Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Nutrasweet / Aspartame "достойният заместител"

Аспартам 1,111

се определя като нискокалоричен изкуствен подсладител. За какъв именно "подсладител" става въпрос и чий живот подслажда, ще разберете след малко. Той е бил открит случайно през 1965 г. от химика Джеймс Шлатер, работещ за фармацевтичната Компания "Сърл", докато търсел нов медикамент за язва. Един ден, разливайки, без да иска, от веществото извън контейнера и лизвайки след това пръстите си, той усеща сладкия му вкус. Впоследствие се установява, че новият продукт е 200 пъти по-сладък от захарта. Откритието било направено публично достояние през 1970 г.

продължава> Последна промяна ( Събота, 02 Март 2013 13:12 )
 
Oт какво ни предпазва кафето

Една актуална студия на Харвардския медицински институт, за която съобщава в един от броевете си най- авторитетното медицинско списание в света The Lancet, доказва недвусмислено, че пиенето на кафе може да ни предпази от ред опасни заболявания! Изследванията са извършвани в продължение на 20 години с хиляди доброволци.

продължава> Последна промяна ( Събота, 25 Юни 2011 15:26 )
 
Кашлянето предпазва от сърдечен удар

Прието е, че единствено непрекият сърдечен масаж или дефибрилацията могат да спасят живота на човек, който е получил сърдечен удар. Оказва се обаче, че в подобна ситуация всеки сам може да си помогне, и то без да прибягва до лекарска помощ и сложна медицинска апаратура. Достатъчно е при първите симптоми на сърдечен удар човек да започне усилено да кашля!

продължава>
 
Грешки при храненето

Цивилизованият човек допуска няколко съществени грешки при храненето. Той яде доста бързо, сменя гореща  със студена храна, консумира големи количества богата и сложно приготвена храна, която обаче е с недостатъчни качества. Първоначално трябва да се отстранят първите три грешки. В противен случай отпадат всички предимства на правилното йогийско хранене.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 30 Март 2011 18:50 )
 
Аспирина

Едно изключително лекарство, което макар и с повече от 100 годишна история, продължава да бъде обект на широки изследвания.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 29 Април 2014 23:05 )
 
Кофеинова добавка облекчава мускулни болки

Предварително изследване върху колежанки, осъществено от специалисти от Университета на Джорджия в град Атина САЩ показва, че кофеинова добавка, изглежда, облекчава болките при мускулна треска, предаде Ройтерс.

продължава>
 
ЕЛИКСИР “10-те КОРЕНА”

Съдържа Aegle marmelos, Solanum, Xanthocarpum, Oroxylum indicum, Stereospermum suaveoleans и др.Техният извлек съдържа биологичноактивни съставки-глюкоалкалоид като соланокарпин и карпестерол и ситостерол. В експериментални условия е доказан техният хипогликемичен, хипотензивен и кардиотоничен ефект. А също така те подтискат отделянето на хистамин в бронхиалното дърво. По тази причина АЮР ЕЛИКСИР “10ТЕ КОРЕНА” е подходящ при дихателни алергии - астма и обструктивни бронхити. Еликсирът успешно се прилага за намаляване на кръвната захар и кръвното налягане.

 
ТРИПАЛА

Трипала е класическа аюрведическа формула за стомашно-чревния тракт. Съдържа индийските лечебни растения - Terminalia Chebula Terminalia belerica Phyllantus emblika. Биологичноактивните им компоненти като алфа-токоферол, чебулинова киселина, танин и витамин с определят техните лечебни ефекти-антимикробен, противовъзпалителен, антиоксидантен и мек слабителен ефект.

продължава> Последна промяна ( Сряда, 18 Юли 2012 11:44 )
 
Fast Food

БЪРЗА ЗАКУСКА/быстрая еда/фаст- фуд

Към категорията fast food хората обикновено отнасят храната в заведенията от типа на McDonald’s и KFC, но към нея трябва да се причислят също различните сандвичи и дюнери, хот-дога и палачинките, продаващи се по улиците, както и всевъзможните чипсове, сухарчета, газирани напитки и сладки дреболии, които всеки понякога хапва в движение.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Август 2014 18:49 )
 
Кафето е по-полезно от плодовете

След анализ на влиянието върху човешкия организъм на различни храни (в това число плодове, зеленчуци и ядки), учени установиха, че ползата от тях е значително по-малка, отколкото 1-2 чаши кафе.

продължава> Последна промяна ( Събота, 25 Юни 2011 15:27 )
 


Страница 40 от 42