Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Виното предпазва от кариес

Виното е ефикасен антимикробен агент и може да се използва за профилактика на кариес и инфекции на дихателните пътища.

Умерената употреба на вино е добро антибактериално средство за предотвратяване на кариес, твърдят италиански стоматолози в изследване публикувано в юлския брой на списание Journal of Agricultural and Food Chemistry, съобщи Science Daily.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 28 Декември 2011 00:43 )
 
ЯБЪЛКАТА - райски плод

ЯБЛОКО

От Библията знаем, че Адам и Ева били изкушени с ябълка. Този плод, познат от древността, е разпространен широко.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Март 2013 13:05 )
 
ДИНИТЕ– любим плод на всички

АРБУЗ

За тяхна родина се смята Южна Америка. Добре узрялата диня съдържа 5-10% захари, състоящи се от захароза, гликоза и фруктоза. В плода има още пектинови вещества, целулоза, витамините В1, В2, В6, С, РР, Н, фолиева киселина и каротин.

продължава> Последна промяна ( Петък, 19 Април 2013 18:17 )
 
ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО – бомба с витамини

СВЕКЛА

Пренесено е от Средиземноморието. За храна се използват кореноплодите и листата. Червеното цвекло може да бъде намерено на пазара целогодишно. То е не само много полезно и диетично (100 г съдържат само 44 калории), но е и изключително вкусно, когато е пикантно приготвено.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 07 Декември 2014 15:40 )
 
Таблица на новолунията и пълнолунията 2007 / 2008, 2009,2010

 

Таблица на новолунията 2007, 2008, 2009,2010

продължава> Последна промяна ( Събота, 23 Януари 2016 13:40 )
 
Сигналите на тялото за проблеми в здравето

Може би някои от вас са прочели статиите за теорията на Петте елемента и Ин-ян . Чрез тази теория китайците от древността си обясняват всичко съществуващо и случващо се, в т.ч. и заболяванията. Kосвено ще разгледаме тази теория, а по-точно сигналите , които тялото ни изпраща за да ни насочи, че някъде във функционирането на органите му е настъпил дисбаланс и трябва да се обърне навременно внимание на проблема.

продължава>
 
Начало на есента

Тази седмица в Китай, според традиционния селскостопански календар, се отбелязва края на най-големите летни горещини, които достигат пика си през периода на Големите горещници. От метереологична гледна точка, чак до средата на септември може да има отделни периоди на силни горещини, като те вече се наричат "есенни горещини", тъй като от 7-ми август започва сезонът "Лициу" 'Начало на есента'.

продължава>
 
Предпазване от качване на „ОГЪНЯ" в организма през лятото

Ще обърнем внимание на покачването на вътрешния „огън", което не означава прегряване на организма. Това покачване може да е както свързано, така и да се разграничава изцяло от горещото време и не трябва да се приема за задължително следствие от високите температури навън. Горещините могат само да се явят като катализатор на процеса на качване на огъня.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 17 Юни 2013 16:24 )
 
Лечебните свойства на меда

Пчелният мед не е регламентирано лекарствено средство, обаче хилядолетният опит на народната медицина, както и по-новите проучвания на съвременните клиницисти му отреждат място сред природните продукти с лечебно действие.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 11 Септември 2012 11:12 )
 
Лечебната техника – Гуаша

Когато настъпи постоянно студено време то може да предизвика различни неразположения в човешкото здраве. За лекуване на простудите и свързаните с тях симптоми, обикновените китайци използват една особена лечебна техника, наречена гуаша.
При гуаша се използва плоска, леко вдлъбната пластинка с закръглени ръбове, която е най-добре да бъде направена от кравешки рог или пък даже от нефрит, или пък най-обикновена метална лъжица или купичка. С помощта на прибора се драска по тялото на човека, най-вече в областта на гърба и врата. Тази техника се изпълнява както в клиниките и масажните центрове, така и в домашни условия.

продължава> Последна промяна ( Петък, 17 Юни 2011 12:25 )
 


Страница 39 от 44