Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции Интервю с бивш създател на ваксини - Джон Раппопорт

Интервю с бивш създател на ваксини - Джон Раппопорт

Д-р Марк Рендъл е псевдоним на изследовател на ваксини, дълги години работил в лабораториите на големите фармацевтични компании и правителствения Национален Институт по здравето. Марк се е уволнил през последните десет години. По неговите думи, той изпитал омерзение от това, което е открил за ваксините. Както знаете, от началото на излизането на моите «Безлъжливиновини» («Nomorefakenews») аз се боря срещу ненаучните и опасни твърдения относно безопасността и ефективността на ваксините. Марк е един от моите източници на информация. Той не е голям любител на говоренето, даже под прикритието на своята анонимност, но в светлината на последните опити да се направи ваксинирането задължително, той реши да наруши мълчанието си. Той живее комфортно от пенсията си, но както и много от моите източници на информация, е започнал да се отнася осъзнато към това, което е правил по-рано. Марк прекрасно е осведомен за размаха на дейността на медицинския картел и неговите планове за депопулация, контрол над умовете и общо отслабване здравето на населението. Въпрос: Някога Вие сте били уверен, че ваксините са символ на прогресивната медицина.
Отговор: Да. Аз помагах в разработката на няколко. Няма да кажа какви именно.
– Защо?
– Искам да остана инкогнито.
Значи, Вие считате, че може да имате проблеми, ако се разкриете?
– Предполагам, че ще изгубя пенсията си.
– На какво основание?
– Това няма значение. Тези хора имат възможност да ви създадат неприятности, ако сте били някога член на клуба. Познавам няколко души, които са следени и безпокоени.
– Кой е правил това?
– ФБР.
– Наистина?
– Без съмнение. ФБР просто използва и различни предлози. Може да бъде привлечено и Данъчно управление.
– Не е ли прекалено много за свободата на словото?
– Аз бях част от «вътрешния кръг». Ако сега започна да назовавам имена и да обвинявам отделни изследователи, ще имам немалко проблеми.
– Какво стои зад тези опити да Ви се създадат неприятности?
– Ваксините са последната линия на отбраната на съвременната медицина. Ваксините са най-висшият израз на «великолепието» на съвременната медицина.
– Вие считате, че на хората трябва да бъде предоставено правото на избор да се ваксинират или не?
– На политическо ниво – да. На научно ниво – хората трябва да имат информация, за да могат да направят правилния избор. Лесно е да се каже: «Избор – това е добре». Но ако цялата атмосфера е пропита от лъжа, как можете да избирате? Ако начело на Управлението по контрол на хранителните продукти и лекарствата (FDA) стояха порядъчни хора, ваксините не биха били разрешени. Тях щяха да ги изследват в детайли.
– Има историци на медицината, които твърдят, че общото снижаване на заболеваемостта не е резултат от ваксинирането.
– Знам. Дълго време не обръщах внимание на тези изследвания.
– Защо?
– Страхувах се от това, което мога да открия. Аз бях в бизнеса с ваксини. Стандартът на живота ми зависеше от продължаването на тази работа.
– А после?
– Аз сам изследвах тази тема.
– И до какви изводи стигнахте?
– Снижаването на нивото на заболеваемост е благодарение на подобряването на жизнените условия.
– Какви условия?
– Повече чиста вода. Подобрена канализационна система. Храна. Пресни продукти от селското стопанство. Намаляване на бедността. Микробите могат да бъдат навсякъде, но ако сте здрави, няма да се заразите лесно.
– Какво почувствахте, когато завършихте изследванията си?
– Отчаяние. Разбрах, че съм работил в областта на концентрираната лъжа.
Има ли ваксини, които са по-опасни от други?
– Да. DPT (АКДС), например. MMR (комбинирана ваксина против дребна шарка, заушка и шарка (рубеола). Освен това, някои серии от едни и същи ваксини могат да бъдат по-опасни. Безпокои ме, че всички ваксини са опасни.
– Защо?
– По няколко причини. Те въвличат човешкия организъм в процес, целта на който е подриване на имунната система. Те на практика могат да предизвикат тази болест, срещу която са предназначени да ни защитават. Те могат да предизвикат други болести, различни от тези, които трябва да предотвратят.
Защо ни показват статистика, според която ваксините били изключително успешни в ликвидацията на болести?
