните гръбначни прешлени, което предизвиква размествания на съответните прешлените и засяга съответните органи, и причиняват различните видове рак.

Всяко от раковите заболявания се предизвиква от разместванията на различни гръбначни прешлени – в този ред на мисли всеки прешлен трябва редовно да бъде преглеждан и ако има проблеми в неговото положение, те да бъдат коригирани своевременно. Неестественото отделяне на хормони също трябва да бъде поправено – чрез отстраняване на причината за тази неестествена хормонална дейност.
Забелязах, че повечето диабетици имат скрита травма, свързана с чувство на страх, което е обяснение за широкото разпространение на диабета сред полицаите под прикритие, а също и сред войниците. Общото при страха и рака е в това, че ракът се развива след проблеми с панкреаса. Всъщност тази реакция е валидна за всички, при които се наблюдава естествено провокирано автоимунно заболяване.
Отношения в семейството, при които съпруг или съпруга, които потискат своята половинка, най-често предизвикват свръхнапрежение във вратните мускули, което не позволява на щитовидната жлеза да си почива и отделя хормони, които да подпомагат храносмилането и укрепването на имунитета. Вратът е част от тялото, която се свързва с говоренето, така че ако изразяването на нашите чувства е потиснато, това потиска и действието на  щитовидната жлеза – което води до срив в нивата на калций в кръвта и пречи на храносмилането.
КАК РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ НЕУДОВЛЕТВОРЕНИЕ ВЛИЯЯТ ВЪРХУ РАЗЛИЧНИТЕ ТЕЛЕСНИ ОРГАНИ
Всички части на хипоталамуса са свързани чрез нерви с различни телесни органи; когато някоя от тези части е пренапрегната, това се предава и на свързания с нея орган. Вследствие на това се нарушават нормалните хормонални реакции, към този орган спада притокът на кръв и намалява доставката на кислород и хранителни вещества.
Това всъщност означава, че различните видове неудовлетворение, които въздействат върху различните части на хипоталамуса, се прехвърлят директно върху органа, който е свързан с частта, засегната от стреса. При семейните кризи например напрежението се предава директно върху размножителните органи (нарушава се хормоналният баланс) и върху ставите (създават се предпоставки за артрит). Всеки вид емоция се отразява на съответната част от нашето тяло, която е свързана с нея – например при предстоящо събитие имаме “топка” в стомаха, тъй като стомахът е свързан с възприемането на настъпващите събития. Очакването е основната причина за безпокойството и за стомашното неразположение “нервния стомах”.

КАК РАЗЛИЧНИТЕ ЕМОЦИИ СЕ ОТРАЗЯВАТ НА РАЗЛИЧНИТЕ ХОРМОНАЛНИ ЖЛЕЗИ
Епифизата е свързана с природата и удовлетворението от живота
Тази жлеза контролира всеки етап от денонощното отделяне на хормони спрямо нашия биологичен часовник. Заради това е важно да живеем в съответствие с този часовник, т.е. да сме активни през светлата част на денонощието и да си почиваме след залез слънце.
Върху нея влияят усещанията за горещо и студено (препоръчително е да бъдат избягвани крайностите, като климатици, електрически одеяла и други), липсата на общуване, потискане на чувствата на тъга, шок и гняв. Всички гореизброени усещания пречат на мозъка да реагира правилно на промените между тъмната и светлата част на денонощието.

Основата на идеално съгласуваното с астрономическото време отделяне на хормони е в следното – да бъдем удовлетворени от това, което сме свършили през деня и да си починем добре вечерта и през нощта, за да възстановим запасите от енергия на своето тяло. Всеки, който страда от автоимунно заболяване, трябва да привикне да бъде активен и да изпитва удовлетворение от свършеното през деня, като изцяло избягва дневния сън – само така е сигурно настъпването на дълбокия сън през нощта. Това подпомага произвеждането и съхраняването на хормони в епифизата, тъй като това се случва само по време на дълбокия R.E.M. сън.
ХИПОФИЗНАТА ЖЛЕЗА КОНТРОЛИРА РАСТЕЖА НА НАШЕТО ТЯЛО
Това е жлезата на самоуважението и увереността; в психологията тя се нарича “диригент на хормоналния оркестър на емоциите”. Прецизността на нейната работа зависи от чувството на самоуважение, както и на удовлетворение от постигнатото. Когато поемаме  недоказана и несправедлива вина, когато не признаваме и не отстраняваме грешките си или не постигаме своите цели (или ги постигаме с нечестни средства) ние нарушаваме работата на най-важната жлеза. Важно е да избягваме безпокойството и да бъдем търпеливи, когато (заради себе си или заради другиго) не постигаме бързо набелязаните цели – така възстановяваме нормалния цикъл на произвеждане и съхраняване на хормони на растежа, а също така предотвратяваме развалянето и влошаването на съня си и недостатъчния растеж на организма.
ТИМУСЪТ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ЛЮБОВНИТЕ НИ ЧУВСТВА И ОТНОШЕНИЯ
Аз съм убеден, че тази жлеза работи в пряка връзка с епифизата и хипофизата, когато поражда чувството на безпокойство или на удовлетворение и вътрешен мир. Тя реагира на нашето усещане за състрадание и любов и е съществена част от имунните функции на нашите Т клетки. Според мен атрофията на тимуса настъпва само тогава, когато не изпитваме състрадание и любов – което провокира и отслабването на имунната ни система. Трябва да знаем кога да бъдем любящи и кога да действаме с по-твърда ръка – това развива увереността в себе си и укрепва функциите на тази жлеза на личното усъвършенстване.(Оттук и твърдението на автора, че любовта без дисциплина е безпомощна, както и дисциплината – без любов.)
ЗАДСТОМАШНАТА ЖЛЕЗА (ПАНКРЕАСЪТ)
Успоредно с тънките черва тази жлеза работи за храносмилането на веществата, които приемаме в организма си; поне деветдесет проблема могат да нарушат нейния нормален работен процес. За подобряване на ефективността на панкреаса е важно да не “похапваме” между основните хранения, за да улесним съхраняването на храносмилателните ензими.
ПОЛОВИТЕ ЖЛЕЗИ (ГОНАДИТЕ)
Те са пряко свързани със създаването на семейство, следователно тяхната функция се влияе пряко (и негативно) от загубата на човека, когото обичаме или загубата на уважението или нашата позиция в семейството. За подобряване на ефективността на половите жлези е важно да се въздържаме от своите случайни пристъпи на полови желания – така подпомагаме съхраняването на повече полови хормони и повишаваме своята полова ефективност.

ГЛАВА ПЕТА

ПОБЕДАТА НА МАЙКА МИ НАД РАК НА ШИЯТА

По същото време, когато аз изживях емоционалния стрес, който щеше да причини заболяването ми от епилепсия, майка ми потискаше емоционалния си проблем, който щеше да доведе до заболяването и от рак на шията. Бях на около 15 години, когато един следобед тя се върна от лекарски преглед и извика сестра ми, двамата ми братя и мен в нейната стая. Тя ни разказа как нейният лекар доктор Дайнс й казал, че страда от рак и може да се наложи да постъпи в болница. След това придоби тъжен и объркан израз на лицето си и каза: “Доктор Дайнс ме попита дали в семейството ни е имало смъртен случай през последните три години, но аз не разбрах каква връзка има това със заболяването ми”.
Скоро след това доктор Дайнс изпрати майка ни на психологически консултации за преодоляване на състояние на мъка, и раковото й заболяване просто изчезна. Установи се, че тя страдаше от мъка от смъртта на сестра й, която беше починала преди около три години. Интересното в случая е, че някъде двадесет и пет години по – късно една пациентка с рак на шията дойде при мен и моята първа реакция беше да я попитам дали е преживяла смърт в семейството й през последните три години и тя отговори положително. Тогава започнах да я лекувам с процедури за подобряване на съня и консултации за преодоляване на мъката, която изпитва, и нейното раково заболяване също изчезна.
Този втори случай, при който повторно ракът на шията беше победен, ме накара да се опитам да разбера по какъв начин доктор Дайнс е знаел, че това е правилният въпрос, и аз открих множество медицински трудове и списания, в които резултатите от изследвания показваха как потискането на мъката и тъгата пробужда и предизвиква рак. В един от случаите специално се споменаваше, че е налице период от тригодишно закъснение, през което потискането действа, за да породи физиологичното разстройство. “Списание за психосоматична медицина”, том 16, 1954 година /“Journal of Psychosomatic Medicine” volume 16, 1954./.
В други случаи се наблюдават различни периоди от време, но всички изследователи са убедени, че ако продължителен период от години на стрес и нещастни събития в живота, съчетани с неспособност за отпускане, предразполагат тялото да позволи на потиснатата мъка и нещастие да проявят разрушителния си ефект. Други изследвания установява, че “загубата на сигурен и щастлив начин на живот” също причинява подобно състояние на нещастие и мъка, притежаващо разрушителен потенциал. Потиснатото чувство на нещастие преминава и се предава в тялото като “напрежение”, което може да причини недостиг на кислород в съответната област на тялото. Този ефект се проявява и при деца, на които не е обяснена духовната страна и същност на живота и смъртта и на които не позволяват да присъстват на погребения, поради което израстват като хора със склонност да потискат мъката си.
Значението на изразяването и изказването на нещата, които ни мъчат, е истинският смисъл на ритуала на изповедта в Католическата църква, и първоначалният смисъл на психологическите консултации. Много хора свързват психотерапия и терапевтичните консултации с
работата на Зигмунд Фройд от перидод на 1880 година, но тази идея съществува и е документирана в писмени трудове още преди новата ера. Психотерапията е документирана от Меламп /Melampus/ през 7 век, преди новата ера.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО ЗНАЧЕНИЕ НА ПОЧИВКАТА, РАЗВЛЕЧЕНИЕТО И УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО

