Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Природата лекува всичко

Здравето е най-ценното нещо и зависи изцяло от нас самите. Мнозина разбират това твърде късно, но има и хора, които сами успяват да победят болестите и да доживеят до дълбока старост — бодри и силни. Макар да не съществува физическо безсмъртие, организмът може да бъде поддържан млад много дълго време. Като пример за това може да послужи Пол Брег, който благодарение на природо-съобразния начин на живот от неизлечимо болен се превръща в здрав човек с идеална сърдечна дейност.
Той разработва своя система на лечение, която освен здравословно хранене включва и интензивно движение и спорт. Пол Брег умира на 96-годишна възраст при злополука.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 26 Септември 2013 10:05 )
 
Люцерна (Medicago sativa)

Люцерната (Medicago sativa) е била използвана в народната медицина отпреди много години поради нейните ценни лечебни свойства. Люцерната е многогодишно бобово растение. Богато на протеин и минерални вещества.Съвременните научни изследвания доказват, че нейните листа и надземна част съдържат големи количества бета-каротин, витамин B, C, D, E и K, минерали - калий, желязо, калций и фосфор. Последните два минерала са важни за развитието на костната система и зъбите.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 18 Декември 2012 11:53 )
 
Витамин B

Витамин Б някои характеристики

продължава>
 
Древен метод на лечение с глина

Американски учени изследват ефикасността на френска глина, използвана от хиляди години за унищожаване на бактерия, която причинява различни заболявания, съобщи ЮПИ.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 14 Февруари 2013 17:52 )
 
Правила за готвене. Въздействие на някои продукти.

Троскотът лекува всичко.
Хрянът дава нещо, което от никъде другаде не може да се получи.
Хлябът съдържа всичко.
Лещата засилва очите.

продължава>
 
Ягода

Земляника/Клубника

Красивите и нежни плодове с ненадминат вкус и аромат са дар от богинята Помона.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Март 2013 14:53 )
 
"Нека храната бъде твое лекарство и лекарството твоя храна."(Хипократ)

Човечеството днес като цяло е подложено на глад, който невинаги е явен - глада за важни естествени хранителни съставки, които са безусловно необходими на организма, за да бъде в състояние на добро здраве. Бомбардиран ежедневно от привлекателни предложения за "полезни" храни и хранителни продукти, обикновеният потребител най-често няма време и възможности да проучва и проверява тяхната истинност. За съжаление дори специалистите по хранене, които би трябвало да бъдат будната гражданска съвест в това отношение, рядко обръщат внимание на отрицателните страни на нововъведенията, а понякога и те самите са заблудени от умелите рекламни кампании на фирмите производителки и от представени неверни данни от проведени "изследвания".

продължава> Последна промяна ( Събота, 26 Юли 2014 17:32 )
 
Житни режими. Правилно отношение.

Животните не страдат от диабет, защото ядат просто, естествено” - казва Учителят.

продължава>
 
Билките – храна и лекарство

Използването на билките за лечение на различни заболявания датира от древността. В процеса на добиване на продукти за изхранване човекът открива, че някои билки изменят в благоприятна насока протичането на болестите. Постепенно опитът и знанията за лечебните растения се обогатява, като едни билки се възприемат като полезни за човека, други като ненужни, а трети като вредни. За съжаление днес билкотерапията все още се подценява като възможност за лечение на някои заболявания. Не трябва да забравяме обаче, че едни от първите и ненадминати по своите качества лекарства са получени от билки. Дрогата получена от лудото биле ни предостави алкалоидите атропин, хиосциамин и скополамин.

продължава> Последна промяна ( Събота, 02 Февруари 2013 14:03 )
 
Johanna Budwig - ЧУДОТВОРНИЯТ ЛЕН

Когда еще в 50х прошлого века годах немецкий биохимик Йоханна Будвиг (Johanna Budwig) предоставила правительству обширный доклад о многостороннем патогенном воздействии транс - жирных кислот на здоровье бюргеров, Бундестаг принял было предварительное решение о закрытии этого несомненно вредного для народного здоровья производства.

продължава> Последна промяна ( Петък, 03 Април 2015 11:25 )
 


Страница 36 от 44