Защо? За да се създава илюзията, че ваксините са полезни. Ако ваксините потушават видимите симптоми на такива болести като дребна шарка, всеки може да реши, че ваксинирането е било успешно. Но под това прикритие ваксината може да повреди самата имунна система. А ако тя предизвика друга болест – менингит например, този факт не се забелязва, тъй като никой не вярва, че това е могла да направи ваксината. Връзката просто се игнорира.
Съобщиха, че ваксините са ликвидирали едра шарка в Англия.
– Да. Но когато проучвате достъпната статистика, пред вас се появява друга картина.
– Каква?
– Имаше градове в Англия, където неваксинираните не заболяваха от едра шарка. Имаше градове, където ваксинираното население преживя епидемията от едра шарка. А заболеваемостта от едра шарка вече беше снижена до въвеждането на ваксинирането.
Така че Вие твърдите, че са ни лъгали?
– Именно това твърдя. Историята нагласиха така, за да убедят хората, че ваксините неизменно са ефективни и безопасни.
Вие сте работили в лаборатории. Какво ще кажете за чистотата там?
– Хората считат, че тези производствени лаборатории са най-чистото място на света. Това не е истина. Заразявания се случват постоянно. «Строителен боклук» постоянно попада във ваксините.
Например, маймунският вирус SV-40, промъкнал се в полиоваксината.
– Да, така беше. Но не това имам предвид. Вирусът SV-40 попадна във ваксината, защото бяха използвани маймунски бъбреци. Говоря за друго. За действителните лабораторни условия. За грешките. За немарливостта. SV-40, който по-късно беше забелязан в раковите тумори – това е, което бих нарекъл структурен проблем. Това беше възприета част от производствения процес. Ако вие използвате маймунски бъбреци, отваряте вратата за неизвестните причинители, намиращи се в тях.
Добре, дайте за минута да се дистанцираме от разликите между видовете замърсяващи вещества. Какви вещества откривахте през годините на Вашата работа в лабораториите?
– Ще Ви дам примери за това, което намирах аз и какво намираха моите колеги. Във ваксината срещу дребна шарка «Римавекс» ние намерихме различни пилешки вируси. В полиоваксината намерихме акантамеба, която наричат «амеба, изяждаща мозъка». Маймунски цитомегаловирус в тази същата полиоваксина. Пенлив маймунски вирус в ротавирусната ваксина. Вирус на птичия рак във ваксината MMR. Различни микроорганизми във ваксината срещу сибирска язва. Аз открих потенциално опасни инхибитори от ферменти в няколко ваксини. Вируси от патици, кучета, зайци във ваксина срещу шарка. Пестивирус във ваксината MMR. И това е само една част от откритията ни.
– Искам да разбера. Всички тези замърсяващи вещества нямат отношения към самите ваксини.
– Вярно е. И невъзможно е да се определи вредата, която те могат да причинят, тъй като никакви изследвания в тази насока не се правят или почти не се правят. Това е рулетка. Рискувате вие. За болшинството от хората е неизвестно, че някои полиоваксини, аденовирусните ваксини, ваксината против шарка и ваксината против хепатит А се произвеждат от тъканите на абортирали човешки плодове. Аз разбрах: това, което от време на време откривах и считах за бактериални фрагменти, в действителност са могли да бъдат части от ембрионални тъкани. Когато търсите замърсяващи вещества във ваксините, сред целия откриван материал вие просто се изгубвате. Вие знаете, че това не трябва да бъде там, но какво е то, нямате и представа. Намирах нещо, което считах за дребни фрагменти от човешки косъм или човешка слуз. Откривах това, което може само да се определи като «чужд белтък» и което, на практика, може да бъде какво ли не.
Камбаните звънят навсякъде.
– И как мислите, че се чувствах? Да не забравяме, че целият този материал директно попада в кръвта, преминавайки през обичайните имунни прегради.
Как бяха приети Вашите находки?
– Като правило слушах: «Не се безпокой, с това нищо не може да се направи». Създавайки ваксини, ние използваме различни животински тъкани и те са източници на замърсяващи вещества. Естествено, не споменавам тук такива стандартни химикали като живак, формалдехид и алуминий, които целенасочено се използват във ваксините.
– Това е потресаващо.
– Да. А отбелязвам тук само част от замърсяващите биологически вещества. Кой знае колко са още? Ние не знаем за тях, защото не ги търсим. Ако тъкани, например, от птици, се използват за производството на ваксини, колко възможни причинители могат да попаднат във ваксината? Ние не знаем. Ние не знаем какво може да бъде това и как може да повлияе на хората.