Има определени естествени потребности на тялото и ума, които много хора пренебрегват, когато става въпрос за засилване на собствената способност на тялото да се излекува. Някои от тези фактори са “редовната слънчева, дневна светлина”, “свободата на промяната и движението в живота” да вземаш лични решения, които стимулират чувството на щастие, “личните хобита”, които ни позволяват да изразяваме вътрешните си чувства, и “социални отношения”, които насърчават откриването и опознаването на други хора и техните изживявания. Това са важни моменти, които са необходими за стимулирането на усвояването на храната, силата на нервната система, ефективното отделяне на хормони и подобряването на R.E.M. съня.
Това са нещата, които дават допълнителен смисъл на понятието “почивка, отмора, възстановяване”, което чието истинска същност е “въз – раждане”. (Въз – раждането на нашите клетки по време на R.E.M. съня). В съчетание с настройката на биологичния ни часовник в ума ни, тези неща в действителност управляват и контролират ефективното действие на нашите нерви, хормони и кислорода в клетките ни, за да възстановяваме идеалното си здраве. Човек, който изживява всички тези неща, ще се чувства вътрешно удовлетворен, поради което ще постигне R.E.M. сън и тялото му ще се излекува по естествен път.
НАШЕТО ВИЖДАНЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НИ Е МОДЕЛЪТ, НА КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗДРАВОСЛОВНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ
НБ
Ние можем да се излекуваме или да се разболеем само по време на сън, и мислите, които владеят съзнанието ни преди да заспим, определят това което се случва в ума ни по време на сън. За да предизвикаме и стимулираме напредък и усъвършенстване, трябва да заспиваме с мисъл за постигането на предстояща цел и с чувство на вълнение и въодушевление от нея. Хората, страдащи от болест, са такива, които заспиват с тормозещи и измъчващи ги мисли през дълъг период от време, и по правило тези примиренчески и дори потискащи мисли стимулират също и пристрастяването към алкохол или към храни с високо съдържание на захар и натрий.
Задължително условие е да дисциплинираме мисленето и съзнанието си и да се изправим силни срещу недостойните, позорните, нечестните неща, които ни пречат да изпитваме истинска радост и вдъхновение от живота. Подобно на бременната жена, която цъфти от здраве, въпреки че е подложена на множество ограничения, ние всички притежаваме способността да се справим с огромни дози стрес, “ако правим това, което ни кара да се чувстваме вътрешно удовлетворени”.

ИСТОРИЧЕСКИ ДАННИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРИЧИНИТЕ НА РАКА
Медицинските изследвания и документи, които ще цитирам, са само малка част, която дори не разкрива върха на айсберга от съществуващи резултати на медицински изследвания, изясняващи причинната връзка между отрицателните емоции и рака.
1676 година, доктор Ричард Уайзман, английски лекар и хирург на Крал Джеймс І: “Депресията и меланхолията възбуждат зараждането на рака.”
1701, доктор Клод Гендрон, французин, лекар на кралското семейство: “Загубата на благоденствието и охолния начин на живот и смъртта на любим човек води до предизвиква зараждането на болест”. Неговият съвет, освен всички други начини на лечение, е да се “избягва депресията”.
1759, доктор Ричард Гай, английски лекар, описва следната зависимост: “хората, които изживяват проблеми и мъка, която стоя безучастни и се оставят на депресията, отварят в себе си врата за рака.”
1783, доктор Джон Бъроуз, английски лекар установява като причина “продължителното безпокойство и обремененост на съзнанието с тревоги”.
1822, доктор Т.Х. Нън, английски лекар, също описва в документацията си “загубата на любим човек допринася допълнително за зараждането на определени ракови заболявания”.
РАКЪТ НЕ Е НАСЛЕДСТВЕНО ЗАБОЛЯВАНЕ
1870, доктор сър Джеймс Паджет, английски патолог и хирург на Кралицата, е документирал в своите книги следния резултат “депресията и разочарованието от начина на живот са пътя, който води към болестта”. От изследване на своите пациенти той е установил, че само при един от четирима има случай на рак в семейството, и оттам стигнал до извода, че ракът не е наследствено заболяване.
1885, доктор Уилард Паркър, хирургът, който пръв извършва операция на апендисита, е изследовател 397 пациенти с рак на гърдата, и установил два важни фактора.
(1)
От 397 души само при 56 пациента (1 на 7) има случай на рак в семейството. Доктор Паркър стигнал до заключението, че ракът не се предава наследствено.
(2)
Той открил, че пациентите му са носили в себе си затворено чувството на безсилие и неудовлетворение и отрицателни емоции много години наред преди да им бъде поставена диагноза. Неговият съвет беше: “научете се да гледате позитивно и да запазите радостта си от живота”.
ЧЕРВЕНОТО МЕСО НЕ Е ОСНОВЕН ФАКТОР ЗА ПРИЧИНЯВАНЕТО НА БОЛЕСТТА.
В периода между 1904 и 1911 година, доктор Робърт Маккарисън, английски лекар, работещ с Индийската медицинска служба, изследвал “единадесет хиляди местни жители на Кишмар” в Индия и установил, че всички те са здрави и никой не страда, дори и от най – леката форма на рак. Той открил също, че те изключително жизнени и в младежко здравословно състояние, въпреки напредналата си възраст, притежават “невероятна ефективна и здрава нервна система”. Той си обяснил това състояние с тяхната способност да живеят в хармония и липсата на комерсиалност и материализъм в тяхното общество (Въпреки, че се хранели предимно с месо).

През 1915 година председателят на “Американското общество /дружество/ за ограничаването на /контрола върху/ рака” и член на “Асоциацията за изследване на ракови заболявания” издаде книга, озаглавена “Смъртността при рака из целия свят”, в която изяснява, че ракът е много рядко срещан при хора, които живеят изолирано и отшелнически, и остават тясно свързани с природата.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА 42 РАКОВО БОЛНИ ПАЦИЕНТИ, КОИТО СА ПОСТИГНАЛИ РЕМИСИЯ И НАМАЛЯВАНЕ НА РАКА
Докато помагах на моя близка приятелка да преодолее рак на шията през 1989 година, установих, че факторите на стреса, породили нейния рак, са същите като стреса, причинил раковото заболяване на майка ми, и лечението, което използвах, за да й помогне да постигне ремисия, беше почти същото, което използваше майка ми. Използвах и някои допълнителни методи, основани на познанията ми за билките, придобити при обучението ми по природолечение, но запазих основните методи за освобождаване на напрежението от автономните нерви.
След като установих тези повтарящи се фактори, създадох група за подкрепа на  раково боли пациенти в моя здравен /лечебен/ център и започнах да я рекламирам за пациенти, които се интересуват от методите на природолечението. В резултатите на рекламите много пациенти, които вече бяха постигнали ремисия, ми се обадиха по телефона, които желаеха да предложат и споделят техния опит и преживявания. Докато преглеждах списъка на препоръчаните от тези пациенти книги и слушах обясненията им за процедурите, които са правили успешно, а така също и за неуспешните процедури, стигнах до няколко интересни заключения.
След като прочетох всичките шестнадесет книги, всяка от които завършваше с личния успех и ремисия на рака на автора, започнах да преглеждам и търся из медицинските списания научни доказателства и обяснения за успеха в борбата срещу рака, който беше постигнал всеки от авторите на тези книги. Всеки път, когато чуех такава история, или прочитах история за преодоляване на рака от книгите, намирах повече и повече доказателства в подкрепа на принципите и правилата, които излекуваха майка ми от рака, и обясняваха причината за заболяването. Открих многобройни медицински списания и издания, които разкриваха причината за различни видове рак, включително рака на шията и рака на гърдата.
Открих също, че медицинските библиотеки са добре снабдени с литературата, съдържаща резултатите от изследвания, които разкриват причината за рака, но въпреки това докторите са толкова заети да се занимават с политика и бизнеса с предписване на лекарства, че изглежда са изгубили представа за тази страна на болестта. Точно по същия начин, както аз открих причината за епилепсията в медицинската библиотека на болницата над кабинета на лекаря, който ми каза, че медицината е безсилна да разбере какво причинява епилепсията, вие можете да намерите документирани изследвания, разкриващи причината за рака, в библиотеките на болниците, намиращи са над кабинетите на лекарите, които казват на пациентите си, болни от рак, че медицината и науката нямат никаква представа за причината за рака.

