Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Влиянието на Слънчевата Енергия

Слънцето съставлява извор от жива енергия за цялата слънчева система. По отношение на Земята енергията на Слънцето е положителна. Тя се развива в положително и в отрицателно електричество и в положителен и в отрицателен магнетизъм. Земната енергия по отношение на Слънцето е отрицателна (Земята има и двата вида енергии, но предимно е отрицателна; и Слънцето има и двата вида енергии, но предимно е положително).

продължава> Последна промяна ( Петък, 25 Март 2011 23:18 )
 
Малка книга за здравето - 2-РА ЧАСТ

хлъзгането, изправянето на ръката и оставянето й върху другата трябва да стават без прекъсване. Природата не обича прекъсванията. Като правите упражнението ту с дясната, ту с лявата ръка, вие се поляризирате.

продължава>
 
Малка книга за здравето - 1-ВА ЧАСТ

1. Човешкото тяло
Тялото на човека е резултат на Божествената енергия. Тя е създала сегашния човешки организъм. Човек има 12 тела, но засега функционират само четири: физическото, на сърцето (чувствата), третото - на ума, и четвъртото - на разумния, на причинния свят. Другите осем тела са в зачатъчно състояние. За в бъдеще те ще се проявят. Като влезете в духовния свят, ще се проявят още четири, а като влезете в Божествения свят, ще се развият и останалите четири.

продължава>
 
Синя жлъчка (цикория) — Cichoriimi intybus L

ЦИКОРИЙ ОБЫКНОВЕННЫЙ

Описание.
Многогодишно тревисто растение с месест вретеновиден корен.Стъблата са ръбести, изправени, 30 —120 см високи. При основните листа са събрани в розетка и са неправилно вълновидно пересто изрязани на триъгълни дялове, а стъбловите са ланцетни, полустъблообхващащи. Цветните кошнички са единични или по няколко заедно, с къси дръжки или почти приседнали в пазвите на сгъбловиге листа. Обвивката на цветните кошнички е от два кръга листчета. Всички цветове са езичести, светлосини, рядко бели или розови. Плодът е с 5 неясни ребра и коронка от 1—2 реда къси люспици. Всички части на растението са с млечен сок. Цъфти от юни до октомври.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Юни 2012 10:00 )
 
Баид — яйца

КАНОН ВРАЧЕБНОЙ НАУКИ» -Съветите на АВИЦЕНА

Гениальный труд Абу Али ибн Сина (Авиценна) "Канон врачебной науки" (канон будущих властелинов) величайший по значению и содержанию памятник культуры, написанный в 1012-1024 годах.
Этот колоссальный свод медицинских знаний не потерял своей актуальности и в настоящее время.

СУЩНОСТЬ.
[Яйца] известны

продължава> Последна промяна ( Петък, 14 Декември 2012 10:34 )
 
Лопух большой - Arctium lappa L/Репей/

Описание.
Двегодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън в бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено.
Долните листа са едри, целокрайни, яйцевидно заоблени, с нарядко разположени власинки и с дълги плътни дръжки. Листата по стъблото са последователни, по-дребни. Цветните кошнички са по-едри, топчести, червеновиолетови, разположени на върха на стъблото в щитовидно съцветие. Цветовете са двуполови с тръбесто венче. Обвивките листчета на кошничките са зелени, на върха си кукесто завити. Плодовете са лекосплеснати. Цъфти през лятото.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 14 Февруари 2013 18:28 )
 
Лечебные свойства пчелиного яда

Лечение пчелиным ядом насколько старо, настолько и ново. Из истории известно, что в античной медицине Гиппократ (460—377 до н.э.), Цельзиус (1 в. до н.э.) и Галей (131—201 г.) рекомендовали лечение пчелиным ядом.

продължава>
 
Зеле

КАПУСТА

Лечение с прясно зеле

Обикновеното зеле се прилага в народната медицина под различни форми. Използват се главно листата и сокът, но също с успех се прилагат семената и корените. В сока от зелеви листа се намира витамин U, който защитава лигавиците на стомаха и дванадесетопръстника и помага срещу възпалението и разязвяването. Същият витамин, приложен непосредствено върху кожата, подобрява кръвообращението и намалява болката при увреждания на кожата. Затова със зелеви листа се налагат натъртвания и насинявания. В зелевите листа има и фолиева киселина - витамин, който е нужен при анемии и продължителен стрес.

Зеле
то е богато и с полезни микроелементи - фосфор, цинк и магнезий, които подпомагат възстановяването след изтощителни болести. За да се приготви сок листата трябва да се очистят от пръстта и евентуалните яйца от паразити. Най-добре е да се откъснат от кочана, да се измият и да се натопят в дълбока тенджера с гореща вода, в която се разтворени 3 - 4 лъжици обикновена сол. След като постоят 15 -20 минути, се измиват обилно с течаща вода. Така евентуалните яйца от паразити, които са полепнали по листата, се отлепват и се измиват с водата. Понеже зелето е сух зеленчук, при прекарването през сокоизстисквачка може да се добавя по малко вода.

продължава> Последна промяна ( Петък, 19 Април 2013 18:33 )
 
Чудотворната хума

Хумата лекува: рак, тумори, черен дроб, сърце, очи, уши, зъби, бели дробове, полови органи, кости, паралич и много други болести. Лечението с глина е един от естествените методи за лечение. Методите за естествено лечение са много близки до тези, които още през VI в.пр.н.е. е описал бащата на медицината Хипократ.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 01 Декември 2010 13:10 )
 
Вода – натуральное лекарство от ожирения, рака, депрессии-4та част

ГЛАВА 7
ГОРМОНЫ СТРЕССА И ОБЕЗВОЖИВАНИЕ

Обезвоживанием называется состояние нехватки пригодной для использования воды, необходимой для выполнения новых метаболических функций в химических процессах, которые не прекращаются ни на секунду в течение всей вашей жизни. Вода, которая не участвует в бессчетном количестве других процессов и занимается расщеплением белков, крахмала и жиров, принимает активное участие в подготовке химических процессов, намеченных организмом на ближайшее будущее. Ваш сознательный разум может этого не замечать, но недостаточное поступление воды в активно функционирующий организм вызывает сильный стресс и гормональную реакцию, которая включает усиленную секрецию вазопрессина, эндорфинов, пролактина и фактора высвобождения кортизона, а также активизацию ренин-ангиотензинной системы.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 24 Март 2013 14:15 )
 


Страница 30 от 42