Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Житни режими. Правилно отношение.

Животните не страдат от диабет, защото ядат просто, естествено” - казва Учителят.

продължава>
 
Билките – храна и лекарство

Използването на билките за лечение на различни заболявания датира от древността. В процеса на добиване на продукти за изхранване човекът открива, че някои билки изменят в благоприятна насока протичането на болестите. Постепенно опитът и знанията за лечебните растения се обогатява, като едни билки се възприемат като полезни за човека, други като ненужни, а трети като вредни. За съжаление днес билкотерапията все още се подценява като възможност за лечение на някои заболявания. Не трябва да забравяме обаче, че едни от първите и ненадминати по своите качества лекарства са получени от билки. Дрогата получена от лудото биле ни предостави алкалоидите атропин, хиосциамин и скополамин.

продължава> Последна промяна ( Събота, 02 Февруари 2013 14:03 )
 
Johanna Budwig - ЧУДОТВОРНИЯТ ЛЕН

Когда еще в 50х прошлого века годах немецкий биохимик Йоханна Будвиг (Johanna Budwig) предоставила правительству обширный доклад о многостороннем патогенном воздействии транс - жирных кислот на здоровье бюргеров, Бундестаг принял было предварительное решение о закрытии этого несомненно вредного для народного здоровья производства.

продължава> Последна промяна ( Петък, 03 Април 2015 11:25 )
 
Лечебен глад - петър димков

лечебното гладуване и описание на съпътсващите процедури!

продължава>
 
Човек диша не само чрез белия дроб

Ето защо, важно условие за правилното дишане е щото кожните пори да бъдат отворени. Това се постига не само чрез постоянни обливни бани (лятно време може това да става всеки ден със слънчева вода към обяд), но и чрез пиене на гореща вода.

продължава> Последна промяна ( Петък, 01 Юни 2012 19:53 )
 
Малината - древният аспирин

Писмени сведения за малините, получаваме още от древногръцките писатели. В Западна Европа се е появила през шестнадесети век, но е получила широко разпространение, едва през деветнадесети век.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 26 Март 2013 19:14 )
 
Енциклопедия на билките

Подредени по азбучен ред

А

Алое - (aloe vera)

Описание:
Вечнозелено растение, с изправено, високо до 1,5 м стъбло. Листата са мечовидни, дебели, сочни, заострени към върха на стъблото. При стайни условия цъфти твърде рядко.

Разпространение:
У нас се отглежда като стайно декоративно или лечебно растение, понякога като оранжерийно.

Употребяема част:
Използват се листата, от чийто сок чрез сгъстяване и изсушаване се получава стъкловидна маса, наречена алое или сабур.
Действие:
Очистително, жлъчегонно, стимулиращо, противомикробно.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 06 Юни 2013 11:36 )
 
ЯНТАВИТ - янтърна /кехлибарена/ киселина

Съставките на ЯНТАВИТ са екологично безопасни продукти. ЯНТАВИТ е източник на янтарна киселина. Янтарната киселина участва в енергийната обмяна във всички тъкани на човешкия организъм, активира енергийната обмяна, подпомага приспособяването към отрицателното въздействие на околната среда, повишава устойчивостта на организма при кислороден глад и ефективността на имунната защита. Особено изразено е действието на янтарната киселина при неблагоприятни, екстремални условия и при възрастните хора и техните проблеми със здравето.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 02 Март 2011 15:50 )
 
Симптоматично лечение на температурните състояния при малкото дете

Препоръки на групата по Обща педиатрия към Френското педиатрично дружество.

Високата температура, определяна като повишена обща температура, е съставна част на първичния имунен отговор.
Съвсем естествено, организмът включва в действие всички механизми, които могат да помогнат за поддържането на тази повишена температура - метаболитни функции, вазоконстрикция.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 19 Ноември 2012 13:37 )
 
Дюля-коктейл от микроелементи и витамини

Дюля/АЙВА/Cydonia oblonga Mill/

Дюлята е един от най-старите известни овощни видове. За нейна родина се сочат земите в Кавказ, Северен Иран и Мала Азия. Малко хора знаят, че “ябълката на раздора”, която Парис, синът на троянския цар Приам, присъдил на Афродита като признание, че е най-красивата сред богините, всъщност била дюля (Cydonya oblonga). С това той си спечелил омразата на Атина и Хера, които поотделно също претендирали за титлата “Мис Олимп”. За благодарност Афродита го наградила с любовта на прекрасната Елена, заради което и започнала Троянската война.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 26 Март 2013 19:40 )
 


Страница 35 от 42