След като от 1989 до 1991 година прегледах и разговарях с 34 пациенти, болни от рак, които вече бяха постигнали и се радваха на ремисия в продължение на 4 и повече години, и в периода от 1989 до 1995 година излекувах 8 раково болни, които постигнаха ремисия, бях убеден в следните факти.
ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ, ПОСТИГНАЛИ РЕМИСИЯ, ПРОДЪЛЖИЛА ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, БЯХА ПРАВИЛИ СЛЕДНОТО:
• Бяха изпълнявали упражнения за отпускане на външните мускули и медитация за отпускане на вътрешните мускули, от един до три пъти на ден. Средната продължителност на сесиите с упражнения беше минимум един час. Пациентите бяха научили тези процедури с упражнения от доктор Йън Гоулър /Dr Ian Gawler/, доктор Ейнсли Миърс /Dr Ainsley Meares/, Луиз Хей, доктор В. Ливингстън – Уийлър.
• Бяха прилагали някаква форма на душевна терапия за опрощаване, за подобряване на самоуважението или терапия за душевно освобождаване, които най – често бяха усвоени от Луиз Хей или доктор Йън Гоулър.
• Бяха преминали през специфична постна диета или противоотровна диета за кръвопречистване.
• Бяха правили клизми – от един до три пъти на ден. Най – често използваната беше кофеиновата клизма, за която бяха научили от книгата на доктор Макс Гърсън /Dr Max Gerson/ “Лечение на рака /“A Cancer Therapy”/.
Някои от пациентите използваха житни класове и бяха научили за този метод от различни клиники за природолечение.
• Бяха консумирали сок от моркови всеки ден.
• Бяха се приучавали и привиквали да не се разстройват и тревожат за нищо. • Бяха си организирали живота, така че дневната, седмичната и годишната им програма и ежедневието им задължително да включва редовно отпускане и разтоварване, а животът им да се основава на лични ценности и идеали, които им носят лично удовлетворение.
ПАЦИЕНТИТЕ, КОИТО ПОСТИГАХА РЕМИСИЯ ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 МЕСЕЦА:
• Не практикуваха всекидневно отпускане и медитация.
• Не се подлагаха на кръвопречистваща диета или на пости, или не продължава достатъчно дълго кървопречистващата диета, за да изпитат ефекта на “лечебната криза”.
• Не си правеха клизми, докато се подлагаха на кръвопречистващата диета за изчистване от отровите.
Пропускането на тези три процедури беше най – често срещаното, характерно за “ВСИЧКИ” раково болни пациенти, постигнали ремисия, която е продължила само временно – приблизително 12 месеца. При всички, постигнали временна ремисия, с които бях разговарял, ракът се беше върнал след около дванадесет месеца. This
Това е още едно доказателство, че емоционалното потискане е причината за рака, защото то причинява неправилното отделяне на хормони по време на сън, което се контролира от настройката за фазите на денонощието в съзнанието ни.
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА 42 РАКОВО БОЛНИ ПАЦИЕНТИ, КОИТО СА ПОСТИГНАЛИ РЕМИСИЯ И НАМАЛЯВАНЕ НА РАКА
Докато помагах на моя близка приятелка да преодолее рак на шията през 1989 година, установих, че факторите на стреса, породили нейния рак, са същите като стреса, причинил раковото заболяване на майка ми, и лечението, което използвах, за да й помогне да постигне ремисия, беше почти същото, което използваше майка ми. Използвах и някои допълнителни методи, основани на познанията ми за билките, придобити при обучението ми по природолечение,
но запазих основните методи за освобождаване на напрежението от автономните нерви.

След като установих тези повтарящи се фактори, създадох група за подкрепа на  раково боли пациенти в моя здравен /лечебен/ център и започнах да я рекламирам за пациенти, които се интересуват от методите на природолечението. В резултатите на рекламите много пациенти, които вече бяха постигнали ремисия, ми се обадиха по телефона, които желаеха да предложат и споделят техния опит и преживявания. Докато преглеждах списъка на препоръчаните от тези пациенти книги и слушах обясненията им за процедурите, които са правили успешно, а така също и за неуспешните процедури, стигнах до няколко интересни заключения.
След като прочетох всичките шестнадесет книги, всяка от които завършваше с личния успех и ремисия на рака на автора, започнах да преглеждам и търся из медицинските списания научни доказателства и обяснения за успеха в борбата срещу рака, който беше постигнал всеки от авторите на тези книги. Всеки път, когато чуех такава история, или прочитах история за преодоляване на рака от книгите, намирах повече и повече доказателства в подкрепа на принципите и правилата, които излекуваха майка ми от рака, и обясняваха причината за заболяването. Открих многобройни медицински списания и издания, които разкриваха причината за различни видове рак, включително рака на шията и рака на гърдата.
Открих също, че медицинските библиотеки са добре снабдени с литературата, съдържаща резултатите от изследвания, които разкриват причината за рака, но въпреки това докторите са толкова заети да се занимават с политика и бизнеса с предписване на лекарства, че изглежда са изгубили представа за тази страна на болестта. Точно по същия начин, както аз открих причината за епилепсията в медицинската библиотека на болницата над кабинета на лекаря, който ми каза, че медицината е безсилна да разбере какво причинява епилепсията, вие можете да намерите документирани изследвания, разкриващи причината за рака, в библиотеките на болниците, намиращи са над кабинетите на лекарите, които казват на пациентите си, болни от рак, че медицината и науката нямат никаква представа за причината за рака.

След като от 1989 до 1991 година прегледах и разговарях с 34 пациенти, болни от рак, които вече бяха постигнали и се радваха на ремисия в продължение на 4 и повече години, и в периода от 1989 до 1995 година излекувах 8 раково болни, които постигнаха ремисия, бях убеден в следните факти.
ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ, ПОСТИГНАЛИ РЕМИСИЯ, ПРОДЪЛЖИЛА ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, БЯХА ПРАВИЛИ СЛЕДНОТО:
• Бяха изпълнявали упражнения за отпускане на външните мускули и медитация за отпускане на вътрешните мускули, от един до три пъти на ден. Средната продължителност на сесиите с упражнения беше минимум един час. Пациентите бяха научили тези процедури с упражнения от доктор Йън Гоулър /Dr Ian Gawler/, доктор Ейнсли Миърс /Dr Ainsley Meares/, Луиз Хей, доктор В. Ливингстън – Уийлър.
• Бяха прилагали някаква форма на душевна терапия за опрощаване, за подобряване на самоуважението или терапия за душевно освобождаване, които най – често бяха усвоени от Луиз Хей или доктор Йън Гоулър.
• Бяха преминали през специфична постна диета или противоотровна диета за кръвопречистване.
• Бяха правили клизми – от един до три пъти на ден. Най – често използваната беше кофеиновата клизма, за която бяха научили от книгата на доктор Макс Гърсън /Dr Max Gerson/ “Лечение на рака /“A Cancer Therapy”/.
Някои от пациентите използваха житни класове и бяха научили за този метод от различни клиники за природолечение.

• Бяха консумирали сок от моркови всеки ден.
• Бяха се приучавали и привиквали да не се разстройват и тревожат за нищо.
• Бяха си организирали живота, така че дневната, седмичната и годишната им програма и ежедневието им задължително да включва редовно отпускане и разтоварване, а животът им да се основава на лични ценности и идеали, които им носят лично удовлетворение.

ПАЦИЕНТИТЕ, КОИТО ПОСТИГАХА РЕМИСИЯ ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 МЕСЕЦА:
• Не практикуваха всекидневно отпускане и медитация.
• Не се подлагаха на кръвопречистваща диета или на пости, или не продължава достатъчно дълго кървопречистващата диета, за да изпитат ефекта на “лечебната криза”.
• Не си правеха клизми, докато се подлагаха на кръвопречистващата диета за изчистване от отровите.
Пропускането на тези три процедури беше най – често срещаното, характерно за “ВСИЧКИ” раково болни пациенти, постигнали ремисия, която е продължила само временно – приблизително 12 месеца. При всички, постигнали временна ремисия, с които бях разговарял, ракът се беше върнал след около дванадесет месеца. This
Това е още едно доказателство, че емоционалното потискане е причината за рака, защото то причинява неправилното отделяне на хормони по време на сън, което се контролира от настройката за фазите на денонощието в съзнанието ни.