– А освен чистотата?
– Съществува погрешна изходна представа за ваксините. Че те по сложни пътища стимулират имунната система за създаване на условия за имунитет към болестта. Това е лъжлива предпоставка. Ваксината е предназначена за «производство» на антитела за защита от болестта. Но имунната система е много по-сложна и заплетена от антитела и отнасящите се към тях «клетки-убийци».
– Тоест имунната система е…
– В действителност целия организъм. И съзнанието. Всичко това можете да наричате имунна система. Затова в разгара на епидемия вие намирате хора, оставащи здрави.
– Важно е нивото на здравето.
– Не просто важно. Жизнено важно.
– Как се изопачава статистиката?
– За това има много начини. Например, 25 души, ваксинирани срещу хепатит В, заболяват от тази болест. Хепатит В е заболяване на черния дроб. Но причините за заболяването на черния дроб не са малко. Вие можете да измените диагнозата. По такъв начин, замаскирате корените на болестта.
– И така правят?
– През цялото време. Това ТРЯБВА да се прави, ако лекарят автоматически решава, че лицата, получили ваксина, НЕ заболяват от болестта, от която се предполага, че са защитени. Именно така мислят лекарите. Виждате ли, това е кръгово мислене. Затворена система. Тя не може да допуска грешки. Ако човек, ваксиниран срещу хепатит, заболее от хепатит, автоматически се предполага, че неговата болест няма нищо общо с хепатита.
За годините на Вашата работа във ваксиниращия истеблишмънт, колко лекари, допускащи, че ваксините са проблем, видяхте?
– Нито един. Няколко души по частен път ме питаха за това, което правят. Но те никога не са изказвали своите съмнения публично, в това число и в своите компании.
Кое стана повратна точка за Вас?
– Имах приятел, чието дете почина след ваксиниране с DPT.
– Вие изследвахте ли този случай?
– Да, неофициално. Открих, че преди ваксинирането детето е било напълно здраво. Никаква друга причина за смъртта му, освен ваксинирането, нямаше. Така започнаха съмненията ми. Разбира се, искаше ми се да вярвам, че детето е получило неудачна ваксина от неудачна серия. Но когато продължих проучването на този случай, разбрах, че нищо подобно в конкретния случай не е имало. Бях въвлечен в кръговрат от съмнения, които с времето ставаха все повече. Изследванията ми продължиха. За разлика от това, което мислех по-рано, установих, че ваксините научно не се изучават.
– Какво имате предвид?
– Например, не се правят дългосрочни изследвания на ваксините. Не се проследяват щателно последствията от тях. Защо? Защото, както вече казах, се счита, че ваксините не могат да причинят вреда. А след като е така, защо още да ги проверяваме? А има и определение за реакцията на ваксината, така че всички възможни неприятности трябва да преминат скоро след слагането на ваксината. Но това е безсмислица.
– Защо безсмислица?
– Защото ваксината, несъмнено, действа в организма дълго време след като е била направена. Реакцията може да бъде постепенна. Влошаването може да бъде постепенно. С времето могат да се развият неврологични проблеми. Това протича по различен начин в различните условия, даже съгласно приетия сега анализ. Но защо същото да не може да стане в случай с ваксиниране? Ако химическото отравяне може да бъде постепенно, защо същото да не може да бъде с ваксините, които съдържат живак?
И това е, което Вие открихте?
– Да. През по-голямата част от времето вие се занимавате с корелации. Това не е най-доброто решение. Но ако имате 500 родители и установите, че върху нервната система на децата им е нанесена вреда, това е достатъчно, за да започнете най-внимателно изучаване на въпроса.
– И това достатъчно ли е?
– Не. Никога. Но разбирате веднага за какво става дума.
– За какво именно?
– Хората, занимаващи се с изследвания, на практика нямат интерес от проучването на фактите. Те твърдят, че ваксините са безопасни. По такъв начин, когато изследват темата, те неизменно стигат до пълната им реабилитация. Те казват: «Ваксините са безопасни». Но на какво се основава това твърдение? На определения и идеи, които автоматично отхвърлят всяко осъждане на ваксините.
Има немалко примери за провали на кампании за ваксиниране. Когато хората заболяват от болести, срещу които са ги ваксинирали.
