Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО – бомба с витамини

СВЕКЛА

Пренесено е от Средиземноморието. За храна се използват кореноплодите и листата. Червеното цвекло може да бъде намерено на пазара целогодишно. То е не само много полезно и диетично (100 г съдържат само 44 калории), но е и изключително вкусно, когато е пикантно приготвено.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 07 Декември 2014 15:40 )
 
Таблица на новолунията и пълнолунията 2007 / 2008, 2009,2010

 

Таблица на новолунията 2007, 2008, 2009,2010

продължава> Последна промяна ( Събота, 23 Януари 2016 13:40 )
 
Сигналите на тялото за проблеми в здравето

Може би някои от вас са прочели статиите за теорията на Петте елемента и Ин-ян . Чрез тази теория китайците от древността си обясняват всичко съществуващо и случващо се, в т.ч. и заболяванията. Kосвено ще разгледаме тази теория, а по-точно сигналите , които тялото ни изпраща за да ни насочи, че някъде във функционирането на органите му е настъпил дисбаланс и трябва да се обърне навременно внимание на проблема.

продължава>
 
Начало на есента

Тази седмица в Китай, според традиционния селскостопански календар, се отбелязва края на най-големите летни горещини, които достигат пика си през периода на Големите горещници. От метереологична гледна точка, чак до средата на септември може да има отделни периоди на силни горещини, като те вече се наричат "есенни горещини", тъй като от 7-ми август започва сезонът "Лициу" 'Начало на есента'.

продължава>
 
Предпазване от качване на „ОГЪНЯ" в организма през лятото

Ще обърнем внимание на покачването на вътрешния „огън", което не означава прегряване на организма. Това покачване може да е както свързано, така и да се разграничава изцяло от горещото време и не трябва да се приема за задължително следствие от високите температури навън. Горещините могат само да се явят като катализатор на процеса на качване на огъня.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 17 Юни 2013 16:24 )
 
Лечебните свойства на меда

Пчелният мед не е регламентирано лекарствено средство, обаче хилядолетният опит на народната медицина, както и по-новите проучвания на съвременните клиницисти му отреждат място сред природните продукти с лечебно действие.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 11 Септември 2012 11:12 )
 
Лечебната техника – Гуаша

Когато настъпи постоянно студено време то може да предизвика различни неразположения в човешкото здраве. За лекуване на простудите и свързаните с тях симптоми, обикновените китайци използват една особена лечебна техника, наречена гуаша.
При гуаша се използва плоска, леко вдлъбната пластинка с закръглени ръбове, която е най-добре да бъде направена от кравешки рог или пък даже от нефрит, или пък най-обикновена метална лъжица или купичка. С помощта на прибора се драска по тялото на човека, най-вече в областта на гърба и врата. Тази техника се изпълнява както в клиниките и масажните центрове, така и в домашни условия.

продължава> Последна промяна ( Петък, 17 Юни 2011 12:25 )
 
Опасните хранителни добавки

В наше време често се говори за здравословно хранене, екологично чисти храни, и хората все по-често започнаха да внимават с какво се хранят. Знаем ли обаче наистина какво ядем? И какви са съставките на храните, които купуваме? И разбираме ли какво всъщност пише на етикета?

продължава> Последна промяна ( Петък, 30 Април 2010 08:30 )
 
Използването на мед в китай

В Китай от много древни времена насам съществува традиция за консумиране на мед. Още през династия Джоу VІІІ в.пр.н.е. медът и ларвите на диви пчели са били рядък деликатес, предназначен само за знатните хора. В поетичната антология "Книга на песните", събрала произведения от преди новата ера, се споменава за приготвянето на алкохол с мед. През династия Тан (618-907 г.) хората започват да си подаряват мед.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 13 Септември 2012 10:17 )
 
Чесънът ще спаси света!

Какво е чесънът - пogправка, билка или лекарство, култивирано още от древни времена в Южна Азия?

продължава> Последна промяна ( Петък, 01 Март 2013 18:19 )
 


Страница 38 от 42