НАУЧЕТЕ КАК ДА ПРЕБОРИТЕ АВТОИМУННИТЕ БОЛЕСТИ  И ДА РАЗВИЕТЕ ИСТИНСКИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ ЗА ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЖИЗНЕНОСТ

ЛЕКАРИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯТ НАЧИНА СИ НА ЛЕЧЕНИЕ НА АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Този уеб сайт има за цел да преодолее неспособността на ортодоксалната медицина да предостави “лечебни” отговори на заболявания кат аутизъм, Заболяването на недостиг на вниманието и суперактивност /ADHD/, астмата, диабета, чувствителните черва, сърдечните болести, безсънието, хроничната умора, депресията, полимиалгията, болестта на Паркиносн, рака и много други болести. Лечебните отговори, които самите пациенти откриват отдавна, но водещите в медицинската наука отказват да признаят.
Защо можем да влезем в която и да е голяма книжарница в почти всяка столица по света и да купим огромно разнообразие от книги, написани от самите пациенти, които са преодолели различни болести от диабет до рак, и въпреки това експертите медици, за които се предполага, че търсят лечението за тези болести, не се интересуват от изследването на доказания метод на лечение, използван от тези пациенти?
Прочетете историята за моята лична победа над множество автоимунни заболявания и си изработете начин на живот, който ще помогне на цялото ви семейство да поддържа добро състояние на здраве, щастие и жизненост до зрели години.
Докато експертите в медицината заслужават похвала за постиженията в сърдечната хирургия, пластичната кожна хирургия при изгаряния, лечението на ушите, очите, носа и гърлото, детската медицина и други области на медицината, според моя личен опит те драстично ни разочароват, когато става въпрос за лечението на автоимунни заболявания.
По времето, когато се обучавах за квалифициран природолечител, посещавах семинари по ортодоксална медицина и очаквах развитието си в медицинската професия, узнах бързо, че когато става въпрос за автоимунни заболявания, индустрията за лекарства на природната медицина и ортодоксалната здравна система се надпреварват толкова да предлагат витамини и лекарства, че пропускат основния момент.
С какво са полезни витамините ако стомахът не ги смила и усвоява, тялото страда от недостиг на кислород, разместените прешлени пречат на органите да получават здравословни нервни сигнали и умът не постига R.E.M. сън /единственото време, когато нашето тяло може да съхранява енергия и да възстановява увредените клетки/. И още, какво добро могат да донесат лекарствата, като не лекуват, а само причиняват странични ефекти към първоначалните здравословни проблеми? Моят път на осъзнаването как да излекувам храносмилателната си система и да подобря R.E.M. съня си, както и други естествени функции на тялото, които в действителност помагат на хората да “преодолеят” автоимунните заболявания, преминаваше неизменно през абсолютното отчаяние, което изживях, когато се борех сам да преодолея болестта си, за да получа отново нормален живот.

МОЯТА ЛИЧНА ПОБЕДА НАД БОЛЕСТТА

От моята история можете да научите как преодолях множество болести, за да стана атлет с успехи от национално равнище само за пет години, и вие също можете да развиете истинкия си потенциал за здраве, щастие и жизненост.
Във възрастта между десет и тринадесет години, аз имах проблеми със съня, изпитвах депресия, имах бронхит, алергии към храна, растения и животни, и страдах от епилепсия. Освен това, изпитвах внезапни пристъпи на страх и безпокойство и загуба на енергия, която можех да преодолея само с консумиране на захар, като според моя лекар това бяха симптоми на диабет. Освен това, се чувствах толкова замаян, ако се изправя бързо, че трябваше да седна отново, докато възвърна равновесието си, а коремното обръщане или превъртанията ми причиняваха гадене.
Преживявах от 2 до 3 епилептични припадъка на седмица, от което изпитвах постоянно изтощение, а поради бронхита си кашлях и се задъхвах през цялата седмица преди тестовете в училище, или всеки път, когато се изправях пред трудност. Вследствие на алергиите си  кашлях и се задъхвах всеки, когато се приближавах до котки, пилета, гълъби, коне, растителен пух или акация, а освен това получавах обриви, очите ми се насълзяваха и небцето и венците в устата ми се подуваха, когато консумирах глутен, домати, ананас, банан или захаросана ябълка. Страдах също и от тежка форма на промяна на настроенията, ако майка ми внезапно променеше нещо в дневната ни семейна програма или излезеше, без да ме предупреди своевременно.
ОСВЕН ТОВА ПРОЯВЯВАХ УМЕРЕНИ СИМПТОМИ НА БОЛЕСТТА НА ПАРКИНСОН И НА МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА.
Когато преживявах епилептични припадъци, често изпитвах изтръпване и вкочаняване в дясната част на лицето си и в дясната си ръка, а понякога и пръстите на левия ми крак се свивах в спазъм, а това са характерни за множествената склероза симптоми.
Преди най – тежките ми пристъпи в дясната ми ръка получаваше средно треперене за няколко дни, а дясната ми длан понякога се сковаваше и схващаше така, че не ми беше трудно да пиша на ръка домашните си работи, а това са характерни за болестта на Паркинсон симптоми.
Когато преживявах всички тези болести, лекарите в болницата лекуваха бронхита и алергиите ми с лекарства, от които ми ставаше лошо, а неврологът ми постоянно ми изписваше лекарства за лечение на епилепсията ми, от които паметта ми отслабваше и ме караха да се чувствах като летаргично зомби, почти неспособно да изразява чувства.
МОЯТ НЕВРОЛОГ МЕ ДЕЗИНФОРМИРАШЕ ЗА ВСЕКИ БОЛЕСТЕН СИМПТОМ, КОЙТО ИЗПИТВАХ, И МИ КАЗВАШЕ, ЧЕ МОЯТА ЕДИНСТВЕНА ВЪЗМОЖНОСТ Е ДА ПИЯ ЛЕКАРСТВА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ
Моят невролог и няколко други лекари в болницата казаха на майка ми и на самия мен, че имам увреждания в част от мозъка, които причиняват моята епилепсия, треперене на ръцете и олюляване, и моята единствена възможност е да вземам лекарства до края на живота си. От друга
страна моят семеен лекар, доктор Чарлз Елиът ни каза, че епилепсията е причинена от намалено кръвоснабдяване в мозъка и треперенето на ръцете и тялото ми, и другите симптоми, са причинени от свръхвисоко напрежение в мускулите на врата ми. Той ми каза също, че моите лични усилия “ще помогнат” за оздравяването ми и това бе истина. Те ме излекуваха всеки от тези симптоми за по – малко от три години и ме превърнаха в национален  атлет в рамките на пет години.

Всичко започна, когато открих, че диагнозата на нашия семеен лекар е вярна, а диагнозата на невролога ми е погрешна, защото след диагнозата на семейния ни лекар, когато се събуждах с треперене на ръцете и тялото, майка ми премахваше напълно симптомите ми с масажиране на мускулите на врати ми, налагане с бутилка гореща вода на врата и като ме учеше да правя повтарящи се дихателни упражнения за отпускане, при които поемах дълбоко дъх и го задържах, броейки до четири.

Моят невролог ми казах никога да не се вълнувам и да не изпитвам силни емоции, а семейният ми лекар ми каза да си поставя някакви цели и да изпитам въодушевление от постигането им, тъй като това подобрява произвеждането от тялото на допамин, най – важният хормон на имунната система.
Моят невролог ми каза да не правя упражнения с тежести и никога да не се напрягам физически, тъй като това би увеличило епилептичните ми пристъпи, а семейният ми лекар ми каза, че упражнения могат само да бъдат полезни, но иска да наблюдава техния ефект. По – късно открих, че полагането на усилия и напрягането ми чрез упражнения за кръвообращението, освобождаваше хормоните, които увеличават притока на кръв в мозъка ми и ми помогнаха да преодолея напълно епилепсията.
Ако вашият лекар ви казва, че вашето автоимунно заболяване е нелечимо, намерете лекар, който ще поощрява вашия напредък в лечението, и потърсете пациенти, които са постигнали победата, към която се стремите и вие. Приемането на лекарства за цял живот е най – голямата мечта на преподавателите от фармацевтичните компании, които пропътуват големи разстояния, за да учат студентите по медицина в медицинските училища, че автоимунните болести са нелечили и лекарствата са единствената възможност при такива пациенти.
ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ПРОДУКТИ И ЛЕКАРСТВАТА НЕ МОГА ДА ПРЕОДОЛЕЯТ СИМПТОМИТЕ, ПРИЧИНЕНИ ОТ ЛОШО ДИШАНЕ, ЛИПСА НА R.E.M. СЪН, СВРЪХВИСОКА НАПРЕГНАТОСТ НА ВРАТА И РАЗМЕСТВАНИЯ НА ПРЕШЛЕНИТЕ
Много пъти, моето треперене на ръцете и тялото, и другите симптоми, изчезваха напълно по време на това лечение за отпускане на врата, което доказа, че моят невролог греши, защото ако причините за симптомите ми бяха увреждания на мозъка, лекуването на майка ми нямаше да има никакъв ефект. Тъй като изпитвах това въздействие неколкократно и периодично, узнах пълната истина за причината и лечението, което може да ви помогне, ако страдате от безсъние, изтощение, раздразнителност, тикове на лицето или вкочаненост на ръцете, и ви уверявам, че никое бързодействащо лекарство не може да се справи с тези симптоми, ала “вашите лични усилия” могат.
Лекарите, които твърдяха, че увреждания в мозъка причиняват тези симптоми, нямат никакво оправдание и извинение за незнанието си на истината, тъй като същият ефект на пренапрегнатия врат, който аз изпитвах, е
описан в медицински трудове и списания из целия свят. В едно такова списание се казва, че симптомите на всяко от заболяванията на Паркинсон, на множествената склероза и на Алцхаймер, могат да бъде причинени от размествания на прешлени, мускулно подуване или изпъкване при прешлените С6 и С7 във връта, което намаля снабдяването с кръв и кислород на лицето и мозъка. “Медицинско списание Панминерва”, март 2002, том 44, книга 1, страници от 47 до 59 /Panminerva Medical Journal, March 2002, volume 44, book 1, pages 47 to 59/.

