Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Oт какво ни предпазва кафето

Една актуална студия на Харвардския медицински институт, за която съобщава в един от броевете си най- авторитетното медицинско списание в света The Lancet, доказва недвусмислено, че пиенето на кафе може да ни предпази от ред опасни заболявания! Изследванията са извършвани в продължение на 20 години с хиляди доброволци.

продължава> Последна промяна ( Събота, 25 Юни 2011 15:26 )
 
Кашлянето предпазва от сърдечен удар

Прието е, че единствено непрекият сърдечен масаж или дефибрилацията могат да спасят живота на човек, който е получил сърдечен удар. Оказва се обаче, че в подобна ситуация всеки сам може да си помогне, и то без да прибягва до лекарска помощ и сложна медицинска апаратура. Достатъчно е при първите симптоми на сърдечен удар човек да започне усилено да кашля!

продължава>
 
Грешки при храненето

Цивилизованият човек допуска няколко съществени грешки при храненето. Той яде доста бързо, сменя гореща  със студена храна, консумира големи количества богата и сложно приготвена храна, която обаче е с недостатъчни качества. Първоначално трябва да се отстранят първите три грешки. В противен случай отпадат всички предимства на правилното йогийско хранене.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 30 Март 2011 18:50 )
 
Аспирина

Едно изключително лекарство, което макар и с повече от 100 годишна история, продължава да бъде обект на широки изследвания.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 29 Април 2014 23:05 )
 
Кофеинова добавка облекчава мускулни болки

Предварително изследване върху колежанки, осъществено от специалисти от Университета на Джорджия в град Атина САЩ показва, че кофеинова добавка, изглежда, облекчава болките при мускулна треска, предаде Ройтерс.

продължава>
 
ЕЛИКСИР “10-те КОРЕНА”

Съдържа Aegle marmelos, Solanum, Xanthocarpum, Oroxylum indicum, Stereospermum suaveoleans и др.Техният извлек съдържа биологичноактивни съставки-глюкоалкалоид като соланокарпин и карпестерол и ситостерол. В експериментални условия е доказан техният хипогликемичен, хипотензивен и кардиотоничен ефект. А също така те подтискат отделянето на хистамин в бронхиалното дърво. По тази причина АЮР ЕЛИКСИР “10ТЕ КОРЕНА” е подходящ при дихателни алергии - астма и обструктивни бронхити. Еликсирът успешно се прилага за намаляване на кръвната захар и кръвното налягане.

 
ТРИПАЛА

Трипала е класическа аюрведическа формула за стомашно-чревния тракт. Съдържа индийските лечебни растения - Terminalia Chebula Terminalia belerica Phyllantus emblika. Биологичноактивните им компоненти като алфа-токоферол, чебулинова киселина, танин и витамин с определят техните лечебни ефекти-антимикробен, противовъзпалителен, антиоксидантен и мек слабителен ефект.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 18 Юли 2012 11:44 )
 
Fast Food

БЪРЗА ЗАКУСКА/быстрая еда/фаст- фуд

Към категорията fast food хората обикновено отнасят храната в заведенията от типа на McDonald’s и KFC, но към нея трябва да се причислят също различните сандвичи и дюнери, хот-дога и палачинките, продаващи се по улиците, както и всевъзможните чипсове, сухарчета, газирани напитки и сладки дреболии, които всеки понякога хапва в движение.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Август 2014 18:49 )
 
Кафето е по-полезно от плодовете

След анализ на влиянието върху човешкия организъм на различни храни (в това число плодове, зеленчуци и ядки), учени установиха, че ползата от тях е значително по-малка, отколкото 1-2 чаши кафе.

продължава> Последна промяна ( Събота, 25 Юни 2011 15:27 )
 
Шлемник байкалски

Билковият екстракт "Шлемник байкалски" е таблетиран сух извлек от корените на едноименното растение, което е уникален ендемит от семейство Устоцветни, принадлежащ към Даурската екосистема (Източен Сибир).

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 05 Ноември 2009 12:22 )
 


Страница 40 от 42