Вие сте тук:

Начало Статии ЧАЯТ ОТ ЯБЪЛКИ ПРЕДПАЗВА ОТ РАК БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

ЧАЯТ ОТ ЯБЪЛКИ ПРЕДПАЗВА ОТ РАК БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

„По една ябълка на ден  и бягай докторе от мен!".

Неслучайно старите хора са измислили тази поговорка. Отдавна е доказано, че ябълките са един от малкото плодове, които съдържат толкова много полезни за организма вещества.
За родина на ябълките се считат северозападните Хималаи. Тя се е консумирала от хората още в древни времена. За това свидетелстват останки от ябълки, които са намерени при разкопки на жилища, които се определя, че са съществували преди 5000 години.

Те са богати на витамини като А, В, С и Е. Освен това съдържат желязо, мед, манган, калий и натрий. Едновременно с това ябълките имат само 70-100 калории, но успешно могат да заменят шоколада и да задоволят нуждите на организма от захар. Те съдържат и значително количество феноли, които регулират нивата на холестерола, като намаляват лошия и повишават добрия.

Според традиционната китайска медицина ябълките са сладко-кисели на вкус. Те въздействат върху меридианите на далака и белите дробове. Ябълките помагат за секрецията на течностите в организма и утоляват жаждата, успокояват и помагат при възпаления, полезни са за белите дробове и далака, подобряват апетита, справят се с диарията и запека, зареждат с енергия, подобряват храносмилането, помагат при махмурлук, утоляват жаждата, понижават кръвното налягане.

ЧАША ЧАЙ ОТ ЯБЪЛКИ ВСЕКИ ДЕН СЪЩО Е ДОБЪР ВАРИАНТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ ПОЛЕЗНИТЕ ЗА ОРГАНИЗМА СВОЙСТВА НА ЯБЪЛКИТЕ И ДА СЕ СТОПЛИМ В СТУДЕНИТЕ ЗИМНИ ДНИ.

Продукти:
1 л вода за варене, 1 средно голяма ябълка, карамфил и канела по желание, мед на вкус.
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври. Измийте, изчистете семките и нарежете ябълката, но не я белете. Добавете парчетата към врящата вода и оставете 5-7 минути. След това добавете канелата и карамфила. Оставете да врат още 5-10 минути. Прецедете чая в кана. Добавете мед и разбъркайте.

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗЕН ЧАЯ ОТ ЯБЪЛКИ?
Редовната консумация на чай от ябълки:
- подсилва имунната система;
- облекчава артрита и някои възпалителни процеси;
- предпазва от някои видове рак като този на белите дробове, дебелото черво и простатата;
- бори се с високите нива на холестерола;
- увеличава количеството кислород в организма и го поддържа здрав и активен

http://bulgarian.cri.cn/