ЛЕЧЕНИЕТО ЧРЕЗ ОПЕРАЦИИ НА ДЛАНТА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СХВАЩАНЕ НА КИТКАТА И НА ВЪТРЕШНИЯ МОЗЪК ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТРЕПЕРЕНЕТО ПРИ ПАРКИНСОН Е АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВО ЗА НОРМАЛНАТА ЛОГИКА В МЕДИЦИНАТА
Лечението на врата, на което ме подлагаше майка ми, елиминира напълно и схващанията на сухожилията на пръстите, които получаваха често и ме затрудняваха да държа химикалка. Благодарение на този лечебен ефет по – късно аз открих, че в повечето случаи на схващане на китката и артрит на ръката са причинени от свръхвисоко напрежение на врата и/или от разместени шийни прешлени, които потискат нервите, въздействащи на ръцете и дланите.
Лекарите и хирурзите, които препоръчват операцията на сухожилията на китката и на вътрешния мозък, за да спрат треперенето на ръцете при болестта на Паркинсон, няма абсолютно никакво извинение за това, тъй като “многобройни” медицински списания, написани преди повече от стотици години, са обяснили как свръхвисоката напрегнатост на вратните мускули или прищипването, контузията и възпалението на нервите, които излизат от гръбначния стълб в областта на шията към ръцете, причиняват треперенето на ръцете и дланите и проблемите с пръстите, свързани с китката, артрита, полимиалгията, болестта на Паркинсон и множествената склероза.
Един прочут случай на заболяване, който обяснява тази реакция на стреса, датира от далечното минало на втори век от новата ера, когато доктор Клавдий Гален бил повикан да лекува пациент, който получил парализа на едната половина на средния, на четвъртия и петия пръст на едната ръка. Той установил, че пациентът е паднал и контузил мускулите на врата си при седмия шиен прешлен на врата, и в момента, когато натъртването на мускулите му отминало, изчезнала и парализата на пръстите му.
Ако страдате от схващане на китката или от треперенето на ръцете при Паркинсон и лекарят ви иска да се оперирате, не го слушайте, тъй като много често след операцията схващането на китката се появява отново, а операцията на вътрешния мозък може само да увреди ползването ръката за постоянно, защото тези операции не премахват причината за заболяването. Посетете лекар – специалист в хиропраксиса /лечение чрез наместване на прешлени/, за да прегледа врата ви и прочетете моята книга “Чудотворния лек, доказателства и изцеления” и “Болестта на Паркинсон, най – големият гаф на медицината”/, за да усвоите упражненията за кръвоснабдяване и правилата за премахване на стреса, които премахват свръхактивността на мозъка по време на сън и напрежението на врата и стомаха, причинени от тази умствена свръхактивност.

МОЯТ НЕВРОЛОГ МИ КАЗА, ЧЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ МИ АЛЕРГИИ СА НЕЛЕЧИМИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ МЕДИЦИНСКИТЕ СПИСАНИЯ ДОКАЗВАХА, ЧЕ ТЕ “СА” ЛЕЧИМИ
Често получавах стомашни спазми и страдах от пренапрегнат стомах, още преди да започнат хранителните ми алергии, но въпреки това никой от лекарите в болницата не свърза напрегнатия ми стомах с алергиите, от които страдах. Като алтернатива, семейният ни доктор предположи упражненията за дълбоко дишане и отпускане ще помогнат за лечението ми. Открих същия метод на лечение в книга, написана от доктор Хауърд Джейм, лекар – вярващ, наречена “Тайната на болестта, публикувана през далечната 1928 година. В тази книга се разказва как жени, които са носили корсет, често страдат от хранителни алергии и други стомашни разстройства, вследствие на намалените си дихателни способности и постоянната стомашна пренапрегнатост. Повечето хора не осъзнават, че кислородът и отпуснатият стомах са най – важни за усвояването на аминокиселините, които имунната система използва за създаването на хормоните, стимулиращи емоционалната стабилност, съхраняването на енергията, апетита, мускулната гъвкавост и R.E.M. съня.
АКО СТРАДАТЕ ОТ ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ, БОЛЕСТТА CELIAC /БОЛЕСТ НА СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ/ ИЛИ СИНДРОМА НА ЧУВСТВИТЕЛНИТЕ ЧЕРВА, или детето ви страда от такива заболявания, единственото необходимо за преодоляването им е да правите моите бронхитни упражнения за дишане, да привикнете стомаха си да се отпуска в нормалното си състояние и научите ума си да бъде спокоен и изпълнен с любов преди сън. В книгите си  “Чудотворния лек, доказателства и изцеления” /“Miraculous Treatments, Testimonies and Cures”/ и “Болестта на Паркинсон, най – големият гаф на медицината”/“Parkinson’s Disease, The Greatest Medical Blunder”/ съм разяснил методите за премахване на стреса, които трябва да прилагате за преодоляването на тези проблеми, и които съм използвал, за да помогна да много хора да преодолеят такива стомашни заболявания. (Децата се нуждат и от поощряване да постигат целите си, за да откъснат ума си от стреса, причинен от начина на живот, и да предпазят мозъка си от свръхактивност по време на сън. Те имат нужда и да им показваме и напомняме постоянно, че ги обичаме, защото чувството, че си обичан води до отделяне на хормона допамин, подобряващ апетита, смилането и усвояването на храните.)
“По – добре ястие от зеленчук, и с него любов, нежели угоен вол, и с него омраза”. (Притчи Соломонови 15:17)
Медицинските проучвания доказват, че поощряването на децата да развиват самоувереност в ранните стадии на болестта им, често преодолява напълно автоимунни заболявания като алергии, аутизъм и астма. Повечето традиционни лекари не само, че не разясняват успехите на този метод на лечение, а ги набутват с лекарства, вместо да посъветват родителите да заведат децата си при специалисти по трудова терапия или психолози, които успяват да победят тези заболяване чрез премахване на стреса. (Това е една гротеска и пародия, която трябва да бъде разобличена, тъй като повечето от хората не знаят истината).
Можете да откриете доказателство за победата над аутизма чрез помагане на деца да развият увереност в “Списание за аутизъм” 2001, том 5, книга 1, страници от 37 до 48 /“The Journal of Autism” 2001, volume 5, book 1, pages 37-48/. Още в 1968 година медицински списания разказват, че подобряването на чувството на сигурност, самоувереност и самоуважение на детето помага за преодоляване на дихателни разстройства. Посоченото тук списание  е едно от многото, които са пренебрегвани поради предпочитанията към предписване на доживотно приемане на лекарства и фармацевтични продукти. “Списание за психосоматични изследвания 1964 – 1965, том 8, страници 467 – 475” /Journal of Psychosomatic Research 1964-1965, volume 8 Pages 467-475/ :

“Децата, които успяват да се излекуват от дихателни заболявания, са деца, които са били предразположени да се чувстват сигурни и са подобрили самоувереността и самовъзприемането си”.
Информацията от тези списания е подробно разгледана в моята книга “Чудотворният лек, доказателства и изцеления” /“Miraculous Treatments, Testimonies and Cures”/ и в книгите ми за лечение на аутизъм и астма.

