Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Биологичния калций-тайните на малката перла

От древни времена хората са намирали на бреговете на океана, а след това и в неговите дълбини черупки, в които заедно с мекотелото имало кръгли или овални перли. Те били твърди като камък и загадъчно проблясвали с седефен блясък. В началото хората използвали перлите като украшение, а по-късно опознали техните удивителни свойства. Оказало се, че перлата се състои от 90-95% соли на калция, а от 5 до 10% - от аминокиселини, също съвършено необходим за организма строителен материал.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 01 Декември 2010 13:21 )
 
ОДУВАНЧИК-Глухарче Taraxacum Officinale

Описание.
Многогодишно тревисто растение , високо до 30 см, чиято надземна част се състои от розетка от листа и цилиндрично, кухо стъбло, на върха на което се намира една цветна кошничка. Листат са с неправилно изрязана петура, с едри заострени дялове, насочени към дръжката. Цветната кошничка е съставена от жълти, езичести цветове.
Обвивката на кошничката е с три реда зелени листчета, като най-външните са извити надолу.
При лошо време и нощем кошничките се затварят. Плодът е елипсовиден, на върха с хвърчилка от дълги бели власинки. Растението развива късо коренище, което преминава в дебел месест корен, дълъг до 20 см. Цъфти от ранна пролет до есента.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 21 Март 2013 20:02 )
 
Да се науча да предизвиквам покълване на зърна и да отглеждам кълнове

ВЪВЕДЕНИЕ
Покълналото зърно и младите поници са забележителна здравословна храна. Благодарение на изключителната им виталност, богатство на витамини, минерали, олиго-елементи, аминокиселини, ензими и други активни биологични вещества, те регулират липсите, причинени от съвременното хранене, влошено от промишлената обработка. Въвеждайки, дори в минимални количества, покълналите семена и младите поници в нашето хранене, ние улесняваме съчетаването на съвременния начин на живот с поддържането на организма в добро здраве.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 15 Септември 2009 15:24 )
 
Яжте кестени срещу анемия и ревматизъм; Диви кестени при бронхит и кашлица

Уж знаем всичко за кестените, пък бързо откриваме, че непретенциозният плод несправедливо е подценяван. Правило ли ви е впечатление например, че кафявия деликатес е една от най-калоричните храни 200 кал на 100 г !

Знаете ли, че той е истински естествен резервоар на желязо, цинк, мед, фосфор, магнезий, калций и то във вида, в който тези елементи най-пълноценно се усвояват от човешкия организъм? И накрая подозирали ли сте, че твърдият кестен съдържа толкова витамин С в единица тегло, колкото има само в лимона.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 15 Май 2013 14:09 )
 
Билки и лечение - 313 рецепти за 101 болести

В този сборник с рецепти ще намерите уникални методи за лечение с билки, водни компреси, мед, зеленчукови и плодове отвари и др. Всички приложени методи за лечение са взети от словото на Учителя Петър Дънов и са предадени автентично.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 12 Март 2013 17:36 )
 
Природата лекува всичко-2-ра част

ЗВУЦИТЕ
Ние издаваме звуци още от първия миг след раждането си. Писъкът, с който се появява новороденото на този свят, разширява белите му дробове и известява, че се е появил нов жител на Земята. Освен плача, с който бебето ни предупреждава, че е гладно, жадно или има нужда от нещо, то често издава и звуци, сигнализиращи, че коремчето му се освобождава от газовете. Това ни радва, защото така разбираме, че новороденото усвоява лесно майчиното мляко. Същите звуци, „произведени" от възрастен човек, ние смятаме за неприлични. А те са сигнал за нарушение на киселинно-алкалния баланс и за някакъв проблем в стомашно-чревния тракт. Ако често ви се случва да се борите с въпросните не особено приятни звуци, най-добре е да прегледате основно менюто си, да се консултирате с лекар и да промените храненето си.

продължава>
 
Природата лекува всичко

Здравето е най-ценното нещо и зависи изцяло от нас самите. Мнозина разбират това твърде късно, но има и хора, които сами успяват да победят болестите и да доживеят до дълбока старост — бодри и силни. Макар да не съществува физическо безсмъртие, организмът може да бъде поддържан млад много дълго време. Като пример за това може да послужи Пол Брег, който благодарение на природо-съобразния начин на живот от неизлечимо болен се превръща в здрав човек с идеална сърдечна дейност.
Той разработва своя система на лечение, която освен здравословно хранене включва и интензивно движение и спорт. Пол Брег умира на 96-годишна възраст при злополука.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 26 Септември 2013 10:05 )
 
Люцерна (Medicago sativa)

Люцерната (Medicago sativa) е била използвана в народната медицина отпреди много години поради нейните ценни лечебни свойства. Люцерната е многогодишно бобово растение. Богато на протеин и минерални вещества.Съвременните научни изследвания доказват, че нейните листа и надземна част съдържат големи количества бета-каротин, витамин B, C, D, E и K, минерали - калий, желязо, калций и фосфор. Последните два минерала са важни за развитието на костната система и зъбите.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 18 Декември 2012 11:53 )
 
Витамин B

Витамин Б някои характеристики

продължава>
 
Древен метод на лечение с глина

Американски учени изследват ефикасността на френска глина, използвана от хиляди години за унищожаване на бактерия, която причинява различни заболявания, съобщи ЮПИ.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 14 Февруари 2013 17:52 )
 


Страница 34 от 42