– Да, такива примери са много. И тези свидетелства просто се игнорират. Не им обръщат внимание. Експертите казват, ако изобщо някога казват нещо, че това са отделни случаи, а като цяло ваксините са доказали своята безопасност. Но ако вие разгледате всички тези кампании с болестите и причинените вреди, вие ще видите, че това НЕ са отделни случаи.
Някога обсъждали ли сте това, за което говорим, с Ваши колеги, с които сте работили заедно в истеблишмънта на ваксините?
– Да.
– И какво?
– Няколко пъти настояха да си държа езика зад зъбите. Разясниха ми, че трябва да се върна на работа и да забравя за своите опасения. Няколко пъти споделих за своите лоши предчувствия относно ваксините. Колеги започнаха да ме избягват. Те чувстваха, че могат да бъдат обвинени в съучастие. В края на краищата, започнах да се държа “добре”. И се убедих, че повече нямам проблеми.
Ако ваксините действително са вредни, защо ги използват?
Преди всичко, тук няма никакво «ако». Те причиняват вреда. Трудно е да се каже защо те вредят там, където не би трябвало да вредят. Трябва да се направи съответните изследвания, но никой не ги прави.Изследователят трябва да се опита да създаде някаква карта, схема, точно показваща какво правят ваксините от момента на проникване в организма. Такова изследване до сега не е правено. Що се отнася до това защо ги използват, можем да прекараме тук два дни в дискусия по темата.Както Вие нееднократно сте говорили, различните хора на различните нива на системата имат свои собствени мотиви. Пари, страх от загуба на работата, престиж, награди, издигане в службата, лъжлив идеализъм, инертни навици и така нататък.
Но на най-високото ниво на този медицински картел ваксините се ценят най-много, защото те отслабват имунната система. Разбирам, че е трудно да се повярва, но това е истината.
На висшето ниво на медицинския картел не се стремят да помогнат на хората, а само да им нанесат вреда, да ги отслабят. Да ги убият.Веднъж имах дълъг разговор с високопоставено лице в една от африканските страни. Той ми каза, че знае за това. Той каза, че Световната здравна организация е в предната редица в борбата за депопулация.
Съществува, да го наречем така, нелегално движение в Африка, в което държавните чиновници искрено се стремят да променят участта на бедните. Мрежата от тези хора знае какво става. Те знаят, че ваксините са се използвали и се използват за разрушаване на техните държави, че така тези страни ги подготвят за завоюване от силите на глобализма. Имах възможност да поговоря с хората от тази мрежа.
– Тао Мбеки, президентът на ЮАР, знае ли за това?
Бих казал: частично. Може би той не е убеден напълно, но е на пътя към голямата истина. Той вече знае, че ХИВ е измислица. Че средствата срещу СПИН са отрови, разрушаващи имунната система. Но и знае, че ако в една или друга форма се изкаже относно ваксините, ще го заклеймят като луд. Той има достатъчно проблеми и заради позицията си за СПИН.
– А тази мрежа, за която говорите?
– Събрало се е огромно количество информация за ваксините. Въпросът е само каква стратегия ще е най-ефективна. Това е най-големият проблем за тези хора.
– А в развитите страни?
– Медицинският картел ги държи в мъртва хватка, но тя отслабва. Главно защото хората имат свобода в избора на лекарства. Но ако обсъждането на въпроса за свободата на избора (да се приемат или отхвърлят лекарства) дойде на дневен ред, то готвещите се мерки по задължителното ваксиниране срещу причинителите, използвани в биологичните оръжия, ще бъдат приети. Сега е много важно време.
– Шумът около ваксината за хепатит В може да бъде нагледен пример.
– Да, аз също мисля така. Да се заяви, че бебетата трябва да се ваксинират и веднага, даже без вземане на дъх, да се каже, че с хепатит В се заразяват в резултат на полови контакти и съвместно използване на една игла, е върхът на нелепостта. Медицинските власти се опитват да се оправдаят с това, че годишно 20 000 деца в САЩ се заразяват с хепатит В «по неизяснени причини» и затова всяко дете трябва да се ваксинира. Поставям под съмнение тази цифра и изследванията, които я обосновават.
Ендрю Уейкфилд, английски лекар, установил връзката между ваксината MMR и аутизма, беше неотдавна уволнен от лондонската болница, където работеше.