ЛЕКАРИТЕ БЯХА ПРИЗОВАНИ ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТ ЛЕКАРСТВА ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА АУТИЗЪМ И БОЛЕСТТА НА ХИПЕРАКТИВНОСТ И РАЗСТРОЙСТВО НА ВНИМАНИЕТО /ADHD – АTTENTION DEFICIT AND HYPERACTIVITY DISORDER/, НО ТЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТОЗИ ПРИЗИВ
Все още непозната и неразбрана за много хора, Организация по младежките въпроси, ръководена от доктор Боб Джейкъбс, през 2002 година представи доклад, в който призовава за мораториум /законна забрана/ на лекарствата, използвани от лекарите за лечение на тези болестни състояние, защото специалистите по трудова терапия и психолозите постигат резултати чрез премахване на стреса, каквито лекарите не могат да постигнат с лекарства.
За съжаление, този доклад беше просто скрит като боклук, сметен под килима, защото лекарите са обучени от преподаватели – фармацевти при лечението да се придържат към предписване на лекарства, а директорите на фармацевтичните компании не биха искали пациентите да узнаят информацията, предоставяна им от хора като мен. (Моята книга “Преодоляване на аутизъм и болестта на хиперактивност и разстройство на вниманието /ADHD – Аttention Deficit and Hyperactivity Disorder/ съдържа 29 медицински доклада, които “доказват без капка съмнение”, че при обучаването им нашите лекари не се запознават и не усвояват информацията, която ще помогне за предотвратяването на продължителната употреба на фармацевтични продукти и лекарства и за възстановяване на пациента.
ПРИЧИНАТА ЗА ВСИЧКИ МОИ БОЛЕСТИ
Бронхитът ми се разви за първи път, когато бях на 11 години
Когато бях около 10 – годишен, баща ми, който беше станал алкохолик поради загубата на бизнеса си, често се прибираше вкъщи пиян след затварянето на кръчмата около 9 часа, и започваше да се кара с майка ми. Тъй като спалнята на родителите ми беше до моята стая и леглата ни бяха разположени от двете страни на една и съща стена, аз чувах всяка тяхна дума. Обикновено се караха за пари, но това, което ме разстройваше най – много, бяха вулгарните сексуални обиди от устата на баща ми.
Докато слушах, задържах дъха си от страх и усещах топка от напрежение в гърлото си, което често ми причиняваше астматични/бронхиални пристъпи, когато се опитвах да заспя след края на скандала. (Подобно на стомашните спазми, които можем да получим вследствие на очакване и безпокойство, развиваме спазми на гърлото, които причиняват астма, когато задържаме чувсвтото на безсилие и безизходица). Лекарите извършват предателство спрямо семействата, като не им разясняват причините за астмата. Години по -късно, когато изучавах автоимунните заболявания, открих много медицински списания, разкриващи как астмата и бронхита през детството са причинени от загубата на хармония в семейните отношения и страха от отделяне от майката. Множество медицински списания разкриват тази причина, едно от които е: “Английското списание за педиатрия и детско здраве”, 1998 година, том 34, книга 4, страници от 391 до 394. /The English Journal of Pediatrics and Child Health” 1998 volume 34, book 4, pages 391-394/.

РАЗВИХ ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ СЛЕД ТОВА, КОГАТО БЯХ ДВАНАДЕСЕТ ГОДИШЕН

В период на две години преди да получа първия си епилептичен припадък и да постъпя в болница, около един път на седмица се случваше скандал, който ме потресаваше и ми въздействаше ужасяващо. Чух звука на притискането на гърба на баща ми в стената, когато той обърна краката си срещу майка ми и я изтика насила от леглото, защото тя му беше отказала физически контакт и не искаше да правят секс. Когато слушах и понякога чувах как майка ми се строполява на пода, започнах да получавам стомашни спазми, които причиниха хранителните ми алергии, и аз започнах да изпитвам дълбок и силен гняв.

Лекарите извършват предателства спрямо семействата като не разкриват истинската причина за хранителните алергии. Когато се обучавах, открих също много медицински списания, разясняващи как потиснатия гняв и страх причиняват стомашна напрегнатост и алергии. Откъсването от гнева и страха и упражняването на стомашно отпускане може да ви помогне да преодолеете напълно алергиите. Едно списание, разкриващо връзката между потиснатия гняв и алергията към мляко е: “Медицинското списание за психоматични изследвания”, 1977 година, том 21, страница 395 /The Medical Journal Of Psychosomatic research 1977, volume 21, page 395/. В друго списание се разяснява връзката между сподавения гняв и алергията към глутена: “Медицинско списание Лансет”, юли, 1969 година, страница 129 /Lancet Medical Journal, July 1969, page 129/.

Изследване на 516 пациенти, разкрива подробно как е установено, че емоционалният стрес, депресията, потискането на чувства и мъчителното безпокойство са отговорни за безсънието и хранителните алергии, както и за алергиите към външни вещества като полена и други: “Скандинавското медицинско списание за здраве и околна среда”, 1997 година, том 23, книга 3, страници от 75 до 78. Множество медицински проучвания доказват тази причинна връзка и този психосоматичен ефект, но въпреки това повечето лекари продължават да казват на пациентите си, че медицината няма обяснение за причината за алергиите и единствената възможност е да се избягват съответните храни, причиняващи алергията, и да се пият лекарства.
СЛЕД ТОВА РАЗВИХ, НА 13 – ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, РАЗВИХ ЕПИЛЕПСИЯ

Тъй като заспивах, изпълнен с чувство на гняв, напрегнатостта на врата ми се увеличи достатъчно, за да намали притока на кръв към лицето и мозъка ми, което от своя страна възбуди епилепсията ми и болестните симптоми на лицето ми. Винаги на сутринта след този сексуален конфликт /или по – скоро конфликт заради нежеланието за секс/ дясната страна на лицето ми се вцепеняваше, дясната ми ръка се разтреперваше и дясната ми длан и стъпало почваха да получават спазми. Мускулната пренапрегнатост, която причиняваше стомашните ми спазми, притискаше също нервите, контролиращи краката и стъпалата ми, и така причиняваше спазъма на стъпалото ми. (Когато заспиваме в състояние на стрес, нашият мозък остава свръхактивен по време на сън и така създава мускулна напрегнатост, която отслабва нашето дишане и храносмилане, и пречи на нервите ни да управляват други функции).

Разучавайки случай, регистриран в далечната 1880 година от прочутия психолог доктор Йозеф Бройер, “случаят на Анна О”, научих, че когато потискаме чувство на страх, мъка, гняв или безсилие, което изпитваме към мъж, предизвикваме мозъчна свръхактивност в лявата предна част на главния мозък, а това от своя страна може да причини спазми и изтощение в дясната част на тялото, а дясната част на главния мозък и лявата част на тялото се влияят по същия начин, ако изпитваме същите негативни чувства на безсилие към жена. Анна О изпитвала симптоми в дясната част на тялото си, както и аз, вследствие на травма, свързана с нейния баща.
Фактът, че епилепсията се причинява от свръхактивна предна част на главния мозък, а не от мозъчни увреждания, както твърдят лекарите, също е установен от дълги години, но въпреки това лекарите не са запознати с тази информация и не я предоставят. Едно списание съдържа предложение, тъй като толкова много изследвания доказват, че стресът в семейството е причина за епилепсията, терминът “слепоочна лобна епилепсия” /Темporal Lobe Epilepsy/ трябва да се замени с термина “Емоционална епилепсия” /Limbic Epilepsy/, в случая в думата limbic на английски се влага смисъл емоции. Това списание е “Списанието на Кралското дружество за медицина”, юни 1991 година, том 84, страници от 349 до 356 /The Journal Of The Royal Society Of Medicine, June 1991, volume 84, pages 349 to 356./ (Лично аз не виждам как ще се случи това, тъй като съм убеден, че медицинската професия се контролира от директорите на фармацевтичните компании, които не искат тази информация да излезе наяве).
Стресът, въздействащ на едната част на тялото, във взаимовръзка с епилепсията и начинът, по който тя се предизвиква от депресията, причинена вследствие липса на хармония в семейните отношения, са също подробно документирани в медицински списания. Такъв доклад се съдържа в “Американското списание за нервни и умствени заболявания”, 1984 година, том 172, книга 5, страници от 287 до 290 /The American Journal of Nervous and Mental Disease, 1984, volume 172, book 5, pages 287 to 290/.
В тези случаи, лекарите отново извършват предателство спрямо семействата, като не им разкриват истинската причина за епилепсията. Аз съм се натъкнал на множество медицински списания, доказващи, че медицинската професия често не оправдава очакванията ни, когато трябва да ни даде отговорите, от които се нуждаем.
Следващото медицинско списание открих в медицинската библиотека на болницата, намираща се 3 етажа над кабинета на моя невролог: “Медицина на развитието и детска неврология”, 1984 година, том 26, книга 1 /Developmental Medicine and child Neurology 1984, volume 26, book 1/. Тема: Деца, страдащи от епилепсия. Страница 14. Цитат: “Множество изследвания показват, че няколко аспекти на семейния живот предразполагат към психични разстройства при деца. Липсата на хармония в брака и ненормалното поведение на родителите са скритата, но същностна причина.”

