Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Предпазване от качване на „ОГЪНЯ" в организма през лятото

Ще обърнем внимание на покачването на вътрешния „огън", което не означава прегряване на организма. Това покачване може да е както свързано, така и да се разграничава изцяло от горещото време и не трябва да се приема за задължително следствие от високите температури навън. Горещините могат само да се явят като катализатор на процеса на качване на огъня.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 17 Юни 2013 16:24 )
 
Лечебните свойства на меда

Пчелният мед не е регламентирано лекарствено средство, обаче хилядолетният опит на народната медицина, както и по-новите проучвания на съвременните клиницисти му отреждат място сред природните продукти с лечебно действие.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 11 Септември 2012 11:12 )
 
Лечебната техника – Гуаша

Когато настъпи постоянно студено време то може да предизвика различни неразположения в човешкото здраве. За лекуване на простудите и свързаните с тях симптоми, обикновените китайци използват една особена лечебна техника, наречена гуаша.
При гуаша се използва плоска, леко вдлъбната пластинка с закръглени ръбове, която е най-добре да бъде направена от кравешки рог или пък даже от нефрит, или пък най-обикновена метална лъжица или купичка. С помощта на прибора се драска по тялото на човека, най-вече в областта на гърба и врата. Тази техника се изпълнява както в клиниките и масажните центрове, така и в домашни условия.

продължава> Последна промяна ( Петък, 17 Юни 2011 12:25 )
 
Опасните хранителни добавки

В наше време често се говори за здравословно хранене, екологично чисти храни, и хората все по-често започнаха да внимават с какво се хранят. Знаем ли обаче наистина какво ядем? И какви са съставките на храните, които купуваме? И разбираме ли какво всъщност пише на етикета?

продължава> Последна промяна ( Петък, 30 Април 2010 08:30 )
 
Използването на мед в китай

В Китай от много древни времена насам съществува традиция за консумиране на мед. Още през династия Джоу VІІІ в.пр.н.е. медът и ларвите на диви пчели са били рядък деликатес, предназначен само за знатните хора. В поетичната антология "Книга на песните", събрала произведения от преди новата ера, се споменава за приготвянето на алкохол с мед. През династия Тан (618-907 г.) хората започват да си подаряват мед.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 13 Септември 2012 10:17 )
 
Чесънът ще спаси света!

Какво е чесънът - пogправка, билка или лекарство, култивирано още от древни времена в Южна Азия?

продължава> Последна промяна ( Петък, 01 Март 2013 18:19 )
 
Истината за рака

Бих искал да започна тази тема с цитат от изданието "Вътрешни болести" под редакцията на известния български лекар проф. Чудомир Начев: "Злокачествените заболявания представляват едни от най-важните, все още неразрешени, биологични, социални и медицински проблеми на нашия век.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 16 Март 2014 18:22 )
 
Приемаме повече сол, отколкото предполагаме

Не съществува храна без сол, била тя естествена или добавена като консервант или подобрител на вкуса.

продължава>
 
Лекция на д-р Уолък: "УМРЕЛИТЕ ДОКТОРИ НЕ ЛЪЖАТ"

Д-р Уолък сега е много популярен в Америка. През 1991г. е предложен за Нобелова награда. Това, което ще прочетете в тази статия може напълно да обърне Вашата представа за съвременната медицина и по този начин радикално да измени Вашата съдба и съдбата на Вашите близки.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Февруари 2013 10:15 )
 
Могат ли синтетичните антиоксиданти да заместят естествените?

Сравнително отдавна е открито, че към групата на антиоксидантите се отнасят и някои витамини. Това са витамините С, Е, бетакаротин, наречен още провитамин А. Учените се зарадваха: намери се средство за борба със свободните радикали. Производството на тези витамини беше поставено на промишлена основа, лекарите започнаха усилено да съветват своите пациенти да купуват и използват тези синтетични препарати. За съжаление тази тенденция продължи достатъчно дълго, а в много случаи и до сега. Обикновените лекари нямат съвременна информация за синтетичните витамини.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 09 Юли 2012 17:46 )
 


Страница 38 от 42