– Да. Уейкфилд ни оказа огромна услуга. Данните му са просто зашеметяващи. Предполагам знаете, че жената на Тони Блеър се увлича от нетрадиционната медицина. Вероятно по тази причина детето им не беше ваксинирано с MMR. Блеър наскоро заобиколи този въпрос в интервю за пресата уж поради желанието му да се предпази от намеса в «личния му и семеен живот». Така или иначе, но предполагам, че жена му са я заставили да замълчи. Мисля, че ако й бяха дали шанс да се аргументира, тя би го направила, най-малко, в подкрепа на тези семейства, които са потвърдили, че върху децата им е нанесена тежка вреда от ваксината MMR.
Британските репортери трябва да стигнат до нея.
Те се опитват. Но считам, че тя се е разбрала с мъжа си да мълчат. А би направила добро дело, ако наруши обещанието си. Имам информация, че върху нея се упражнява натиск, и не само от страна на съпруга й. Нивото й е такова, че се намесват MI-6 и службите на британското национално здравеопазване. Тук става въпрос за националната безопасност.
Да, това е национална безопасност, както определяте същността на медицинския картел.
– Това е глобална безопасност. Картелът работи във всяка страна. Той ревностно охранява светостта на ваксините. Да се поставят под съмнение ваксините – това е, например, същото, ако епископ от Ватикана постави под съмнение светостта на причастието в католическата църква.
Известно ми е, че един холивудски актьор е заявил, че ако не даде да му направят ваксина, това ще означава край на кариерата му.
– Холивуд е тясно свързан с медицинския картел. Има много причини, но главната е, че всяко изказване на знаменит актьор привлича вниманието на огромна публика. През 1992 г. бях на демонстрация срещу Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата в центъра на Лос Анджелис. Един или двама актьора се изказаха срещу Управлението. От онова време ще са ви нужни много сили, за да намерите актьор, който по един или друг начин да се изкаже против медицинския картел.
Какви са настроенията в Националния институт по здравето (NIH)?
– Конкуренция за изследователските грантове. Последното, за което мислят, е промяна на статуквото. Те изцяло са в своята вътрешна война за пари. Не им трябват други проблеми. Това е много изолирана система. Тя почива на идеята, че като цяло съвременната медицина е успешна по всички линии. Да се допусне наличие на системен проблем, в която и да е нейна област, означава да се постави под съмнение цялото предприятие.Затова разбирате, че Националният институт по здравето е последният, който мисли за демонстрации. Но ако 5 000 души поискат сметка за действителната ефективност на изследователските системи, поискат да се изясни какво в действителност получава обществото от милиардите долари, отлитащи като дим през комина на тези организации, може и нещо да се промени. Ако има демонстрации – може и нещо да започне да се променя. Изследователи, макар и няколко, ще започнат да проучват информацията.
– Добра идея.
– Хората са длъжни да стоят близо до зданията, колкото им позволява това полицията. Хора в делови дрехи, в спортни дрехи, майки с деца. Богати хора. Бедни хора. Всички слоеве от населението.
А какво бихте казали по повод на комбинираната разрушителна сила от няколко ваксини, които получават децата в наши дни?
– Това е карикатура и престъпление едновременно. Не е имало и няма никакви действителни изследвания, още повече задълбочени. Но истината е, че ваксините не са безопасни. Следователно, потенциалната опасност нараства, когато правите много ваксини за кратък период от време.
Тогава у нас е есенният сезон на грипните епидемии.
Да. Като че ли само през есента се придвижват микроби от Азия. Но обществото това леко го преглъща. Ако се разболеем през април, това е простуда. Ако е през октомври – е грип.
Вие съжалявате ли, че през всички тези години сте работили в областта на ваксините?
– Да. Но след това интервю по-малко. Освен това, действам и по други пътища. Давам информация на хората, които, според мен, могат добре да я използват.
– Какво трябва да разбере обществото?
– Че доказателствата за ефективността и безопасността на ваксините са поръчани от същите хора, които ги произвеждат и продават. Поръчани не на мен и не на Вас. А за доказателства са нужни добре организирани изследвания. Допълнителни данни. Вие трябва да говорите с майките и да обръщате внимание на това, което казват за децата си и да знаете какво се е случило с тях след ваксинирането. Всичко това е нужно. Но то не се върши.
За да се преодолее объркването, повторете, ако обичате, още веднъж какви болести, какви проблеми могат да доведат ваксините.