В това медицинско изследване семейния ми живот като юноша /тийнейджър/ е описан толкова точно сякаш авторът е живял в моя дом по времето, когато развих епилепсия. Ако на майка ми бяха предоставени такива медицински списания при първото ми постъпване и лечение в болница, тя вероятно щеше да има възможността да направи промените, които щяха да премахната симптомите на болестта ми или най – малкото да ги намалят до минимум.
Този емоционален стрес е причината за заболявания като астма, бронхит, епилепсия, хранителния алергии, аутизъм, болестта ADD /неизвестна за преводача, болестта на разстройство на вниманието и хиперактивност /ADHD/, анорексия, булимия, диабет, артрит, дихателни проблеми, рак, полимиалгия, лупус /lupus – неизвестна за преводача/, Паркинсон и много други болестни състояния, за които лекарите изключително погрешно ни казват, че са нелечими с единствената цел да ни поставят на режим на лекарства до края на живота ни. Вие “можете” да преодолеете автоимунните болести при деца, както и при възрастни, ако наистина желаете да положите усилия за това.

МОЕТО “ИЗЦЕЛЕНИЕ” И ВЪЗХОДЯЩИ УСПЕХИ В АТЛЕТИКАТА

След като моята майка ми помогна да преодолея нервното си напрежение, сковаването на лицето и треперенето на ръцете чрез метода за отпускане на врата, аз се впуснах в едно дълго изследователско пътешествие, за да узная какъв удивителен успех мога да постигна само с личните си усилия. Започнах да изучавам анатомия, психология и природолечение и посещавах лекции по медицина и събирах статии по въпросите на разтоварването, подобряването на съня, упражнения, медитация, дихателни техники и способността на атлетите да изграждат зрителни образи, както и книги, написани от хора, постигнали победа над болестта.
Намерих статия, в която се описваше как японски гмуркачи – ловци на перли се упражняват да задържат дъха си под вода за дълъг период от време и това упражнение ми помогна да преодолея свръхактивността на мозъка си, проблемите със съня и бронхита. Открих и друга статия за начина, по който Холивудските филмови звезди отпускат нервите и стомаха си преди да излязат да играят на сцена или пред  камера, който ми помогна да преодолея стомашната напрегнатост, алергиите и хроничната умора.
В друга статия от Джо Уайдър, треньорът на Арнолд Шварценегер, се разясняваше, че упражненията за кръвоснабдяване подобряват притока на кръв в тялото, и в нея открих начин да подобря кръвоснабдяването в мозъка ми, за да преодолея напълно и постоянно епилепсията. Ако искате да превъзмогнете нуждата от хистеректомия или страдат от някакво автоимунно заболяване, и по – специално диабет, болести на кръвта, рак или болестта на Паркинсон, този специфичен вид упражнения може определено да ви помогне да постигнете пълно възстановяване. В съчетание с билки, хранителни добавки и озон, аз също използвах този вид упражнения, за да помогна на свои пациенти да се преборят с ХИВ и хламидия. (Вижте списъка с медицински случаи в книгата ми “Чудотворният лек, доказателства и изцеления” /“Miraculous Treatments, Testimonies and Cures”/).

НА 18 ГОДИНИ ПОСТИГНАХ УСПЕХИ НА НАЦИОНАЛНО РАВНИЩЕ ВЪВ ВДИГАНЕТО НА ТЕЖЕСТИ
Чрез подобряването на естествените функции на моето тяло аз превъзмогнах всичките си болестни симптоми в рамките на две години и половина и усвоих толкова много нови знания за ума и тялото, които исках да приложа в собствения си живот, за да наваксам пропуснатото досега. Поставих си за цел да счупя щатския рекорд по вдигане на тежести до три години и увеличих толкова физическата си сила с тренировки, че скоро счупих световния рекорд по вдигане на тежести от лежанка за моята категория тегло, като вдигнах 340 фунта /lbs – libras=pounds/ (б.пр. – равняват се на 154.02 килограма). Този успех ме убеди, че изключителната ми отслабналост и изтощение определено вече са част от миналото. --- Ако “вие” отделите нужното време и положите усилия, за да подобрите естествените функции на тялото си, също можете да превъзмогнете всяко автоимунно заболяване, което причинява вашата слабост, изтощение и мускулна скованост.


НА 19 ГОДИНИ СПЕЧЕЛИХ ВОДЕЩО МЯСТО В ЩАТСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО ГМУРКАНЕ /СКОК ВЪВ ВОДА/
Освен този успех, на 19 годишна възраст спечелих трето място в щатския шампионат по скок във вода от трамплин, като изпълних скок от трамплин от височина три метра, който изискваше двойно салто във въздуха с едно пълно странично завъртане преди падането във водата.
Този мой успех ме убеди, че дните ми на гадене и повдигане от изпълнение на салто също вече са част от миналото. --- Ако отделите нужното време и положите усилия, за да подобрите естествените функции на тялото си, “вие” също можете да преодолеете прилошаването и отмаляването, загубата на равновесие и на концентрация, безпокойството и чувството на гадене, и да придобиете способност да поддържате младежка жизненост и здраве и в зряла възраст.

УВЕЛИЧЕНАТА СПОСОБНОСТ И ПОВИШЕНА СИЛА НА БЕЛИТЕ МИ ДРОБОВЕ ПОСТИГНА РЕКОРД В КНИГАТА ЗА РЕКОРДИ НА ГИНЕС
Развих толкова голяма мощ на белите си дробове чрез моите бронхитни упражнения, че отидох на телевизионно благотворително предаване за набиране на средства за детска болница, където надух метереологически балон до диаметър от осем фута /б.пр. равняващи се на 2.4384 метра – един фут е 3.48 см/. Надуването продължи шест часа, като поемах и издишвах в балона пълен дъх без прекъсване в продължение на един час, и след десетминутна почивка продължавах, което доказа без всякакво съмнение, че моите бронхиално/астматични пристъпи сега бяха само история. Всъщност, това постижение се превърна в историческо, тъй като беше записано в изданието на Книгата за рекорди на Гинес от 1981 година. --- Ако страдате от астма, бронхит, емфизема или саркоид, “вие” можете също да се преборите напълно с вашата болест, като отпускате вашия стомах и мускули на врата, упражнявате торакалните /долната част на тялото/ си гръбначни мускули, намествате разместените прешлени, изпълнявате моите упражнения за белите дробове, преодолявате свръхактивността на мозъка си, за да подобрите вашия R.E.M. сън, както и като изпитвате въодушевление от нова и предизвикателна цел в живота си.
Ако вие страдате от някакво автоимунно заболяване, което изсмуква силите ви и ви причинява изтощение, можете също да го преодолеете и да постигнете жизненост, каквото не сте изпитвали досега, като отпускате вашия стомах, за да подобрите смилането и усвояването на храна, като изпълнявате моите упражнения за белите дробове, като премахвате свръхактиността на мозъка си, за да подобрите вашия R.E.M. сън, и като изпитвате въодушевление от ново предизвикателство и цел в живота ви.

ПОСТИГНЕТЕ МЛАДЕЖКА ЖИЗНЕНОСТ И ЗДРАВЕ, КОИТО ЩЕ ВИ УКРЕПНАТ И ВЪОДУШЕВЯТ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

Чувството на несигурност, липсата на увереност, потиснатата враждебност, затворените и неизказани ваши страхове, и липсата на постоянно напомняне на тялото ви как да смила и усвоява храната ефективно, как да диша правилно, как да спи добре, как да постигне ефективно кръвоснабдяване, и най – вече липсата на постоянно стимулиране на вашето съзание да постигне покой, чувство на обич и спокойствие пред лягане, всичко това заедно предизвиква развиването на автоимунно заболяване. Обратно, следването на всички тези правила за премахване и справяне със стреса, може да ви помогне да преодолеете почти всяко автоимунно заболяване и да увеличи силата ви до младежка жизненост и здраве, които ще ви поддържат бодри, свежи и здрави до края на живота ви.
Не пропускайте красотата на живота, и не се вслушвайте в хора, които се опитват да ви внушат, че животът ви е свършил, когато това не е така. Изпитвайте ентусиазъм да полагате сами усилия за здравето и щастието си и бъдете изпълнени с желание да прощавате на другите, както аз простих на  баща си, тъй като всеки от нас прави грешки. Това е причината, поради която моливите с гумичка в единия края, и коректорите, са сред най – продаваните продукти в света.

