Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Опасните хранителни добавки

В наше време често се говори за здравословно хранене, екологично чисти храни, и хората все по-често започнаха да внимават с какво се хранят. Знаем ли обаче наистина какво ядем? И какви са съставките на храните, които купуваме? И разбираме ли какво всъщност пише на етикета?

продължава> Последна промяна ( Петък, 30 Април 2010 08:30 )
 
Използването на мед в китай

В Китай от много древни времена насам съществува традиция за консумиране на мед. Още през династия Джоу VІІІ в.пр.н.е. медът и ларвите на диви пчели са били рядък деликатес, предназначен само за знатните хора. В поетичната антология "Книга на песните", събрала произведения от преди новата ера, се споменава за приготвянето на алкохол с мед. През династия Тан (618-907 г.) хората започват да си подаряват мед.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 13 Септември 2012 10:17 )
 
Чесънът ще спаси света!

Какво е чесънът - пogправка, билка или лекарство, култивирано още от древни времена в Южна Азия?

продължава> Последна промяна ( Петък, 01 Март 2013 18:19 )
 
Истината за рака

Бих искал да започна тази тема с цитат от изданието "Вътрешни болести" под редакцията на известния български лекар проф. Чудомир Начев: "Злокачествените заболявания представляват едни от най-важните, все още неразрешени, биологични, социални и медицински проблеми на нашия век.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 16 Март 2014 18:22 )
 
Приемаме повече сол, отколкото предполагаме

Не съществува храна без сол, била тя естествена или добавена като консервант или подобрител на вкуса.

продължава>
 
Лекция на д-р Уолък: "УМРЕЛИТЕ ДОКТОРИ НЕ ЛЪЖАТ"

Д-р Уолък сега е много популярен в Америка. През 1991г. е предложен за Нобелова награда. Това, което ще прочетете в тази статия може напълно да обърне Вашата представа за съвременната медицина и по този начин радикално да измени Вашата съдба и съдбата на Вашите близки.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Февруари 2013 10:15 )
 
Могат ли синтетичните антиоксиданти да заместят естествените?

Сравнително отдавна е открито, че към групата на антиоксидантите се отнасят и някои витамини. Това са витамините С, Е, бетакаротин, наречен още провитамин А. Учените се зарадваха: намери се средство за борба със свободните радикали. Производството на тези витамини беше поставено на промишлена основа, лекарите започнаха усилено да съветват своите пациенти да купуват и използват тези синтетични препарати. За съжаление тази тенденция продължи достатъчно дълго, а в много случаи и до сега. Обикновените лекари нямат съвременна информация за синтетичните витамини.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 09 Юли 2012 17:46 )
 
Кулинарно непреработената храна – революционен метод за борба с рака

Как бихте реагирали, ако научите, че съществуват лекари, които считат посочените вегетариански програми по-здравословни от приетите смесени (включващи и животински продукти), но в действителност противоестествени. Това е защото същите съдържат печени храни, а огънят, поред тях е безпощаден враг на човешкото здраве. Те твърдят, че с консумацията изключително на прясна растителна храна, може да се излекува дегенеративно заболяване.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 28 Януари 2014 00:40 )
 
Колоидно сребро

Колоидното сребро е едно от най-старите средства, познати на човека, за борба с причинителите на всички видове инфекции. В древността няма прочуто светилище, което да е без щерна с вода, в която са поставяли сребърни съдове и след благословенията от Бога чрез светкавица, водата се раздава на вярващите за лечение.

продължава> Последна промяна ( Събота, 05 Декември 2009 17:47 )
 
Захарта - "бялата отрова"

В пресата често можем да попаднем на странни "разкрития", меко казано. Преди известно време прочетох в един български вестник, че захарта била полезна за малките деца. Оставям мотивите на автора да изкаже подобно твърдение на неговата съвест. Каква е истината за един от масово използваните в хранителната индустрия продукти? Нека читателят сам прецени, след като се запознае с изнесените по-долу факти.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 30 Септември 2012 10:58 )
 


Страница 40 от 44