– Ние говорим за два вида възможни последствия от ваксините. В единия случай, ваксинираният заболява от тази болест, от която трябва да го защити ваксината, тъй като във ваксината има някакъв фактор на самата болест. В другия случай, у ваксинирания не се развива ТАЗИ болест, но затова пък веднага или след известно време се развива друго заболяване, предизвикано от ваксината. Това може да бъде аутизъм или друга болест, например менингит. Детето може да стане дори умствено изостанало.
Има ли възможност да се сравни относителната честота на тези последствия?
– Не. Толкова са малко допълнителните сведения. Ние можем само да се досещаме. Ако вие попитате сред 100 000 деца, ваксинирани срещу дребна шарка, колко заболяват от нея, а колко от други болести, свързани с ваксината, отговор няма.
Ето какво казвам. Ваксините са предразсъдък. Хранят ни с истории, предназначени да вкоренят този предразсъдък. Но по опита на много кампании за ваксиниране откриваме истории, представящи ни много тревожна картина. На хората се нанася вреда. Тя се чувства, тя може да се задълбочава, тя може да доведе до смърт.
Тази вреда НЕ се ограничава с няколкото случая, както се опитват да ни уверят. В САЩ има групи от майки, заявяващи за аутизма и неговата връзка с детските ваксини. Те се изказват на събрания. Всъщност те се опитват да запълнят вакуума, създаден от изследователите и лекарите, обърнали гръб на проблема.
Да вземем, да речем, здраво дете от Бостън, добре хранещо се, занимаващо се всеки ден със спорт, обичано от родителите си, което не е ваксинирано срещу дребна шарка – какво ще е здравето му в сравнение със средностатистическото дете от същия Бостън, лошо хранещо се и прекарващо пет часа пред телевизора, но което е ваксинирано срещу дребна шарка?
– Естествено, трябва да се вземат предвид много фактори, но здраво ще бъде, по-скоро, първото дете. Ако то се разболее от дребна шарка на 9 години, шансовете да понесе болестта са много по-големи от второто дете.
– Колко дълго действат ваксините?
– Много дълго. Над десет години.
Ако погледнете назад, можете ли да посочите поне един довод в полза на ваксинирането?
– Не, не мога да посоча нито един. Ако сега имах дете, последното, което бих позволил, е то да бъде ваксинирано. Ако е нужно, бих се преместил в друг щат. Бих си сменил фамилията. Бих изчезнал заедно с цялото си семейство. Но едва ли щеше да се наложи. Има пътища как изящно да се заобиколи системата, само трябва да се познават. Може да заявите за своите религиозни или философски възгледи и на това основание да бъдете освободен от ваксиниране. Това се позволява във всички щати.
А децата навсякъде биват ваксинирани и, струва ни се, са напълно здрави.
– Много важен е акцентът върху «струва ни се». А какво да кажем за всички тези деца, които не са способни на концентрация в училище? А за децата, страдащи от изблици на ярост? А за децата, които са неспособни да използват всичките си умствени способности? Знам немалко причини за всичко това, но ваксините са главната. Не бих рискувал. Не виждам причини да се рискува. Ако трябва да бъда честен, не виждам и причини да се позволява на правителството да решава вместо нас. Словосъчетанието «правителствена медицина», по моя опит, често противоречи само на себе си. Или едното, или другото, но не заедно.
– Нека всеки да решава сам.
– Да. Разрешете на този, който иска да се ваксинира, да го направи. Разрешете на тези, които не искат да се ваксинират, да се откажат. Но както вече казах по-рано, няма възможност да се избира там, където няма нищо друго, освен лъжа. И тъй като работата се отнася до деца, решенията вземат техните родители. Тези родители се нуждаят от солидна доза истина. Какво да кажем за онова дете, починало от ваксината DPT? Каква информация са получили неговите родители? Тя е била добре филтрирана. Не е била истинска информация.
Представителите на медицинските кръгове в унисон с пресата плашат родителите с ужаси, които ще се случат, ако децата им не бъдат ваксинирани.
– Те се опитват да представят отказа от ваксиниране като престъпление. Те го приравняват към лошото изпълнение на родителските задължения. Да противостои на това може само информацията. Борбата с властите никога не е безопасна. И само вие можете да решите ще се ваксинирате или не.

превод: Георги Ангелов
http://vhod.awardspace.com/news.php?lng=bg

Последна промяна ( Неделя, 11 Юли 2010 09:36 )