Вярвайте в себе си и се обграждайте с хора, които са постигнали успеха, към който вие се стремите, и се вслушвайте в техния съвет, тъй като това е съветът, който ще получите от “вашия” успех. Ние не можем да се справим  без фармацевтични вещества, добавки и лекарства, но ние сме създания на природата и притежаваме невероятна способност да излекуваме тялото си, като го стимулираме да работи и действа по правилата и същността на устройството си. Направете всичко необходимо и възможно, за да живеете живота си със страст, “както повелява природата”, за вашите деца, за вашето семейство и за доброто на другите, и вие настина ще живеят пълноценен докрай живот.
Всички тези и концепции, разгледани в тази уеб страница, могат да бъдат изучени от моите книги “Чудотворният лек, доказателства и изцеления” /Miraculous Treatments, Testimonies and Cures/, “Прекрасен сън, енергия в изобилие” /Beautiful Sleep, Abundant Energy/, “Четиринадесет стъпки към извора на младостта” /Fourteen Steps To The Fountain Of Youth/ и “Болестта на Паркинсон, най – големия гаф на медицината” /Parkinson’s Disease, The Greatest Medical Blunder/, “Ракът, най – големият срам за медицината” /Cancer, The Greatest Medical Disgrace/
Ноел Н. Батън, квалифициран специалист в природолечението и природодиагностиката, автоимунните заболявания и консултант в мотивиращата християнскорелигиозна терапия.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЛИТЕРАТУРА

- “Стресът и ракът на гърдата”, издателство “Джон Уайли и Синове” ООД, ISBN 0 471 91744 /“Stress and Breast Cancer” Published by John Wiley and Sons Ltd. 1988. ISBN 0 471 91744/
Редактирана от доктор Кари Купър, Научния институт на Университета Манчестър.
Автори: доктор Лиа Бейдър, онколог от Университетската болница Хадаса, Израел; доктор Урсула Брандт, Медицинския университет Харвард, Сащ; доктор Дейвид Села, психолог, Медицинския център “Сейнт Люк”, Чикаго, САЩ; доктор Алистър Кънингам, учен – изследовател, от Университета Торонто, Канада; доктор Вернер Георг и доктор Флориан Хофман, Университета Гийсен, Западна Германия. В нея се казва, че въпреки, че при рака са налице и други хормонални разстройства, хормонът кортизол е основният фактор, възпиращ имунната система да защити тялото. Чувствата на безпомощност, самообвинение и неспособността да изразяваш и изказваш враждебните си чувсвта, са скритата, но съществена причина.
- “Основни положения на Онкологичната хирургия”, издателство “Пленум пъблишинг кампъни” Ню Йорк, клон на Макмилън Пъблишинг, ISBN 0 7020 0670 X /“Principals of Surgical Oncology”, Published by Plenum Publishing company New York a division of Macmillan, Publishing, ISBN 0 7020 0670 X/.
Редактирана от доктор Роналд У. Рейвън, О.Б.Е., Т.Д., хирург консултант и бивш член на съвета на Кралския колеж за хирурзи, Англия/
Автори: 19 лекари – онколози, 4 преподаватели и един учен – изследовател. В нея се говори за опасностите от лечението чрез заместване на хормони и чрез хапчета. Ролята на стреса при хормоните и при болестите.

- “Въпроси от областта на психоендокринология”, издателство Грюн и Стратън /“Topics in Psychoendocrinology”, Published by Grune and Stratton./.
Редактирана от доктор Едуард Дж. Сакър, доктор по медицина, професор по психиатрия и председател на факултета по психиатрия в Колежа по медицина Алберт Айнщайн, Ню Йорк).
Автори: 10 преподаватели по психиатрия и 2 изследователи – учени по психиатрия.
Ефектът на хормона кортизол и емоционалните въздействия на стреса и мъката. Ефектът на превеждането на негативни чувства във вътрешната емоционалност.

- “Психотерапевтичното лечение на раково болни”, издадена от “Фрий прес – Макмилън Пъблишинг, Ню Йорк, ISBN 0-02- 911960-X /“The Psychotherapeutic Treatment of Cancer Patients”, (Published by The Free Press – Mc Macmillan Publishing New York. ISBN 0-02- 911960-X)/.
Автори: 19 специалисти – онколози. Почвата за вируса, Бърнард и Пастьор. Исторически доказани причини за рака, страница 18: “неизживените мисли и чувства ще попаднат в подсъзнателното и ще ферментират и захранят развитието на рака”.
Може да бъде намерена в почти всяка болнична библиотека.

- “Лечение с кислород”, от журналиста Ед Маккейб /“Oxygen Therapies” by journalist Ed McCabe/.
- “Квантово лечение”, от доктор Дийпак Чопра, издадена от Бантъм Буукс, ISBN 0-553-05368-X /“Quantum Healing” by Dr Deepak Chopra, Published by Bantam Books, ISBN 0-553-05368-X/.

- “Лечението за всички болести”, от доктор Хълда Кларк, издадена от “ПроМоушън Пъблишинг”, Сан Диаго, Калифорния, САЩ, ISBN 1-887314-02-4 /“The Cure For All Diseases” by Dr Hulda Clark. ProMotion Publishing, San Diago, Cal, USA, ISBN 1-887314-02-4/

- “Как да се чувстваме добре”, от доктор Пааво Айрола, “Хелт Плъс Пъблишърс, Орегон, САЩ, ISBN #0-932090-03-6 /“How to Get Well” by Dr Paavo Airola. Health Plus Publishers, Oregon USA, ISBN #0-932090-03-6/.

- “Силата е вътре в теб”, от Луиз Хей, издателство “Спешълист Пъбликейшънс, Конкърд, Нови Южен Уелс, Австралия, ISBN 0 9588973 6 0 /“The Power is Within You” by Louise Hay, Specialist Publications, Concord, N.S.W. Australia. ISBN 0 9588973 6 0/

- “Това, което лекарите не ви казват”, от журналистката Лин Мактагърт, издател Харпър Колинс, ISBN 0 7225 3024 2 /“What Doctors Don’t Tell You” by journalist Lynne McTaggart, Publisher Harper Collins, ISBN 0 7225 3024 2/

- “Можете да победите СПИН с витамин С и хранителни вещества за стимулиране на имунната система”, от доктор Йън Брайтхорп, доктор по медицина, и Питър Фитцджералд, издадена от “Биосентърс Острейлиъ, ПиТиУай” Лтд, “Дъ бук принтър”, ISBN 0 7316 1087 3 /“You Can Knock Out Aids With Vitamin C and Immune Nutrients”, by Dr Ian Brighthorpe M.D. with Peter Fitzgerald, Published by Biocentres Australia Pty Ltd The Book Printer 18 Ripon Grove Elsternwick 3185 ISBN 0 7316 1087 3/.

- “Терапия на рака”, петдесет случая и лечението на рака чрез диетична терапия) от доктор Макс Гърсън, издадена от Института Гърсън, Бонита, Калифорния, ISBN 0-939236-00-1. В тази книга се разясняват кафеиновите клизми. /“А Cancer Therapy” (50 Cases and the cure of advanced cancer by diet therapy) by Dr Max Gerson. Explanation of caffeine enemas in this book. Published by the Gerson Institute, Bonita California. ISBN 0-939236-00-1/

- “Ти можеш да победиш рака”, от Йън Гоулър, издадена от Хил ъф Кънтент Пъблишинг, Мелбърн, Австралия /“You Can Conquer Cancer” by Ian Gauler. Hill of Content Publishing, Melbourne Australia/.

- “Ирисология, науката и практикуването й в медицината и леченията”, Бърнард Дженсън, Д.С., Н.Д., ISBN 0-99608360-6-3, 1982 година /“Iridology, The Science and Practice in the Healing Arts” Bernard Jensen, D.C, N.D. ISBN 0-99608360-6-3, 1982.
- “Анатомия на всички болести”, от Нормън Къзънс, ISBN 0-553-34365-3 /“Anatomy Of An Illness” by Norman Cousins. ISBN 0-553-34365-3/

Списък на медицинските случаи в книгата
Тина (Лимфатичен рак) – страница 18
Тревър (Стомашен тумор) - страница 26
Даян (Страх и проблеми с белите дробове) – страница 27
Даниел (Остра депресия) – страница 47
Бил (Пълно възстановяване от рак на тънките черва) – страница 52
Джанис (Преодоляване на нуждата от хистеректомия) – страница 54
Карл (Ремисия на ХИВ) – страница 55
Бети (Проблеми със съня и депресия) – страница 70
Норм (Депресия, хронична умора и кандида) – страница 71
Бебето на Тони (Стомашни проблеми и проблеми с поведението)–страница 74
Белинда (Ремисия на болестта celiac - болест на слънчевия сплит) – стр.75
Хелга (Сърдечно заболяване и проблеми с врата) – страница 84
Лио (Лимфома на Нон – Ходжкин) – страница 86

Страница 112
Мечтата ми е да основа програма за обучение на младежи в Австралия и в САЩ
Приходите от тази книга ще помогнат за основаването на програма, наречена “Младежко обучение”, предназначена да помогна на младите да откриват техните таланти и да получат насока в християнските идеали, за да получат помощ в жизнения си път и напредък.

Последна промяна ( Четвъртък, 21 Януари 2016 23:13 )